krakow2000 10 Report post Posted February 9 Suczka, prawie 18 lat, 9,5kg mieszaniec/kundelek. Ostatnio coś mi psinka nie chciała jeść, podchodziła do miski, oblizywała się ale nie chciała jeść. Myślałem iż to zęby więc udałem się do weterynarza, ten sprawdził i powiedział iż to nie zęby bo poza delikatną próchnicą na 2 zębach ma zdrowe - od zawsze dostawała to cuś do gryzienia na zęby, lubiła to. Sprawdziła jej gardło i powiedziała iż jest "ckliwe" czy jakoś tak, dała jej antybiotyk i przeciwbólowy w zastrzyku. Psinka wróciła do domu, po niecałej godzinie dokończyła miskę, zrobiłem jej kolejną na wieczór ale już podeszła, zjadła 2-3 kawałeczki wątróbki (wybrała) i już nie chciała nic jeść ale piła wodę. Dostałem jakieś lekarstwo Vetoquinol (pewnie przeciwbólowe) aby dać jej pół tabletki rano i wieczorem. Dostała rano ale cały dzień nic nie chciała jeść, podchodziła i oblizywała się tylko, dodatkowo nic wody dzisiaj nie piła (zwykle ktoś jej daje świeżą wodę ale nikt nie pamiętał czy piła czy nie). Dostała niedawno drugą połówkę leku a wcześniej dałem jej trochę wody (przegotowana) strzykawką na siłę bo nie chciała pić, poszła z matką na spacer i zwymiotowała żółcią. Jak byłem w piątek to weterynarz mówił aby jeśli nie przejdzie to przyjść w poniedziałek no ale jest jak pisałem. Na spacery idzie, sikała 2-3x przez dzień ale cały czas śpi no i nie chce pić i jeść a jak dałem na siłę to jak pisałem żółcią zwymiotowała, widać iż nie ma siły. Coś polecacie czy czekać do poniedziałku? Share this post Link to post Share on other sites