Tyśka) Posted June 26, 2020 Author Share Posted June 26, 2020 6 minut temu, Moli@ napisał: W sumie 14 psiaków Dla 13 kupiłam tablety płacąc z własnej kieszeni. Myślę, że dla dogomaniackich psiaków, a przynajmniej dla Roxi... może iść z jej skarbonki. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rozi Posted June 26, 2020 Share Posted June 26, 2020 Czy wiadomo, który piesek przywlókł lamblie? Nie było przecież. To się z powietrza nie bierze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elik Posted June 26, 2020 Share Posted June 26, 2020 42 minuty temu, Moli@ napisał: W sumie 14 psiaków Dla 13 kupiłam tablety płacąc z własnej kieszeni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moli@ Posted June 26, 2020 Share Posted June 26, 2020 59 minut temu, rozi napisał: Czy wiadomo, który piesek przywlókł lamblie? Nie było przecież. To się z powietrza nie bierze. Nie mam pojęcia który... Gucio, Szagi, Pikusia. Pusia, Zuzia, Fifi ? W tej chwili to już nie ma znaczenia. Nauczka - nowy pies - kał na robale i lambie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moli@ Posted June 26, 2020 Share Posted June 26, 2020 Muszę jeszcze dokupić 3/4 tablety. Zdenerwowałam się i spisując psy + waga niewyraźnie napisałam. Wetka źle odczytała i dla Julki tylko 1/2 tab Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elik Posted June 26, 2020 Share Posted June 26, 2020 26 minut temu, Moli@ napisał: Straszna kwota Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moli@ Posted June 28, 2020 Share Posted June 28, 2020 Dnia 26.06.2020 o 20:06, elik napisał: Moli@ mam prośbę, spakuj wszystkie paragony i faktury dotyczące Promyczka i Bartusia i przyślij mi listem poleconym. Zwrócę koszt. Adres podam na PW, to będzie inny niż na fakturach. Proszę o adres na pw. Jutro będę w lecznicy to wezmę wydruki z historii Promyczka - karty informacyjne + wpisy o płatnościach..., dołączę paragony. Tablety kupione dla stada zostały wpisane na moim psim koncie - w karcie Dianki. Nie brałam wydruku ale wezmę i wstawię na dogo :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elik Posted June 28, 2020 Share Posted June 28, 2020 3 minuty temu, Moli@ napisał: Proszę o adres na pw. Jutro będę w lecznicy to wezmę wydruki z historii Promyczka - karty informacyjne + wpisy o płatnościach..., dołączę paragony. Ok bardzo dziękuję :) 4 minuty temu, Moli@ napisał: Tablety kupione dla stada zostały wpisane na moim psim koncie - w karcie Dianki. Nie brałam wydruku ale wezmę i wstawię na dogo :) Ile wypadnie na głowę? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moli@ Posted June 28, 2020 Share Posted June 28, 2020 1 minutę temu, elik napisał: Ok bardzo dziękuję :) Ile wypadnie na głowę? Ile na głowę, dokładnie będę wiedziała jutro..., muszę dokupić dla psów i dopytać o koty (mam dwa). Już na spokojnie załatwię Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elik Posted June 28, 2020 Share Posted June 28, 2020 18 minut temu, Moli@ napisał: Już na spokojnie załatwię Pewnie, że tak, ale też nie ma co zbyt długo zwlekać, po co to cholerstwo ma siedzieć w biednych psiakach i zatruwać im żywot. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moli@ Posted June 28, 2020 Share Posted June 28, 2020 1 minutę temu, elik napisał: Pewnie, że tak, ale też nie ma co zbyt długo zwlekać, po co to cholerstwo ma siedzieć w biednych psiakach i zatruwać im żywot. Od dziś dostają tablety - przez trzy dni, dlatego jutro muszę dokupić żeby zachować ciągłość podania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elik Posted June 28, 2020 Share Posted June 28, 2020 To jakiś koszmar z tymi lambliami. :( Od jakiegoś czasu czytam o nich na wielu wątkach :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
uxmal Posted June 28, 2020 Share Posted June 28, 2020 1 godzinę temu, Moli@ napisał: Od dziś dostają tablety - przez trzy dni, dlatego jutro muszę dokupić żeby zachować ciągłość podania Jakie objawy dają lamblie? Na kupale patrzysz czy coś jeszcze? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moli@ Posted June 28, 2020 Share Posted June 28, 2020 2 godziny temu, uxmal napisał: Jakie objawy dają lamblie? Na kupale patrzysz czy coś jeszcze? O objawach lambli u psów można znaleźć w necie..., charakterystyczne objawy to biegunka i żółty kolor, problemy skórne, utrata wagi..., wymioty. Tylko Promyczek ma problemy ze skórą / sierścią i wolne stolce po produktach bogatych w białko i tłuszcz.... Zawiodła czujność :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moli@ Posted June 28, 2020 Share Posted June 28, 2020 2 godziny temu, elik napisał: To jakiś koszmar z tymi lambliami. :( Od jakiegoś czasu czytam o nich na wielu wątkach :( Przyciągane chyba ze schronisk :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elik Posted June 28, 2020 Share Posted June 28, 2020 4 godziny temu, Moli@ napisał: Przyciągane chyba ze schronisk :( Tak, ale wcześniej nie było to na taką skalę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WiosnaA Posted June 29, 2020 Share Posted June 29, 2020 Dnia 25.06.2020 o 15:49, Aldrumka napisał: na prośbę Tysi połowa dochodu z tego bazarku będzie dla Promyka https://www.dogomania.com/forum/topic/352108-dla-małych-i-dużych-a-pieskom-posłuży-dla-polci-i-promysi-do-29-czerwca-2100/ wcześniej wpłacę coś od siebie - czy na Twoje konto Molii@ ? Aldrumko, najserdeczniej dziękujemy za bazarek. Dnia 26.06.2020 o 12:10, teresaa118 napisał: to ja prosze o konto Teresaa118, ogromnie dziękujemy za wsparcie. Dnia 25.06.2020 o 11:33, Tyś(ka) napisał: Promyczek naprawdę jest u Was szczęśliwy, Moli@. Ma wszystko, na co zasługuje. Ilekroć oglądam zdjęcia tego wesołka to uśmiech sam pojawia mi się na twarzy :) Martwią mnie trochę finanse, to kolejna wizyta na krechę :( Posłałam niewielki grosz na dług w lecznicy. Tysiu, Promyś pięknie dziękuje. Dnia 26.06.2020 o 17:23, Moli@ napisał: Odebrałam dziś dwa wyniki badań. Próby wątrobowe - w normie Badanie kału - robali nie ma ..., są lambie Zeskrobu skóry nie było ( w poniedziałek) Mam leki. Wieczorem wstawię foty z wynikami badań Dnia 26.06.2020 o 20:30, Tyś(ka) napisał: Myślę, że dla dogomaniackich psiaków, a przynajmniej dla Roxi... może iść z jej skarbonki. Też tak uważam....jest chyba kilka ogonków dogomaniackich. Byłam niedawno u Promyczka. Sierść mu w ogóle nie odrasta :(:( ,jest taka sama jak rok temu :( :(.Odrastają pojedyńcze kosmyki w różnych miejscach ciałka,długie są, ale wypadają po jakimś czasie:(.Skóra jest "dziwna" ,brzydka:(. Promyk nie drapie się,ale poprosiłam Moli,żeby zbadać raz jeszcze Promyczka.Myśleliśmy wcześniej,że może tarczyca miała wpływ,ale leki przyjmuje już długo i żadnej poprawy nie widać. Promyś jest przeszczęśliwy u Moli,jest wesoły,energicznie i swobodnie porusza się po całej działce,jakby normalnie widział,nie zaczepi się o żaden kamyk,krzaczek,o żadną przeszkodę.Przyjemnie mi było patrzeć jak świetnie sobie radzi i jak dobrze odnajduje się w stadzie ogonków. Skarbonka Promyczka jest pusta,bo specjalne jedzonko sporo kosztuje i 100zł co miesiąc na leki tarczycowe potrzeba, ale Bartusiowi też trzeba było pomóc z ząbkami, bo choć Domek jest super,ale finansowo sam nie dałby rady (zwłaszcza,że przez wirusa Pan stałą pracę stracił) ,poza tym, przed adopcją stan ząbków wymagał zrobienia.P.Irenki wpłaty odkładałam dla Bartusia. Promyczka skóra na prawdę jest nieciekawa i postanowiliśmy jeszcze raz zbadać. Wetka zna sytuację Promysia i wie,że jest bez kaski,ale lecznica poczeka z zapłatą. Dziękuję Wszystkim za wsparcie finansowe,za bazarek! Wczoraj rozmawiałam z p.Doktor, dzis o 14 zadzwonię i może już będą wyniki zeskrobu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WiosnaA Posted June 29, 2020 Share Posted June 29, 2020 21 godzin temu, elik napisał: To jakiś koszmar z tymi lambliami. :( Od jakiegoś czasu czytam o nich na wielu wątkach :( :(:( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elik Posted June 29, 2020 Share Posted June 29, 2020 10 minut temu, WiosnaA napisał: Skarbonka Promyczka jest pusta Aniu, kwotę za upust na zakupy w zooplusie podzieliłam przez 6, bo tyle "moich" psiaczków korzysta z zakupów w zooplusie i po 1/6 kwoty za upust przelałam z konta każdego z tych psiaczków na konto Promyczka. W sumie przelałam na konto Promyczka 12,30 zł. Z konta Promyczka ubyło z tego tytułu 2,46 zł, ale już za tamte zakupy dostał zniżkę w kwocie 17,44 zł. Czyli warto było :) Dnia 18.06.2020 o 23:11, elik napisał: Za plan oszczędnościowy zapłaciłam z Promyczkowych pieniędzy 14,80 zł i Promyczek dostał z tego tytułu zniżkę w wysokości 17,44 zł. Ponieważ z tej zniżki korzystać będą także pozostałe psiaki, dla których kupuję w zooplusie (choć nie tylko) uważam, że w opłacie 5-cio procentowego rabatu na zakupy w zooplusie przez rok, powinny partycypować także pozostałe psiaki, które będą z niej korzystać, a to: Oro, Sara, Aureliusz, Ajka i Fabia. Kwotę 14,80 dzielę więc przez 6, bo tyle psiaków łącznie z Promyczkiem będzie korzystało z rabatu 14,80 / 6 = 2,46 zł. 5 x 2,46 = 12,30 - taka kwota wróci na konto Promyczka. EDIT 12,30 zł już na koncie Promysia. Czyli praktycznie Promyczek zyskał na tym zamówieniu 14,98 zł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moli@ Posted June 29, 2020 Share Posted June 29, 2020 Elik, nie mam adresu do wysyłki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tyśka) Posted June 29, 2020 Author Share Posted June 29, 2020 WiosnaA, na koncie Promyczka pustki... a ile wynosi jego cały dług? Za te parę wizyt w lecznicy + karmę + lekarstwa, które sama założyłaś? Pytam w swoim imieniu i shoto, z którą jestem w stałym kontakcie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aldrumka Posted June 29, 2020 Share Posted June 29, 2020 bazarki słabo idą więc zrobiłam drugi https://www.dogomania.com/forum/topic/352123-żeby-ślepuszek-miał-pelny-brzuszek-dla-promyczka-do-6-lipca-do-2100/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elik Posted June 29, 2020 Share Posted June 29, 2020 3 godziny temu, Moli@ napisał: Elik, nie mam adresu do wysyłki Soreczki, już piszę :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moli@ Posted June 29, 2020 Share Posted June 29, 2020 Brakuje jednego paragonu na 8 zł (za dwa identyfikatory dla Promyczka i Bartusia, każdy po 4 zł) Tak jak Ci pisałam, płaciłyśmy przelewem to można ściągnąć z historii) Więcej nic nie kupowałam i nie płaciłam. Sprawdź, czy wszystko się zgadza. Pierwszy paragon - zapłaciła mi WiosnaA gotówką 17,46zł ( za pipetę) - pisała o tym na wątku Przesyłam do rozliczeń. Cztery paragony wysłałam do Ciebie dziś, listem poleconym, jak prosiłaś Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moli@ Posted June 29, 2020 Share Posted June 29, 2020 Wyniku zeskrobu skóry jeszcze nie było Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts