Damciok Posted January 4, 2017 Share Posted January 4, 2017 Skład : Mięso (świeże mięso /drobiowe, wieprzowe, wołowe/ – 20%, suszone mięso drobiowe 22%, hydrolizowana wątróbka drobiowa 3%), pszenica, otręby pszenne, tłuszcz drobiowy, mąka pszenna, ryż, drożdże piwne, olej z łososia (1%), wysłodki buraczane suszone (z buraków cukrowych), miazga jabłkowa suszona, fosforan sodu, celuloza, korzeń cykorii (0,01 %), juka (0,005 %) Mam problem ze zrozumieniem składu. To 20%,22% i 3% to procent w objętości całej karmy czy tylko procent w składniku "mięso"? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koliberek-karmy Posted April 25, 2018 Share Posted April 25, 2018 Świeże mięso dodawane na etapie produkcji to po odwodnieniu zostaje jakieś 20-25%. Czyli z 20% świeżego mięsa zostaje ok. 5-7% suchego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.