Jump to content
Dogomania

SHIH - TZU (prosimy zakladac oddzielne tematy!)

Recommended Posts

Posted

Sonka jak zawsze piękna :loveu:

a "moja" Ofelka jak zwykle zaszalała :loveu::loveu: Mł.Ch.Pl w wieku 10 miesięcy
Gratulucja dla wspaniałych włascicieli

Oraz dla MORRIGHAN za BOB

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Gratulki dla wszystkich!!!:lol::lol::lol:
Sonia jak zawsze bezkonkurencyjna,moja idolka:loveu:,wyjatkowo piekna suńka i jeszcze w tym wieku.Ciesze sie że moja Necia ma taką piękną i cudowną mamuśke i tatuśka:loveu:Gosiu i Robercie tak trzymac!Prosze pokazywac to cudo jak najwięcej!

Posted

Witam Wszystkich,

od dosc dawna chce kupic pieska rasy shih tzu (a dokladnie suczke). W zwiazku z tym chcialabym prosic Was o pomoc :) Nie chce kupowac pieska bez papierow, ale takze nie zamierzam go wystawiac. Po prostu chce miec psiunie "do kochania" :) Pieska moge wziac juz w drugiej polowie lipca. Czy moglby ktos polecic mi hodowle shih tzu w ktorej moge kupic pieska z metryczka w cenie max do 1500zl?? Czytalam, iz mozna kupic shih tzu z metryczka nawet za 1000zl. Bede wdzieczna za informacje.

Pozdrawiam.

Posted

To dobrze, że chcesz pieska z metryką.. :)
Myślę, że najlepiej zadzwonic do Związku Kynologicznego, albo przejrzec szczeniaki na Jego stronie :)
Jeśli nie, poszukaj w sklepach internetowych, tam rzadko-ale jednak hodowcy pieskow rasowych wystawiają do obejrzenia swoje pociechy..
Ja sama tak wlasnie zdobylam psinkę (a raczej zdobędę za 2 tyg), ale Tobie radzę ZKwP.. Tam będziesz miała 99% pewności, że wszystko pojedzie okey :)

Posted

[B][I]Witajcie![/I][/B]
[B][I]Troche zajelo mi przeczytanie zaleglych postow-ale udalo sie.[/I][/B]
[B][I]Teraz postaram sie czytac na bierzaco.[/I][/B]
[B][I]Wszystkim wystawcom ktorzy uzyskali wspaniale wyniki na wystawach od 9 maja (moja ostatnia wizyta)-Gratuluje![/I][/B]
[B][I]Oczywiscie upominam sie abyscie wstawiali zdjecia i wyniki.[/I][/B]
[B][I]Pozdrawiam Wszystkich[/I][/B]
[B][I]Anka:loveu: [/I][/B]

Posted

Aha i jeszcze jedno..
Jak założyłam sobie Galerię, podpisałam cały temat "Galeria .... (imie pieska).." A jednak nazwę go inaczej i chcę zmienić tytuł, to gdzie i jak mogę to zrobic?
Szukalam, ale niestety nadal nie wiem :(

Posted

[quote name='Sillie']Witam Wszystkich,

od dosc dawna chce kupic pieska rasy shih tzu (a dokladnie suczke). W zwiazku z tym chcialabym prosic Was o pomoc :) Nie chce kupowac pieska bez papierow, ale takze nie zamierzam go wystawiac. Po prostu chce miec psiunie "do kochania" :) Pieska moge wziac juz w drugiej polowie lipca. Czy moglby ktos polecic mi hodowle shih tzu w ktorej moge kupic pieska z metryczka w cenie max do 1500zl?? Czytalam, iz mozna kupic shih tzu z metryczka nawet za 1000zl. Bede wdzieczna za informacje.

Pozdrawiam.[/quote]

Oczywiście, że można kupić psa rodowodowego poniżej 1000 zł, tylko trzeba dobrze poszukać :)
Powodzenia!

Posted

Witam :(
Mam przykrą wiadomosc :( Moja psinka, ktora miala odebrac niedlugo zachorowala
Weterynarz i hodowczynia nie widzą co jej jest :(
Może Wy wiecie, zanający się na pieskach? :(
Sunia jest troszkę ospała, mniej je, troszczekę schudła i co najważniejsze, cięzko oddycha i furkocze przez nosek.. :( Czy to cos groznego, czy to moze byc tylko katarek :( ?
Wiedzialam ! Wiedzialam, ze cos pojedzie nie tak..
Pani H mowi, ze jak chcemy, to ona zatrzyma na leczenie chorą sunię, w razie cięzszej choroby, a my wezmiemy jej siostrę- troszkę większą, widać ją z resztą na zdjęciach w galerii :(

To jest straszne..
Nie widzialam jeszcze psa na zywo, a juz placze jak glupia i martwie sie potwornie ;(

Napiszcie, czy to moze byc cos groznego ..
Sunia ma dokladnie 9 tygodni i 3 dni, więc na zwężenie noska już trochę za pozno, na pierwsze objawy, prawda ?

:(:-(

Posted

troszke sukcesów z Krakowa

[B]Aisa [/B]z Emusiem([B][FONT=Times New Roman][COLOR=black][SIZE=3]SHAFIR BLACK BOY Dotyk Anioła[/SIZE][/COLOR][/FONT][/B]) BIS PUPPY II :laola:

[FONT=Times New Roman][COLOR=black][SIZE=3][B]Na Przykład ORFANO[/B] BIS JUNIOR :laola:
[/SIZE][/COLOR][/FONT][B][FONT=Times New Roman][COLOR=black][SIZE=3]GOLDENE SONNE Perypetia [/SIZE][/COLOR][/FONT][/B][FONT=Times New Roman][COLOR=black][SIZE=3]BIS III Weteran[/SIZE][/COLOR][/FONT]
[FONT=Times New Roman][COLOR=black][SIZE=3]
[/SIZE][/COLOR][/FONT][B][FONT=Times New Roman][COLOR=black][SIZE=3] SOLARIS AVIS GIRL Pumilo [/SIZE][/COLOR][/FONT][/B][FONT=Times New Roman][COLOR=black][SIZE=3]CWC,[/SIZE][/COLOR][/FONT][FONT=Times New Roman][COLOR=black][SIZE=3]BOS, CACIB
[/SIZE][/COLOR][/FONT][COLOR=black][B][FONT=Times New Roman][SIZE=3]ARMA Sun of Tybet [/SIZE][/FONT][/B][FONT=Times New Roman][SIZE=3]CWC, res.CACIB
[/SIZE][/FONT][B][SIZE=3][FONT=Times New Roman]DILEMMA-DREAM RUNNER [/FONT][/SIZE][/B][SIZE=3][FONT=Times New Roman]CWC, CACIB, BOB[/FONT][/SIZE][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Times New Roman][SIZE=3]no i my [/SIZE][/FONT][/COLOR][B][FONT=Times New Roman][COLOR=black][SIZE=3]OLIVER TWIST Ad Acte [/SIZE][/COLOR][/FONT][/B][FONT=Times New Roman][COLOR=black][SIZE=3]CWC,res.CACIB

nie znam więcej finalowych wyników ale jak cos do mnie dotrze napewno dopisze :)

[/SIZE][/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='natuśka22']Witam :(
Sunia jest troszkę ospała, mniej je, troszczekę schudła i co najważniejsze, cięzko oddycha i furkocze przez nosek.. :( Czy to cos groznego, czy to moze byc tylko katarek :( ?
Pani H mowi, ze jak chcemy, to ona zatrzyma na leczenie chorą sunię, w razie cięzszej choroby, a my wezmiemy jej siostrę- troszkę większą, widać ją z resztą na zdjęciach w galerii :(

To jest straszne..
Nie widzialam jeszcze psa na zywo, a juz placze jak glupia i martwie sie potwornie ;(

Sunia ma dokladnie 9 tygodni i 3 dni, więc na zwężenie noska już trochę za pozno, na pierwsze objawy, prawda ?

:(:-([/quote]

Czy psy byly szczepione i odrobaczane, ale regularnie?! Masz na to dowody, widzialas ksiazeczki zdrowia szczeniakow!?
Przykro mi z powodu sunki, ale nigdy bym sie nie zdecydowala na jej siostre, byc moze to jakas przypadlosc genetyczna i siostre moze to spotkac w pozniejszym czasie. Skoro nie wiadomo, co sie stalo to wszystko jest mozliwe. Tak to jest, jak sie nieodpowiedzialne osoby zabieraja za rozmnazanie psow. :angryy::shake:

Posted

Rozumiem, że mieszkasz daleko od swojej hodowczyni, więc nie możesz zobaczyć książeczek zdrowia.
W takim razie poleciłabym Ci poproszenie jej o zgłoszenie się do konkretnego weterynarza, a później skontaktowanie się z nim.
Możesz np powiedzieć, że znasz jednego super hiper weta i, że prosisz, żeby tam spróbowała się czegoś dowiedzieć.
Gdybyś wspomniała o tym, że pokryjesz koszty leczenia na pewno zwiększyłoby to szanse, że właśnie tam zgłosi się Twoja hodowczyni.

Z tego co wiem hodowla znajduje się w okolciach Trójmiasta, mogę podesłać Ci adres i telefon mojego super hiper weta na pw, a sama mogę tam podejść i poprosić Panią Weterynarz, żeby zwróciła szczególną uwagę na te właśnie pieski i sprawdziła ich szczepienia i odrobaczania.

Tyle tylko mogę pomóc, trzymam kciuki za szczeniaczki...

Posted

Karolayna, gratuluję super ocen!
Rzeczywiście wystawa jeśli chodzi o shitki bardzo udana - aż 3 razy podium w BISach!

Dla mnie to cały czas szok, kiedy dowiedziałam się, że przechodzę do pierwszej dziesiątki myślałam, że zemdleję.
Kiedy przeszłam do ostatniej trójki przestałam kontaktować, a o tym, że mam BIS Puppy II zorientowałam się jakieś 2 godziny po wystawie :lol:
Ale teraz mam super motywację i nakręcam się na następne wystawy :cool3:

Gdzie jeszcze będziecie w tym roku?
Ja będę na pewno:
* 08 07 w Warszawie
* 15 07 w Gdyni
* 12 08 w Sopocie
... i może 22 07 w Koszalinie ;)

Posted

[quote name='natuśka22']Witam :(
To jest straszne..
:(:-([/quote]

Bardzo niepokojącym objawem jest chudnięcie!Szczenięta mogą być trochę ospałe i trochę gorzej będą jadły(jak dorosłe psy)gdy jest gorąco ale od paru dni w Trójmieście i okolicach jest normalna temperatura. Szczenięta tracą apetyt gdy są chore albo zarobaczone.
Na zwężenie skrzydełek noska nie jest wcale za póżno.Wic cały jest w tym,że im później zwężenie występuje tym jest większe podejrzenie,że się nie cofnie.Jeśli szczenię ma tylko zwężenie skrzydełek to nie będzie ospałe tylko będzie sapało i smarkało się jak mały dzieciak:lol: .

Piszesz,że sunia ma nieco ponad 9 tygodni więc jest możliwość,że jeśli była teraz szczepiona po raz drugi to mogła wystąpić u niej reakcja uczuleniowa na szczepionkę.Szczeniaki robią się ospałe,nie chcą jeść ale objawy ustępują mniej więcej po 24 godzinach.Na pewno nie chudną i nie charczą.
Jeśli hodowczyni(?) jest niedoświadczona to ma pełne prawo nie wiedzieć ale weterynarz :crazyeye: ?
W żadnym wypadku nie należy brać innego szczenięcia z miotu,w którym jedno choruje - jest duże ryzyko,że i to,które na razie nie ma objawów też zachoruje.
Jako hodowca uważam,że należy wydawać idealnie zdrowe szczenię-choroba u szczeniaka to problem hodowcy,a nie nabywcy. Szczenięta muszą być odrobaczone(kilkakrotnie),po szczepieniach,z książeczką zdrowia i metryką.Hodowca powinien okazać kartę miotu,protokół kontroli miotu,rodowód matki, pokazać gdzie jest zrobiony tatuaż(ucho lub pachwina),dać pisemną podstawową "instrukcję obsługi" i wyprawkę.

Pozdrawiam

Posted

[quote name='nathaniel']Dianthus to będzie piesek bez rodowodu, z teog co pamietam.[/quote]

Z wątku "Przedstawienie" wynika, że piesek będzie z rodowodem... :shake:

Posted

Dzień dobry :).

[B]Zmiana w regulaminie-punkt 10.

[/B]10. Użytkowniku – pochwal się foto swojego psiaka, bądź innym równie ciekawym obrazkiem. Pamiętaj jednak, by jego wymiary nie przekraczały 640x640 pikseli – zbyt duże fotki utrudniają życie i będą zamieniane na linki. Jeśli masz problem z określeniem wielkości obrazka – Mod pomoże. Jeśli masz do wrzucenia więcej niż pięć, pozostałe wstaw jako linki lub opublikuj w kolejnym poście. Nie 'cytuj' fotek - zdjęcie, które chcesz zacytować zamień na link.

Posted

[quote name='nathaniel']Dianthus to będzie piesek bez rodowodu, z teog co pamietam.[/quote]

Wiem o tym od początku bo aktualnie jest zgłoszony tylko jeden miot dlatego pisałam,żeby dziewczyna się upewniła czy aby "hodoffca" mówi prawdę.No ale jak ktoś wierzy w "gadane" zamiast w konkrety to ..... .
Przyznasz,że dobrze od czasu do czasu przypomnieć czym różni się hodowca od "hodoffcy".
Teraz mamy duży wysyp różnego rodzaju rozmnażaczy i handlarzy w Trójmieście i okolicach :mad: . Walka z nimi to walka z wiatrakami dopóki są naiwni,którzy kupują od nich szczenięta.
Ktoś tu dobrze napisał,że kupowanie rasopodobnych psów to snobizm i to w najgorszym wydaniu.Albo kupuje się psa w dobrej hodowli(niekoniecznie hodowlanego) albo za symboliczną opłatą bierze się psiaka ze schroniska.
Pies jest przede wszystkim przyjacielem do kochania, a nie zabawką czy co najgorsze mityczną drogą do zarobienia kokosów.
Parę dni temu mało mnie szlag nie trałił gdy było nie było urocza i bardzo kochająca psy kobieta o pewnej na razie jeszcze hodowczyni(ale już na równi pochyłej)powiedziała "ale przecież ona z czegoś musi żyć" :crazyeye: .Nie wytrzymałam i stwierdziłam niezbyt cenzuralnie ,że jeśli chce żyć z czterech liter to może ze swoich:evil_lol: .Zdumiewające jest to,że wiele osób nie widzi w takim uzasadnieniu rozmnażania nic zdrożnego :mad: .
Pozdrawiam

Posted

Ten psiak byłby z rodowodem,ale niestety wczoraj wieczorem umarl;(
Miała wrodzoną wadę serca..
A dianthus czy jaktosie pisze,nie czepiaj sie,jezeli nie wiesz,od kogo mam pieska

Nie bedzie mnie tu wiecej,bo mimo, ze nie mialam jeszcze pieska, to mi strasznie przykro i nie chce innego;(
Pani hodowczyni mowi, ze przebada swoja druga sunie,jak bedzie zdrowa, to moge ja wziac zamiast tamtej..
Nie wiem..
Buziii ;*

Posted

[quote name='natuśka22']Ten psiak byłby z rodowodem,ale niestety wczoraj wieczorem umarl;(
Miała wrodzoną wadę serca..
A dianthus czy jaktosie pisze,nie czepiaj sie,jezeli nie wiesz,od kogo mam pieska [/quote]

Przykro mi,że spotkała Cię taka przykrość.Jeszcze się nie nacieszyłaś pieskiem i już go nie ma.

Rozumiem Twoje rozgoryczenie ale ja absolutnie się nie czepiam wystarczyło zadzwonić do Związku Kynologicznego.

Pozdrawiam

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...