Sugoiyuka Posted August 13, 2016 Share Posted August 13, 2016 Niedawno zostawiliśmy naszego psa samego w domu z kotem na tydzień (zajmował się nim sąsiad), kiedy wróciliśmy skakał cieszył się itd. Ale potem kiedy mój ojciec wyszedł do sklepu, zaczął wyć, (pierwszy raz w życiu) i zaczął czasami chodzić "podniecony" z wywalonym językiem i ciężko dychał. Za drugim razem kiedy moja matka i ojciec wyszli do sklepu znowu zaczął wyć (ale tym razem głośniej), ale przestaje wyć jak do niego podchodze ja albo moi bracia. O co mu chodzi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wronka Posted August 13, 2016 Share Posted August 13, 2016 Zafundowaliście psu traumę. Przeżył mocno tydzień samotności i teraz zwyczajnie boi się zostać w domu bez opiekunów - stąd objawy stresu. Być może z czasem miną samoistnie, być może trzeba będzie nad nimi pracować tak, jak pracuje się w przypadku psa z lękiem separacyjnym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts