Paskuda_Bandzior Posted August 19, 2007 Share Posted August 19, 2007 Ja chciałam jeszcze tylko nawiązac do tematu który poruszałam ileś tam stron wczesniej w sprawie kolorowych bolończyków, które nie miały się nazywać kolorowe bolończyki tylko bolonki zwetne.W zeszłorocznej wystawie we wrocławiu bodajże był zgłoszony takie piesek i w katalogu jak byk "bolończyk kolorowy".Tak samo przy rejestracji (wspomnianych na poprzednich stronach) psiaków w związku kynologicznym. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diuna Posted April 24, 2008 Share Posted April 24, 2008 Witam! Mam takie male, szybkie pytanie- czy w Polsce są hodowle kolorowych bolonczykow czy tylko czechy i zachodnia granica? Z gory bardzo dziekuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bursztynki Posted April 25, 2008 Share Posted April 25, 2008 Z tego co wiem to w Polsce nie ma hadowli kolorowych bolończyków,ale niebawem kto wie .W Inowrocławiu na wystawie był jeden czarny bolonczyk:multi: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrufk4 Posted June 2, 2008 Share Posted June 2, 2008 A czy zna ktos moze adresy do stron internetowych do hodowli kolorowych bolonczykow wsrod naszych sasiadow (czechy, niemcy)? Bylabym ogromnie wdzieczna :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek67 Posted June 11, 2008 Share Posted June 11, 2008 [URL]http://www.bolognese.euweb.cz/[/URL] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karka Posted June 11, 2008 Share Posted June 11, 2008 Tomek !! Ty żyjesz:multi::crazyeye: Pozdrawiam:buzi: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diuna Posted August 13, 2008 Share Posted August 13, 2008 Mamy kolorowa bolonke w Gdansku- czarna, natomiast watpie ze bedzie kryta. Z czeskiej hodowli. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anka S Posted August 20, 2008 Share Posted August 20, 2008 Witam, Z tego co wiem to nie ma kolorowych bolończyków? oficjalnie, tzn na str FCI nie ma takiej rasy, i we wzorcu rowniez nie ma wzmianki o tym, wrecz inny kolor niz biały jest okreslony jako powazna wada, wiec dlaczego w katalogu był? i na poznańskiej - w listopadzie rowniez jest jako rasa. Pozdraiwam Ania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinB Posted May 29, 2009 Share Posted May 29, 2009 Dlatego, że na podstawie przepisów FCI w związkach krajowych, członkach FCI, można wystawiać i hodować rasy nieuznane przez FCI. Przejrzyj temat dotyczący tych ras na Dogomanii. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hammer111 Posted September 18, 2010 Share Posted September 18, 2010 Witam :) Tak się składa że odgrzewam może stary temat...ale szukam towarzystwa dla mojego "kolorowego" bolończyka - bardzo chciałbym znaleźć kolorową suczkę i sworzyć małą psią rodzinkę :) [url]http://www.perun.psy.pl/myspace---profile/go:rasa:204/[/url] kontakt gg 1843567 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aska_b1 Posted September 18, 2010 Share Posted September 18, 2010 Pieska masz ładnego, ale zupełnie nie rozumiem po co, tak usilnie, chcesz go rozmnażać. Zastanowiłaś/eś się co zrobisz ze szczeniakami? Jeśli chcesz towarzystwa dla swojego psa to proponuję adopcję jakiejś wysterylizowanej suczki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martens Posted September 19, 2010 Share Posted September 19, 2010 Tez mnie jakoś ciarki przechodzą jak czytam, że ktoś chce dokupić suczkę i psią rodzinkę założyć... :roll: I co, suka od pierwszej cieczki będzie co pół roku rodzić? Pewnie na początku da się szczeniaki upchnąć po znajomych, ale co z kolejnymi miotami? :roll: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Monia85 Posted October 26, 2010 Share Posted October 26, 2010 Czyli rozmnożyć bez papierów. Nawet wśród ras nieuznanych, a znajdujących się we wstępnej księdze rodowodowej obowiązuje posiadanie metryk i rodowodów dla swoich psów. Na tym polega hodowla, aby nie rozmnażać co popadnie, ale robić to z głową. Tym bardziej, ze ta rasa jest jeszcze nie wyrównana to tym bardziej powinno się pilnować tego. Przestańcie produkować pełno kundelków i sprzedawać je. Czy nie wystarczy tego ile takich pięknych kudłaczy w typie bolończyka, maltańczyka, hawańczyka itp... siedzi w schroniskach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mkrat11 Posted August 29, 2011 Share Posted August 29, 2011 [quote name='Paskuda_Bandzior']Ja chciałam jeszcze tylko nawiązac do tematu który poruszałam ileś tam stron wczesniej w sprawie kolorowych bolończyków, które nie miały się nazywać kolorowe bolończyki tylko bolonki zwetne.W zeszłorocznej wystawie we wrocławiu bodajże był zgłoszony takie piesek i w katalogu jak byk "bolończyk kolorowy".Tak samo przy rejestracji (wspomnianych na poprzednich stronach) psiaków w związku kynologicznym. :)[/QUOTE] W Polsce są obecnie 3 hodowle kolorowych bolończyków:pod Poznaniem, Kraków - Blanc Elektra i Krotoszyn - Śnieżny Maluszek;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rodzice Posted November 21, 2011 Share Posted November 21, 2011 Czy szczenięta z tych hodowli są rejestrowane i maja metryczki ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mkrat11 Posted November 21, 2011 Share Posted November 21, 2011 Tak. Szczeniaczki otrzymują metryczki FCI Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mshume Posted November 21, 2011 Share Posted November 21, 2011 mozesz to poprzec faktami? Ja mam bolonczyka ze świetnej czeskiej hodowli, ostatnio hodowczyni przysłała mi zdjęcia bolonki, którą zakupiła i ja dużo czytałam o tej wywodzącej się z Rosji rasie, ale do wczoraj ;) nie było jej na liście ras uznanych przez FCI. Jak to się ma do metryk FCI? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
caha Posted November 21, 2011 Share Posted November 21, 2011 w Opolu w 2010 r. wystawiane były 3 bolończyki kolorowe (oczywiście wystawiane jako rasy nie uznane przez FCI) m.in. Charlotte od Krasne reky, nr tat.1131, jest też nr rodowodu (PKR.RN-26) i nr rejestracyjny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mshume Posted November 21, 2011 Share Posted November 21, 2011 Ojciec mojego bolonczyka mieszka w hodowli Od Krasny Reky :)))). A to sunia mieszkająca w PL? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mkrat11 Posted November 23, 2011 Share Posted November 23, 2011 [SIZE=2]Bolończyki kolorowe należą do ras jeszcze nie uznanych przez FCI ale z prawem do udziału w wystawach i ocenach, z wyjątkiem nadawania tytułu Interchampiona.[/SIZE] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mshume Posted November 23, 2011 Share Posted November 23, 2011 Dobrze wiedzieć :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mkrat11 Posted November 23, 2011 Share Posted November 23, 2011 Hodowla Od Krasny Reky jest bardzo dobra. Obecnie wzbogacili się o pięknego reproduktora w kolorze czekoladki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mshume Posted November 24, 2011 Share Posted November 24, 2011 Ojcem mojego pssiaka jest Aramisz :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mkrat11 Posted November 29, 2011 Share Posted November 29, 2011 Widziałam Aramisza, jest śliczny. W hodowli tej mają liczną gromadkę kolorowych i białych bolończyków. Na wiosnę będę jechała tam na krycie z moją sunią kolorową. Myślę, że pokryję ją tym czekoladowym reproduktorem [COLOR=black][I][COLOR=#990033][FONT="][/FONT][/COLOR][/I][/COLOR] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mshume Posted November 29, 2011 Share Posted November 29, 2011 Mój oczywiście jeszcze piękniejszy, bo dodatkowo ma cechy mamusi ;) Śliczny jest ten kolor czekoladowy, moja hodowczyni ma teraz malutką bolonkę zvetną, właśnie czekoladkę. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts