Fokusikowata Posted July 4, 2017 Share Posted July 4, 2017 Witajcie Jestem nowa na forum i jeszcze nie wiem gdzie grupować pewne tematy. Więc. Powiedzcie mi co to jest za rasa tego pieska, ponieważ pewna osoba poinformowała mnie że to yorkshire terrier biewer, ale jakiś wierzyć mi się nie chce. Pomóżcie! :-) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gojka Posted July 5, 2017 Share Posted July 5, 2017 Trudno stwierdzić bo rasa biewer nie jest uznawana przez FCI,więc pies nie ma zapewne rodowodu FCI Z tego wniosek,że Polsce piesek jest po prostu kundelkiem W opisie rasy wyraźnie napisane jest,że pies ma niezbyt długą kufę i uszy małe w kształcie litery v pokryte krótki włosem,więc jak sama widzisz nie bardzo to do psa z fotki pasuje :) Poza tym widać wyraźnie,że to pies szorstkowłosy 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fokusikowata Posted July 5, 2017 Author Share Posted July 5, 2017 Mi on trochę przypomina rasę basset griffon. Z tym że jest mniejszy. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CentrumPupil.pl Posted July 5, 2017 Share Posted July 5, 2017 Dokładnie tak jak napisała gojka powyżej, jest to psiak szorstkowłosy, który pewnie będzie wymagał regularnego trymowania. Raczej nie ma związku z York shire terrier. :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CentrumPupil.pl Posted July 5, 2017 Share Posted July 5, 2017 1 minutę temu, Fokusikowata napisał: Mi on trochę przypomina rasę basset griffon. Z tym że jest mniejszy. Zgadza się. Jednak małe trójkątne uszy zdradzają że to nie basset. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fokusikowata Posted July 5, 2017 Author Share Posted July 5, 2017 Trymowanie, trymowaniem aby był kochany i fajny charakter miał! Odbieram go za 3 tygodnie. Mojego labradora też golimy bo podszerstek daje się wznaki w domu. Te kłębki latające po mieszkaniu zawsze przypominały mi te suchotniki na pustyni czy gdzieś tam :-D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gojka Posted July 5, 2017 Share Posted July 5, 2017 33 minuty temu, Fokusikowata napisał: Trymowanie, trymowaniem aby był kochany i fajny charakter miał! Odbieram go za 3 tygodnie. Mojego labradora też golimy bo podszerstek daje się wznaki w domu. Te kłębki latające po mieszkaniu zawsze przypominały mi te suchotniki na pustyni czy gdzieś tam :-D Zdradzisz co to za "hodowla" ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fokusikowata Posted July 5, 2017 Author Share Posted July 5, 2017 Osoba prywatna oddaje za darmo. 4 suczki i jeden piesek. Z lubuskiego ;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gojka Posted July 5, 2017 Share Posted July 5, 2017 1 godzinę temu, Fokusikowata napisał: Osoba prywatna oddaje za darmo. 4 suczki i jeden piesek. Z lubuskiego ;-) Więc sama sobie odpowiedziałaś na pytanie. Myślę,ze gdyby piesek był choć w typie biewera to zapewne ta osoba prywatna spróbowałaby na tym zarobić. Ewentualnie oddałaby znajomym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts