b-b Posted December 9, 2018 Posted December 9, 2018 21 godzin temu, Havanka napisał: Boguniu, może taki, jak zaproponowałam na pw; Spraw, by znowu merdała ogonkiem... Elu tak wygląda z czerwonym napisem a tak z obwódką czarną 1 Quote
Havanka Posted December 10, 2018 Posted December 10, 2018 4 godziny temu, b-b napisał: Elu tak wygląda z czerwonym napisem a tak z obwódką czarną Bardzo mi się podoba Boguniu ! Dziękuję Ci ! Gdybys mogla jeszcze podlinkowac ten drugi z czarną obwodka... Quote
Jaaga Posted December 10, 2018 Posted December 10, 2018 Śliczny banerek i tekst prawdziwy. Mimo, że bezpieczna, to ogonek prawie zawsze opuszczony lub niesmiało podniesiony. Jeśli ktoś ją wesprze, to tym samym pomoże sprawić, żeby wreszcie mogła cieszyć sięz życia po psiemu. Quote
b-b Posted December 10, 2018 Posted December 10, 2018 15 godzin temu, Havanka napisał: Bardzo mi się podoba Boguniu ! Dziękuję Ci ! Gdybys mogla jeszcze podlinkowac ten drugi z czarną obwodka... Zrobione Elu:) Quote
Havanka Posted December 10, 2018 Posted December 10, 2018 19 minut temu, b-b napisał: Zrobione Elu:) Boguniu, jak dobrze, ze jesteś... Quote
Havanka Posted December 10, 2018 Posted December 10, 2018 10 godzin temu, Jaaga napisał: Śliczny banerek i tekst prawdziwy. Mimo, że bezpieczna, to ogonek prawie zawsze opuszczony lub niesmiało podniesiony. Jeśli ktoś ją wesprze, to tym samym pomoże sprawić, żeby wreszcie mogła cieszyć sięz życia po psiemu. Też tak sądzę. Banerek jak ulał pasuje do suni. Quote
Jo37 Posted December 10, 2018 Author Posted December 10, 2018 Zapraszam na bazarek - dla suni będzie 40% utargu Quote
Tola Posted December 10, 2018 Posted December 10, 2018 Bardzo ładne banerki, zdolna ta nasza b-b:) U Sary i Mai też widziałam, tez bardzo mi się podobają. Poprosiłam też Bogunię, aby i dla Coli i Mysi zrobiła:) Quote
Jaaga Posted December 11, 2018 Posted December 11, 2018 Jutro zrobię zdjęcia. Sunia dziś sama na spacerze chodziła. Została wykąpana, wygląda teraz fajnie. Włosy ma długie, ok 5-6 cm. Dopiero teraz to widać, jak są rozklejone. Dobrze, że dostała wcześniej Advocate, bo miała łupież typowy dla cheyletielli, jak Olly. Widocznie zarażają się w schronisku.Teraz juz nic jej nie będzie swędzieć. Ma usunięte szwy, dostała tabletkę na tasiemca. Pooglądałam ją dokładnie, widać że nie karmiła nigdy szczeniaczków, co mało prawdopodobne, gdyby miała mieć 2 lata. Nie potrafi chodzić na smyczy, więc pewnie była wiejskm psiakiem. Wydaje mi się więc, że jest młodsza.Zęby są stałe, ale idealne. Ogłaszałaby ją jako rczną suczkę. Quote
Bogusik Posted December 11, 2018 Posted December 11, 2018 Dobrze,że u Czarnulki wszystko dobrze!:) Quote
b-b Posted December 11, 2018 Posted December 11, 2018 33 minuty temu, Bogusik napisał: Dobrze,że u Czarnulki wszystko dobrze!:) Oj tak :) Quote
Jaaga Posted December 12, 2018 Posted December 12, 2018 12 godzin temu, Bogusik napisał: Dobrze,że u Czarnulki wszystko dobrze!:) Też nie bardzo. Dostała koszmarną biegunkę po wczorajszym odrobaczeniu, jest zagliżdżona. Tabletka miała podaną na ewentualnego tasiemca, a wyszły glisty. Tolu, kto podawał Advocate? Na jej wielkość powinna dostać 1 ml preparatu (na 4-10 kg m.c.). Wątpię, że została podana właściwa dawka, skoro przyjechała z żywymi glistami. Możesz dowiedzieć się, ile miała podane? Advocate powinien działać miesiąc. Jesli dawki są niewystarczające, to będą się wzajemnie zarażać tym, co każda ma. Tabletki działają tylko na formy dorosłe i w momencie podania, wcierka zabezpieczałaby znacznie lepiej. Prosiłabymteż o sprawdzenie dawek, jakie dostały pozostałe sunie. Quote
Nadziejka Posted December 12, 2018 Posted December 12, 2018 Kramcik maly Nadziejkowy dla przecudnej istotki zapraszam a widze imionko cudne cudne najleppszego wszytkiego Migociu sciskam za zdrowko Quote
Bogusik Posted December 12, 2018 Posted December 12, 2018 9 godzin temu, Jaaga napisał: Też nie bardzo. Dostała koszmarną biegunkę po wczorajszym odrobaczeniu, jest zagliżdżona. Tabletka miała podaną na ewentualnego tasiemca, a wyszły glisty. Tolu, kto podawał Advocate? Na jej wielkość powinna dostać 1 ml preparatu (na 4-10 kg m.c.). Wątpię, że została podana właściwa dawka, skoro przyjechała z żywymi glistami. Możesz dowiedzieć się, ile miała podane? Advocate powinien działać miesiąc. Jesli dawki są niewystarczające, to będą się wzajemnie zarażać tym, co każda ma. Tabletki działają tylko na formy dorosłe i w momencie podania, wcierka zabezpieczałaby znacznie lepiej. Prosiłabymteż o sprawdzenie dawek, jakie dostały pozostałe sunie. No faktycznie za szybko się pocieszyłam,że wszystko dobrze.To jest coś niesamowitego jak te psiaki są okropnie zarobaczone :( Masakra jakaś! Quote
Tola Posted December 12, 2018 Posted December 12, 2018 9 godzin temu, Jaaga napisał: Też nie bardzo. Dostała koszmarną biegunkę po wczorajszym odrobaczeniu, jest zagliżdżona. Tabletka miała podaną na ewentualnego tasiemca, a wyszły glisty. Tolu, kto podawał Advocate? Na jej wielkość powinna dostać 1 ml preparatu (na 4-10 kg m.c.). Wątpię, że została podana właściwa dawka, skoro przyjechała z żywymi glistami. Możesz dowiedzieć się, ile miała podane? Advocate powinien działać miesiąc. Jesli dawki są niewystarczające, to będą się wzajemnie zarażać tym, co każda ma. Tabletki działają tylko na formy dorosłe i w momencie podania, wcierka zabezpieczałaby znacznie lepiej. Prosiłabymteż o sprawdzenie dawek, jakie dostały pozostałe sunie. Advocate podawał Tz - dostał 2 opakowania od wetki; jedno przekazał szafirkowi dla Sary i Mai, a drugie podzielił na połowę wg zaleceń wetki (po 1 cm dla każdej) i zastosował u suniek. Quote
Tola Posted December 12, 2018 Posted December 12, 2018 Cudna sunia, jeszcze oczka smutne, ale Jaaga zadba, aby już niedługo była w nich radość:) Quote
Tola Posted December 12, 2018 Posted December 12, 2018 Na konto Zea wpłynęło 100 zł od Iwony K. z Sosnowca dedykowane małej czarnej, teraz już Migotce, bardzo dziękujemy Poproszę Jagnę o fakturę na taką kwotę. Quote
b-b Posted December 12, 2018 Posted December 12, 2018 Dnia 10.12.2018 o 18:49, Havanka napisał: Też tak sądzę. Banerek jak ulał pasuje do suni. Elu mogę zrobić banerek nowy z tego zdjęcia. Będzie miało wtedy czerwone tło. Zrobić ?:) To zdjęcie mnie rozwaliło... Quote
Havanka Posted December 12, 2018 Posted December 12, 2018 13 minut temu, b-b napisał: Elu mogę zrobić banerek nowy z tego zdjęcia. Będzie miało wtedy czerwone tło. Zrobić ?:) Sprobuj Boguniu. Az szkoda nie wykorzystać tych slicznych zdjęć. Quote
Jaaga Posted December 13, 2018 Posted December 13, 2018 Bardzo ciężko jej zrobić zdjęcia. Jak widzi, że coś się chce robić z jej udziałem, to tylko czeka, żeby móc uciec pod łóżko. To samo na spacerze, wszystko jest ok, dopóki nie mam jej wziąć na ręce, żeby wnieść do domu. Quote
Jo37 Posted December 13, 2018 Author Posted December 13, 2018 Na konto Migotki wpłynęło 20 zł od Nesiowatej. Wpłaciłam za fryzjera na konto Jaagi 40,00 zł. Quote
Recommended Posts