Cekinka13* 10 Report post Posted May 13, 2008 Paranoja!:angryy: Mój dzisiejszy dialog z jakąś panią: Cekinka - Dzieńdobry, oh,jaki śliczny pies, jaka to rasa? Pani - shih... C- shih tzu? P- tak, dokładnie. C- to szczeniak, prawda? P- tak, ma 3 miesiące, nieźle mi daje popalić... a ty masz pekińczyka, prawda? C- no tak, mam psa w typie pekińczyka. P- chłopczyka? C- tak. P- to dobrze się składa, moja znajoma ma rudą suczkę pekińczyka, zawsze rodziła bardzo ładne szczeniaki... w lato przyjedziemy do ciebie z nią. C- ale mój pies nie ma uprawnień hodowlanych, w ogóle nie ma rowodowu, to kundel. P- jak to kundel? Widziałam, że nieraz chodziłaś z tym psem po mieście, to pekińczyk! C- pekińczyka przypomina tylko z pozoru- nie ma rodowodu, po prostu jest kundelkiem. P- jest rasowy! Po co mieć psa z rodowodem, dużo kosztuje i trzeba chodzić na wystawy... C- Nie trzeba.... Chciałam dokończyć, ale odeszła szybko i powiedziała, że niedługo przyjedzie z tą suczką..... :angryy: Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest Lotty Report post Posted May 13, 2008 Niestety, w naszym społeczeństwie bardzo mocno zakorzenione jest przekonanie,że kupno psa z rodowodem i z renomowanej hodowli to snobizm i nic więcej ,a " hodowcy" i wszelkiej maści rozmnażacze żerują na ludzkiej niewiedzy. Do dzisiaj przecież handlarze wciskają ludziom historyjkę o siódmym szczeniaku z miotu, który tylko dlatego nie ma rodowodu, że był dodatkowy. Quote Share this post Link to post Share on other sites
oktawia6 16 Report post Posted May 13, 2008 Cekinko: a to kretynka!:angryy:musisz ją uświadomic-ja jak nie skutkuje uświadamianie: dużo Pekinków trafia do schronisk, są nieszanowane, wykorzystywane potem do rozrodu, zaniedbywane, umierają w schroniskach-jeśli to mało pytam: [B]"robi pani to z głupoty czy z nędzy?" lub powiedz tej cebuli niech sama się rozmnaża to będzie miała rozrywkę a jak głupia niech sąsiadkę poprosi to męża nie zdradzi: tuman:angryy: [COLOR=Navy]Aga Czakra-specjalnie dla Ciebie-jak obiecałam-zamówiłam w wykonaniu zdolnej Misiaczkowej dla księciunia:loveu:: [/COLOR][/B] [IMG]http://i31.tinypic.com/j0k2uh.gif[/IMG] Lotty-dawaj zdjęcia swoich pyśków! dawaj na maila to wstawię-nie krępuj się!;) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Cekinka13* 10 Report post Posted May 16, 2008 Z tego, co się orientuję, w Polsce są tylko 3 hodowle pekińczyków (?). A pseudohodowli jest chyba z milion... :shake: Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pekinka97 10 Report post Posted October 18, 2008 polecam hodowle pekińczyków : "Fu-lin" i "Astarte Gold" :);) Quote Share this post Link to post Share on other sites
oktawia6 16 Report post Posted October 19, 2008 tak-to są prawdziwe hodowle któe wymieniałaś. ja polecam również adopcję Pekińczyka ze schroniska. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Aleksandra:) 10 Report post Posted May 2, 2010 pseudo hodowla jest również w Kozłach okolice Tłuszcza i Wołomina ale oczywiscie pieski są w domkach tyle ze tam po prostu są szczeniaki rodzeństw :(:( ci ludzie bardzo kochają swoje psy tylko ze jest ich sporo ( 8 było dorosłych i 2 mioty 2 tygodniowych i 2 dniowych tak było rok temu) . I ja niestety i na szczęście mam od nich pieska który jest na moim awatarze Quote Share this post Link to post Share on other sites