poziomka13 Posted January 12, 2017 Share Posted January 12, 2017 Cześć! Mam problem z prawie 5 miesięcznym szczeniakiem. Mamy go trzy miesiące i nie może nauczyć się , że nie można załatwiać się pod naszą nieobecność. Przy nas, a także w nocy jest wszystko okej, a tylko wyjdziemy, nie ważne, czy na godzinę, dwie, pięć, czy osiem to zawsze w domu zastaniemy czasami nawet 5 kałuż i kilka kup i po prostu nie wiem już co robić!!! BARDZO PROSZĘ O RADY!!! Dodam, ze szczeniak był uczony od początku załatwiania się na podwórku, nie był karcony za załatwianie się w domu, stosujemy system nagródek, bardzo dobrze wie, że za załatwienie się na podwórku dostanie nagródkę, pierwsze co po wyjściu robi siku i dwójkę solidnie patrząc przy tym w oczy i od razu podchodząc po nagródkę! Scwanił się tak, że nawet czasami symuluje, że robi siku, żeby dostać smaczka, albo dwójka rodziela sobie na raty!! Opadają mi ręce po prawie trzymiesięcznym codziennym sprzątaniu kup po powrocie :(( pomóżcie!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts