bonusowa Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 Polecam AG lamb&rice. Małe chrupki- łatwe do zjedzenia przez każdą rasę. Psy ładnie przybierają na wadze, kupki nieduże ;) Quote
Hawanka Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 i ja sie skusiłąm zamówiłam ta karme zobaczymy czy psu posmakuje .... Quote
murakami Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 [quote name='Hawanka']i ja sie skusiłąm zamówiłam ta karme zobaczymy czy psu posmakuje ....[/QUOTE] podziel się potem opinią, też jestem ciekawa tej karmy Quote
Hawanka Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 [quote name='ossa98']A gdzie zamówiłyście karmę i za ile?[/QUOTE] ja zamówiłam tutaj [URL]http://www.kuchniapupila.pl/pies/karmy_dla_psow/suche1/arden_grande_adult_lamb__rice,p668165992[/URL] i z czystym sumieniem POLECAM TA KARME!!! Quote
murakami Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 o, fajnie, że KP ma już te karmę, od niedawna chyba. Musze zamówić, bo mój ukochany pod względem składu Chicken Soup niestety generuje u Bona straszne bąki:). Jednak u mojego psa karmy holistyczne się nie sprawdzają (tak samo było na Acanie i Orijenie), a mój ideał, czyli Biomill jest około 100 zł droższy na 15 kg worku... :( Arden zawsze był na mojej liście karm do wypróbowania. Ps. a jak wyglądają granule karmy pod względem wielkości i kształtu? i czy sa raczej suche, czy tłuste? Ps2. Raz kozie śmierć- zamówione! :) Quote
aduska1212 Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 i jak tam opinie o karmie? ja od długiego czasu szukam czegoś, co przełknie moja sucz... i jak na razie kanał... Chciałabym poznać opinię na temat zapachu tej karmy, czy jest intensywny i "apetyczny" dla psiurka, wielkość granulek no i czy są tłuste czy nie... Quote
ossa98 Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 A jakie to ma znaczenie czy są tłuste czy suche? Quote
Hawanka Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 [quote name='ossa98']A jakie to ma znaczenie czy są tłuste czy suche?[/QUOTE] a ma znaczenie przynajmniej dla psów niejadków :) mój niejadek niestety zjadł około pół kilo i karme nie chiał jesc niestety AG nie jest tłusty... Quote
murakami Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 [quote name='aduska1212']i jak tam opinie o karmie? ja od długiego czasu szukam czegoś, co przełknie moja sucz... i jak na razie kanał... Chciałabym poznać opinię na temat zapachu tej karmy, czy jest intensywny i "apetyczny" dla psiurka, wielkość granulek no i czy są tłuste czy nie...[/QUOTE] nie są tłuste, najbardziej tłustą karmą jest jednak RC. U nas też nie przeszła, ale i RC nie wchodzi, teraz psu gotuję. Jak chcesz, to za cenę przesyłki mogę Ci przesłać próbkę AG, to sobie zobaczysz jak wygląda. Kulki są okrągłe, ciemne, zapach mało intensywny. Mnie się podobała ta karma, ale psu najwyraźniej nie. Quote
Delph Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Ja jestem z tej karmy baaardzo zadowolona, psiaki pochłaniają aż miło (pies co prawda zjadłby wszystko co wrzucę, ale sunia już potrafi kręcić nosem nad miską, a to jest pierwsza karma, która jest wyjadana co do granulki). Przede wszystkim obojgu super służy, żadnych sensacji, kupki wzorcowe. Jedyne minusy to małe granulki (kuleczki mniejsze od 1-groszówki) i to, że karma jest kaloryczna (ale to minus dla moich grubasów, dla reszty psów raczej zaleta ;)). Moim zdaniem jest dosyć tłusta i pachnąca, ale porównanie mam np. z acaną i totw. Szkoda tylko, że reszta karm Arden Grange nie jest już taka zachwycająca składem, ale faktem jest, że ich nie testowałam ;) Quote
murakami Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 [quote name='Delph'] Szkoda tylko, że reszta karm Arden Grange nie jest już taka zachwycająca składem, ale faktem jest, że ich nie testowałam ;)[/QUOTE] AG reklamuje tę wersję jako swój najlepszy produkt i wg ,mnie słusznie, karma ma wszystko, co trzeba. Bardzo porządny skład i przyswaja się idealnie. Ja skarmiłam pół worka, coś niecoś mogę więc powiedzieć. Quote
murakami Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 [quote name='mam psa']a jaki jest sklad tej jagnieciny ?[/QUOTE] [B]Składniki:[/B] mięso z jagniąt w postaci mączki* (min. 30%), ryż pełnoziarnisty (min. 26%),kukurydza pełnoziarnista, tłuszcz z kurcząt*, pulpa buraczana, suszone drożdże piwne, sproszkowane jaja, mączka rybna*, siemię lniane, tran*, składniki mineralne, witaminy, nukleotydy, prebiotyki FOS, prebiotyki MOS, wyciąg z żurawiny, chondroityna, glukozamina, MSM, wyciąg z juki *zabezpieczone mieszaniną tokoferoli (witamina E) i wyciągiem z rozmarynu [B]Typowa Analiza:[/B] Białko 25%, Tłuszcze 16%, Błonnik 2%, Popiół 6%, Wilgotność 8%, Omega6 3.5%, Omega3 0.4%, Witamina A 15 000 iu/kg, Witamina D3 1500 iu/kg, Witamina E 80 iu/kg, Wapń 1.53%, Fosfor P 1.1%, Miedź (sulfat miedzi) 20 mg/kg to jest skład ze strony dystrybutora. Z worka jutro mogę spisać, dziś już się nie dokopię. Quote
Delph Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 No i trochę za wcześnie się ucieszyłam, suni jednak AG nie do końca pasuje... :roll: Liże siebie i rzeczy dookoła, dziwna reakcja, ale kilkakrotnie próbowałam i za każdym razem jak odstawiam AG, to przechodzi. Nietypowe, ale na 100% po karmie. Innym psiakom może super służyć, drugi pies trzyma się nadal super. Quote
mam psa Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 [quote name='murakami'][B]Składniki:[/B] mięso z jagniąt w postaci mączki* (min. 30%), ryż pełnoziarnisty (min. 26%),kukurydza pełnoziarnista, tłuszcz z kurcząt*, pulpa buraczana, suszone drożdże piwne, sproszkowane jaja, mączka rybna*, siemię lniane, tran*, składniki mineralne, witaminy, nukleotydy, prebiotyki FOS, prebiotyki MOS, wyciąg z żurawiny, chondroityna, glukozamina, MSM, wyciąg z juki *zabezpieczone mieszaniną tokoferoli (witamina E) i wyciągiem z rozmarynu [B]Typowa Analiza:[/B] Białko 25%, Tłuszcze 16%, Błonnik 2%, Popiół 6%, Wilgotność 8%, Omega6 3.5%, Omega3 0.4%, Witamina A 15 000 iu/kg, Witamina D3 1500 iu/kg, Witamina E 80 iu/kg, Wapń 1.53%, Fosfor P 1.1%, Miedź (sulfat miedzi) 20 mg/kg to jest skład ze strony dystrybutora. Z worka jutro mogę spisać, dziś już się nie dokopię.[/QUOTE] dzieki za skład :) ta faktycznie najlepiej chyba wygląda z całej reszty ponieważ pamiętam że gdy kiedyś trafiłem AG w sklepie to co przeczytałem to była kompletna lipa. Quote
kasjas Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Mam 10 kg do sprzedania karmy AG mini adult. Jeśli ktoś jest zainteresowany w bazarku jest link. Quote
mshume Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 Z tego co czytam, to skład jest podobny do Nutro Choice Lamb& Rice, moje wybredne psiaki chętnie jedzą tą karmę, więc ją polecam do wypróbowania :) Quote
maludajp Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 Witam Państwa, jestem przedstawicielem firmy Tricolor - wyłącznego dystrybutora karm Arden Grange, Heritage, Gilpa, Dr. John oraz Arkwrihts. Są to karmy z Wielkiej Brytanii od bytowych po super premium. Specyfikację wszystkich naszych produktów znajdą Państwo na [url]www.tricolor.pl[/url]. Gdyby ktoś był zainteresowany kupnem karmy - gwarantuję super rabaty i korzyści za skorzystanie z naszego sklepu internetowego. Wystarczy do mnie napisać lub zadzwonić, powiem jak otrzymać rabaty. Macie Państwo gwarancję zawsze świeżych produktów oraz kuriera gratis :) służę pomocą pod numerem 660 77 44 33 na wszelkie pytania chętnie odpowiem mailowo: [email][email protected][/email] Asia Przygórska Quote
Recommended Posts