Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='białeyorki'][URL="http://img256.imageshack.us/my.php?image=bialeyorki2jpgjp5cq6.jpg"][IMG]http://img256.imageshack.us/img256/2425/bialeyorki2jpgjp5cq6.th.jpg[/IMG][/URL]w tej chwili mam cztery sztuki dwie dorosłe i dwa szczeniaki a w tym roku miałam siedem szczeniat resztę sprzedałam a tak dla przypomnienia to cieszę sie że ktoś wreszcie zauwazył różnice pomiędzy pom ponami a moimiTERIERAMI.Moje BIEWERY to czystej rasy yorki tylko barwy BIAŁO-SREBRNO-ZŁOTEJ i jak widać nie ma u nich domieszki żadnej innej rasy ,a pompony dopiero się upodobniają do yorek dzięki dużej pracy hodowców.[/quate]

'' to czystej rasy yorki'' nie widzialam jeszcze rasowego psa bez rodowodu i nie wiem jak mozna tak uparcie twierdzic ,ze sie wychodowalo nowa rase dla mnie to oszustwo i tyle
tak na marginesie poszukalam troszke w internecie i jest tylko mowa o [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=7877&page=30"][COLOR=#0000cc]York biewer a la pom pon [/COLOR][/URL]. bialeyorki ja nie wiem czemu ty wymyslasz sobie jakies inne nazwy tylko po to by sprzedawac zzwykle zle wybarwione yorki wciskajac kupujacym ,ze sa to biewiery
to jest zwykle oszustwo ...

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='białeyorki']Mam tylko nadzieję że nie pojawi się znowu ktoś kto tylko będzie mącić i wkurzać wszystkich na tym wątku,.nie czytajac go od początku .I jeszcze jedno będziecie sie czepiać że jestem upierdliwa, ale ciągle nie mogę znależć zdjęć i dowodów tego pierwszego niemieckiego BIEWERA po championach a sądzę że to by rozwiało dużo moich wątpliwości co do tej czarnej plamy na grzbiecie pompona.Jeśli macie na ten temat jakieś świeże wiadomości piszcie.[/quote]

i jeszcze zeby nie bylo watpliwosci bo czuje ,ze ten post byl skierowany do mnie watek czytam prawie od samego poczatku nie zabierajac glosu az do tego czasu. nie widze zeby ktos kogos tu obrazal jedynie sa wymieniane opinie
czemu masz pretensje ze ktos pisze ,ze twoje pieski sa zle wybarwionymi Yorkami jesli tak wlasnie jest????

Posted

Azumi, Germania i Ingbert - choć kupione u jednego hodowcy nie są spokrewnione ( bynajmniej blisko ). Mają rózne rodowody ( chyba są pobrane za krycie -gdyż nie jest - w rodowodzie włascicielem p. Miros ) no i róznice wiekowe. Czekałyśmy na takie od dawna i korespondowałysmy z hodowlą niemiecką od długiego czasu. W miocie Ingberta była prześliczna sunia nie taka duża jak Germania , ale wkońcu chcę suczke pokryć a brat do tej miłości wykluczony, więc wzięłam dużą Germanie i zobaczymy co będzie dalej....... teraz szukamy drugiego pieska , ale pierw chcemy widzieć pochodzenie piesków, aby nie tworzyć imbredów.

Posted

[quote name='Aaliyah1981']i jeszcze zeby nie bylo watpliwosci bo czuje ,ze ten post byl skierowany do mnie watek czytam prawie od samego poczatku nie zabierajac glosu az do tego czasu. nie widze zeby ktos kogos tu obrazal jedynie sa wymieniane opinie
czemu masz pretensje ze ktos pisze ,ze twoje pieski sa zle wybarwionymi Yorkami jesli tak wlasnie jest????[/quote]

Przecież pierwszy Biewer był wychodowany po rodowowych psach więc dlaczego nie zostal uznany przez ZK to w takim razie on też jest kundlem bo jak piszesz to niewybarwiony york sami widzicie ze to bezsens bo on jako piewrwszy powinien mieć rodowód i juz wtedy powinien być wystaiany a nie uznawany jako odrzut. Znakiem tego wszystkie Biewery to KUNDLE niewybarwione ,bo o ile wiem to rodowody są wystawiane przez prywatny klub niemiecki ja w sumie też powinnam swoim Biewerom wystawiać POLSKIE RODOWODY bo doskonale znam pochodzenie swoich BIEWERÓW.Nareszcie doszliśmy do wspólnego wniosku ,nie myślałam że to nastąpi tak szybko.Reasumując moje biewery nie różnią się niczym od niemieckich.Do tej pory FCI nie uznało BIEWERÓW czyli traktują je jako kundle,tylko wy powinniście sie wstydzić wychwalając tak hodowle niemieckie i nie dbając wogóle o hodowle POLSKIE,ja wiem że KLUB PSA RASOWEGO jest sponsorowany przez niemiecki bank i teraz juz wszystko jasne że wogóle im nie zaleze na rejestracji POLSKICH BIEWERÓW a wy jak te barany na rzez tylko im przyklaskujecie i tak ich tu wychwalacie aż wierzyć mi sie nie chce że nie pisze tu żaden POLAK z krwi i kości który powinien reklamować i bronić polkiej hodowli BIEWERA.

Posted

bialeyorki bo jest bardzo duzo ras nie uznawanych przez ZK przykladem moze byc np moskiewski strozujacy ktorego mialam niby rasa a nie uznana ma rodowod i sa wystawiane zanim rasa zostanie uznana mija duzo czasu

twoje pieski nie maja rodowodu prawda???to jak mozesz pisac ,ze jest to rasa???

nie napislalam ,ze biewiery migotki sa niewybarwione tylko twoje czytaj ze zrozumieniem (pisalam o twoich pieskach)

nie doszlismy do wspolnego wniosku bo ja nie uznaje pseudohodowli

Posted

[quote name='Migotka']Azumi, Germania i Ingbert - choć kupione u jednego hodowcy nie są spokrewnione ( bynajmniej blisko ). Mają rózne rodowody ( chyba są pobrane za krycie -gdyż nie jest - w rodowodzie włascicielem p. Miros ) no i róznice wiekowe. Czekałyśmy na takie od dawna i korespondowałysmy z hodowlą niemiecką od długiego czasu. W miocie Ingberta była prześliczna sunia nie taka duża jak Germania , ale wkońcu chcę suczke pokryć a brat do tej miłości wykluczony, więc wzięłam dużą Germanie i zobaczymy co będzie dalej....... teraz szukamy drugiego pieska , ale pierw chcemy widzieć pochodzenie piesków, aby nie tworzyć imbredów.[/quote]

ah teraz rozumiem czyli niebawem jesli wszystko potoczy sie pomyslnie zobaczymy na tym watku fotki szczeniakow
trzymam kciuki

Guest Agata_B
Posted

[quote name='Migotka']Azumi, Germania i Ingbert - choć kupione u jednego hodowcy nie są spokrewnione ( bynajmniej blisko ). Mają rózne rodowody ( chyba są pobrane za krycie -gdyż nie jest - w rodowodzie włascicielem p. Miros ) no i róznice wiekowe. Czekałyśmy na takie od dawna i korespondowałysmy z hodowlą niemiecką od długiego czasu. W miocie Ingberta była prześliczna sunia nie taka duża jak Germania , ale wkońcu chcę suczke pokryć a brat do tej miłości wykluczony, więc wzięłam dużą Germanie i zobaczymy co będzie dalej....... teraz szukamy drugiego pieska , ale pierw chcemy widzieć pochodzenie piesków, aby nie tworzyć imbredów.[/quote]
Będziesz miała szczeniaczki? :) :multi:

Posted

Nasza niezastąpiona białeyorki napisała:
[I]
,ja wiem że KLUB PSA RASOWEGO jest sponsorowany przez niemiecki bank i teraz juz wszystko jasne że wogóle im nie zaleze na rejestracji POLSKICH BIEWERÓW[/I]

Z tego, co wiem, klub nie rejestruje psów bez udokumentowanego pochodzenia.
A z tym sponsoringiem to... jak by to powiedzeć? Jest taka choroba ... nazywa się paranoja.

Posted

[quote name='Mraulina']Nasza niezastąpiona białeyorki napisała:

[I],ja wiem że KLUB PSA RASOWEGO jest sponsorowany przez niemiecki bank i teraz juz wszystko jasne że wogóle im nie zaleze na rejestracji POLSKICH BIEWERÓW[/I]

Z tego, co wiem, klub nie rejestruje psów bez udokumentowanego pochodzenia.
A z tym sponsoringiem to... jak by to powiedzeć? Jest taka choroba ... nazywa się paranoja.[/quote]

Słodziódki klakierku ja cie rozumie że piesek nie gryzie ręki właściciela tak więc nie musisz mi sie tu tłumaczyc, a poza tym to są prywatne rodowody nie wydane przez ZK.A propo natchnełyście mnie na wspaniałą myśl aby założyć moim psom księge wstęną z tego co wiem to wystrczyłby przegląd hodowlany aby takową założyć.Ja ją załoze swojego męża zrobię PREZESEM a siebie zastępcą a moja siostra będzie opiekunem prawnym tego przedsięwzięcia ,zapiszę kilku znajomych i już mam KLUB MIŁOŚNIKÓW BIAŁYCH YOREK i już mogę wydawać rodowody.Z tego co wiem Klub psa rasowego powstał z odrzutów z ZK i ma możliwości założenia księgi wstępnej,ale tak jak pisałam banda jest juz i tam,zupełna ignorancja i obojetność na wszelkiego rodzaju nowe rasy.Niktórzy przywożą psy z całego świata i nie mogą ich nigdzie zarejestrowac tak wiec nie wypisujcie tutaj takich bzdur bo to nie uchodzi takim znawcą jak WY.Ja mam cztery pokolenia białych yorek więc nie jest to pojedyńczy wypadek przy pracy a systematyczna selekcja i cierpliwośc tak więc będę broniła swoich racji do upadłego i niestety to nie jest żadna PARANOJA tylko moja PASJA.

Posted

[quote name='Aaliyah1981']bialeyorki bo jest bardzo duzo ras nie uznawanych przez ZK przykladem moze byc np moskiewski strozujacy ktorego mialam niby rasa a nie uznana ma rodowod i sa wystawiane zanim rasa zostanie uznana mija duzo czasu

twoje pieski nie maja rodowodu prawda???to jak mozesz pisac ,ze jest to rasa???

nie napislalam ,ze biewiery migotki sa niewybarwione tylko twoje czytaj ze zrozumieniem (pisalam o twoich pieskach)

nie doszlismy do wspolnego wniosku bo ja nie uznaje pseudohodowli[/quote]

I tu sie zgadzam bo ja nie uznają pseudohodowców którzy sami nie potrafią coś wyhodować tylko musicie psy sprowadzać z zagranicy.Co do moskiewskiego to też był kundel bo nie miał papierów z ZK,tylko z jakiegoś prywatnego klubu.Wasza zazdrość aż mnie śmieszy a wasze argumenty powodują salwy śmiechu całej moje rodziny.

Posted

To dziwną masz rodzinę, białeyorki.

A ja jestem z ZK, nie z PKPR!

A PKPR jest zarejestrowany w ACE - takiej organizacji jak FCI, ale dużo mniejszej, więc taki prywatny nie jest,

A moskiewskie stróżujące już są wystawiane w Polsce! Było ich kilka na światówce w Poznaniu - widziałam sukę która wygrała. Śliczna była!

Z tego co wiem, starałaś się o przyjęcie do PKPR, ale cię nie chcieli, bo twoje psy nie mają rodowodów.... a oni bez rodowodów nie rejestrują psów.

Posted

Migotko kupujesz takiego drogiego psa i nie wiesz skąd pan Miros go ma?Chyba wzięte za krycie? Czy ty wogóle widziałaś rodziców swoich piesków?Ach te niemieckie hodowle szachrują jak chcą.!

Posted

Sądząc z tego, co wyczytałam w internecie, Miros jest znanym i uznanym hodowcą. Taki szwindlów nie robi. A psy Migotki są bardzo ładne. Ale Azumi jest najładniejsza. (wybacz, Migotko!).
Jeżeli się kupuje psa z rozliczenia za krycie, to trudno obejrzeć matkę szczeniąt - może ona sobie mieszkać w innym mieście czy kraju niż reproduktor. Kiedy sprzedawałam szczeniaki po moim Pimpusiu to też mamy szczeniąt zaprezentować nie mogłam - bo Pimpuś krył sukę z Przemyśla i z Brna. Niestety - Pimpusia już nie ma....
U nas, w Polsce, też z hodowlami i hodowcami różnie bywa, ale nie należy generalizować.

Posted

[quote name='Patadi']Migotko kupujesz takiego drogiego psa i nie wiesz skąd pan Miros go ma?Chyba wzięte za krycie? Czy ty wogóle widziałaś rodziców swoich piesków?Ach te niemieckie hodowle szachrują jak chcą.![/quote]

Wreszcie rossądny głos w tej dyskusji a oto kilka zdjęć na poparcie tej teorii a i jeszcze jaedno nie wszystkie niemieckie biewery sa zgodne do wzorca nie posiadają czarnego płaszca na plecach[URL=http://img522.imageshack.us/my.php?image=13029791ht7.jpg][IMG]http://img522.imageshack.us/img522/457/13029791ht7.th.jpg[/IMG][/URL]jeszce mam kilka zdjeć ale będę puszczać pojedyńczo

Posted

[quote name='Mraulina']Sądząc z tego, co wyczytałam w internecie, Miros jest znanym i uznanym hodowcą. Taki szwindlów nie robi. A psy Migotki są bardzo ładne. Ale Azumi jest najładniejsza. (wybacz, Migotko!).
Jeżeli się kupuje psa z rozliczenia za krycie, to trudno obejrzeć matkę szczeniąt - może ona sobie mieszkać w innym mieście czy kraju niż reproduktor. Kiedy sprzedawałam szczeniaki po moim Pimpusiu to też mamy szczeniąt zaprezentować nie mogłam - bo Pimpuś krył sukę z Przemyśla i z Brna. Niestety - Pimpusia już nie ma....
U nas, w Polsce, też z hodowlami i hodowcami różnie bywa, ale nie należy generalizować.[/quote]

[URL=http://img78.imageshack.us/my.php?image=temp12962843fp1.jpg][IMG]http://img78.imageshack.us/img78/4479/temp12962843fp1.th.jpg[/IMG][/URL]i oczywiście coraz więcej jest tam hodowli bezpapierowych i coraż taniej można kupić tam biewery nawet za 400-700euro calkiem niebrzydkie

Posted

[quote name='Mraulina']To dziwną masz rodzinę, białeyorki.

A PKPR jest zarejestrowany w ACE - takiej organizacji jak FCI, ale dużo mniejszej, więc taki prywatny nie jest,

A moskiewskie stróżujące już są wystawiane w Polsce! Było ich kilka na światówce w Poznaniu - widziałam sukę która wygrała. Śliczna była!

Z tego co wiem, starałaś się o przyjęcie do PKPR, ale cię nie chcieli, bo twoje psy nie mają rodowodów.... a oni bez rodowodów nie rejestrują psów.[/quote]

[URL=http://img78.imageshack.us/my.php?image=temp12962843fp1.jpg][IMG]http://img78.imageshack.us/img78/4479/temp12962843fp1.th.jpg[/IMG][/URL]ale mogą im założyć księgę wstępną ale nie chcieli ze mną gadać chyba z tego klubu są tu jakies osoby które pilnie ślędzą kazdy mój krok a niemcy maja w nosie papiery i coraz więcej produkują Biewerów a wy sie tylko przyglądacie

Posted

[quote name='białeyorki'][URL="http://img78.imageshack.us/my.php?image=temp12962843fp1.jpg"][IMG]http://img78.imageshack.us/img78/4479/temp12962843fp1.th.jpg[/IMG][/URL]ale mogą im założyć księgę wstępną ale nie chcieli ze mną gadać chyba z tego klubu są tu jakies osoby które pilnie ślędzą kazdy mój krok a niemcy maja w nosie papiery i coraz więcej produkują Biewerów a wy sie tylko przyglądacie[/quote]

[URL=http://img294.imageshack.us/my.php?image=12834410qh9.jpg][IMG]http://img294.imageshack.us/img294/883/12834410qh9.th.jpg[/IMG][/URL]sorry weszło złe zdjęcie

Guest Agata_B
Posted

to twoje biewierki bialeyorki?

Posted

[quote name='Mraulina']Sądząc z tego, co wyczytałam w internecie, Miros jest znanym i uznanym hodowcą. Taki szwindlów nie robi. A psy Migotki są bardzo ładne. Ale Azumi jest najładniejsza. (wybacz, Migotko!).
U nas, w Polsce, też z hodowlami i hodowcami różnie bywa, ale nie należy generalizować.[/quote]

Psy Migotki nie są ładne a śliczne!Jednak faktem niezaprzeczalnym jest to że Migotka sama przyznaje że nie wie skąd pan Miros je ma! Sama pisze że w rodowodzie nie jest ich właścicielem!

Posted

[quote name='białeyorki']I tu sie zgadzam bo ja nie uznają pseudohodowców którzy sami nie potrafią coś wyhodować tylko musicie psy sprowadzać z zagranicy.Co do moskiewskiego to też był kundel bo nie miał papierów z ZK,tylko z jakiegoś prywatnego klubu.Wasza zazdrość aż mnie śmieszy a wasze argumenty powodują salwy śmiechu całej moje rodziny.[/quote]

kobieto ty chyba nie zdajesz sobie sprawy jak ludzie sie z ciebie smieja
ty chyba nie roumiesz co piszesz naprawde ..twoje psy nie maja zadnych papierow sa wiec pieskami w typie rasy

a jest wiele zwiazkow nie tylko ZK i maja one swoje uznane rasy tak bylo w przypadku moskiewskiego strozujacego ktory jest rasa rosyjska i sa jego hodowle i mozna go kupic z papierami (ma swoj rodowod i mozna go wystawiac)

ty sprzedaja swoje psy dajesz ludzia dokumenty ????nie sadze ..skoro masz takie ''rasowe'' psy czemu nie masz ich rodowodow ani ich nie wystawiasz
uwazasz ,ze sa to rasowe yorki???proste pytanie bo ja jak widze ogloszenia na allegro typu rasowe yorki a w opisie york bez rodowodu to to powoduje salwe smiechu

nie rozumiesz tez pojecia hodowli i pseudohodowli
no nie dziwie sie ,ze ty i twoja rodzina sie smieje w sumie oszukujecie i naciagacie wilu ludzi wciskajac im niezly bajer

tak kochasz psy ???zaprawszam cie do lodzkiego schronu zobacz sobie ile psow dzieki pseudohodowcom teraz tam czeka na nowy dom

Posted

[quote name='Mraulina']To dziwną masz rodzinę, białeyorki.

Z tego co wiem, starałaś się o przyjęcie do PKPR, ale cię nie chcieli, bo twoje psy nie mają rodowodów.... a oni bez rodowodów nie rejestrują psów.[/quote]

Migotko doslownie mnie teraz zaskoczylas bo ja do tej pory szukalam moskala z papierami i znalazlam jedna hodowle jesli moglabys mi cos wiecej na priva napisac bylabym wdzieczna
znajomi sprowadzali moskala z rosji , ja swojego kapsla wzielam ze schorniska wiec nic nie wiem o jego pochodzeniu

Guest Agata_B
Posted

Aaliyah1981 zgadzam się z Tobą całkowicie!
bieleyorki skąd wiesz że twoje psy nie mają wad?
eh.. :shake:

Posted

[quote name='białeyorki'][URL="http://img78.imageshack.us/my.php?image=temp12962843fp1.jpg"][IMG]http://img78.imageshack.us/img78/4479/temp12962843fp1.th.jpg[/IMG][/URL]ale mogą im założyć księgę wstępną ale nie chcieli ze mną gadać chyba z tego klubu są tu jakies osoby które pilnie ślędzą kazdy mój krok a niemcy maja w nosie papiery i coraz więcej produkują Biewerów a wy sie tylko przyglądacie[/quote]

nikt nie napisal ,ze w innych krajach nie ma pseudohodowli sa wszedzie niestety

jak chcesz im zalozyc ksiege jak rodzice twoich pieskow nie maja rodowodow ???piszesz o tym ,ze ludzie sa zazdrosni a ja pytam o co???dla mnie kazdy piesek jest piekny i kundelek i rasowy caly czas probuje tylko napisac o tym ,ze nie mozna nazwac rasowym psiakiem pieska ktroy nie ma rodowodu (i nie wazne z jakiego jest zwiazku )
a to ,ze wiekszosc sprzedawanych yorkow jest bez rodowodow to efekt panujacej mody .Pojawili sie pseudohodowcy (latwa kasa bo ludzie chcetnie kupuja tanie pieski kotre przypominaja modny i nieosiongalny ideal ) minie moda zaczna hodowac inna rase niestety tylko i wylacznie cierpia na tym zwierzeta ..jak zwykle zreszta:-(

Posted

moze mi sie oberwie a to co napisze , ale mysle tak... W naszym kochanym kraju jak narazie sa 3 rodowodowe yorki i sa to psy Migotki i pani od Azumi! Na tych 3 psach powinna byc oparta dalsza ich hodowla ,ale uwazam ze to za malo by moly byc i u nas znana i szanowana rasa, nie wspomne ze piekna. Moja miloscia zycia jest moj york Niko , kocham wszystkie yorki nawet te zle wybarwione ,mysle po przeczytaniu wiekszej ilosci Waszych postow wtym postw Biale yorki ze ona probuje nam powiedziec ze chce sama zrobic-stworzyc ta rase psow wpl, bo jak pisze ma juz ich 4 pokolenia , wiem jedno z doswiadczenia ze nie da sie nic zrobic i nic nie zrobimy z psami bez matryk one sa i one beda poki ceny psow beda takie anie inne . Bron boze nie nawidze wrecz psseudohodowcow takich ktorzy rozmnajzaj psy w strasznych warunkach , psy sa zle traktowane i maja wrecz nie znosne warunki zycia. ale nie mozna wszytskich rtzw pseudohodowcow wrzucac do jednego worka , bo rto ze ktos kupil psa z rodowodem nie wystawia go bo nie widzi takiej potrzeby psa ma dla siebie a gdy taki pies ma szczeniaczki czy to cos zlego?? moze i nie gdy psy sa kryte wewnatrz swojej rasy psy bez wad bo wiadomo ze np.york rodowodowy jest juz w jakies czesci pozbawiony tych wad, choc owszem moga sie zdarzyc!
reasumujac , moze gdyby Biale yorki miala taka mozliwosc zarejestrowla by je ale podkreslam maja to byc yorki nie yorkopodobne psy yorki z pyszczkami shith-zaka , moze chce powiedziec ze nie robi im krzywdy jako yorkom przeciez je ma i napewno je kocha jak kazdy znas swoje psy czy kociaczki czy ptaszki> Nie znam tej Pani ale jak czytam to wszytskomysle ze nie robi im nic zlego tylko chce sama stworzyc swoja rase biewarkow, kiedys ktos tam tez tak rbil.
osobiscie sam czekam na swojego biewarka i jak bog da bede go miala jeszzcze wtym roku. Bedzie to psinka poniemieckich psiaczkach rodowodowa! Mam w domu 2 psy rodowodowe Shetlanda wnetra i yorka ktorego nie wystawialam , bomialbyc psem tylko do kochania nie rozmnazania .mam wiele zalu do hodowcow nieraz za to co robia psom i to czasem tym rodowodowym.wsciekam sie jak widze psy Pomeo na allegro ale w przypadku biale yorki mam nadzieje ze nie krzywdzi ich na fotkch widac ze to yorki tylko zle wybarwione!
Migotko ucaluj swoje cudowne yorusie

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...