Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[COLOR=Blue]Wg mnie farbowanie psów jest bez sensu...
Jakby psy miały być kolorowe to by były.
Ja bym nigdy swojego psa nie zafarbowała...
[/COLOR]

Posted

Ja tak samo nigdy bym nie zafarbowała mojego psa :shake:
Według mnie to wcale nie jest zabawne. Mnie to nie satysfakcjonuje.
W ogóle jak to wygląda :crazyeye: Ludzie to robią tylko po to aby zwrócić uwagę innych na psa no i na właściciela :roll: Eh, ja jestem przeciwko takim zabawom :mad:

Posted

Jeśli ktoś organizowałby festyn ze zbiórką pieniędzy/darów dla psów ze schronisk, i proponowałby właścicielom psów przyjście z pofarbowanymi psami (np na różowo) To ja bym bardzo chętnie pofarbowała psa i poszła tam. Oczywiście specjalną farbą niepodrażniającą skóry i sierści. A nazajutrz pies wróciłby do 'swego' koloru i wszystko OK. Co w tym złego?

Posted

[quote name='WŁADCZYNI']
Po za tym intensywnie rozważam jakieś jaskrawe barwy w ramach ostrzegania bliźnich że jesteśmy ZUE:diabloti:[/quote]

nie wiem czy różowy się sprawdzi :lol:

Posted

[quote name='Betbet']moze ja jestem jakas niedzisiejsza, ale dla mnie to bez sensu...przestanmy poprawiac nature.wiedziala co robi! pomylila sie chba tylko raz...stwarzajac czlowieka[/QUOTE]
Ta... a pudle, shih tzu, yorki, pomeraniany, sznaucery, chińczyki i setki innych stworzyła natura :evil_lol:

Ogarnijcie sie. Dla większosci ludzi jest chore posiadanie psa z sierścią dłuższą niż 1 cm.

Wystawowe psy z długa sierścią kąpie sie co tydzień, rozczesuje, suszy, prostuje, później wsadza do klatki, jedzie dziesiątki, setki lub nawet tysiące kilometrów na wystawę, gdzie powtarza się te zabiegi do znudzenia, a na koniec wsadza się je z powrotem w papiloty, w których spedzaja 3/4 życia... i powrót do domu...

Tylko to jest piękne i wzbudza zachwyt, ile to wiedzy i pracy kosztuje, a ufarbowany wzbudza uśmiech, więc wykonawcy czy też właściciele są idiotami...

Posted

[COLOR=Blue]No ok rozumiem takie zafarbowanie np żeby komuś pomóc spoko
i też to spoko jak psa nic nie swędzi ani nic ale wg mnie to głupio wygląda np różowy pies:/
[/COLOR]

Posted

[COLOR=Blue]No jej:D
Jak ma tak we wzorcu to oczywiście xP
Nie no ja tam nie preferuje farbienia psów no ale jak ich
właściciele tak chcą...ich sprawa nic się nie zrobi:),no a jak im się taki podoba
spoko każdy ma gusta inne:D
[/COLOR]

Posted

To nie ataki - to tylko pytania z ciekawości ;).

Ja jestem zdania, że jeśli mi się nie podobają fioletowo-zielone psy w różowe ciapki to swojego tak nie farbuje... ale jeśli komuś innemu się to podoba to... hulaj duszo, piekła nie ma - twój pie si rób co chcesz :)

Posted

[COLOR=Blue]Wiem tylko tak se żartuje:D

Przecież napisałam wcześniej że mi się niezbyt to podoba i bym psa swojego nie zafarbowała ale jak ktoś tak chce proszę bardzo:)
wg mnie to troszkę śmiesznie wygląda ale ok każdy ma inny gust każdy co innego lubi i o gustach nie powinno się dyskutować:)
[/COLOR]

Posted

Zgadzam się. :cool3:

A propo przeczytałam cały wątek .. :mad:

[quote name='Acctiually'][COLOR=Blue]No ok rozumiem takie zafarbowanie np żeby komuś pomóc spoko
i też to spoko jak psa nic nie swędzi ani nic ale wg mnie to głupio wygląda np różowy pies:/
[/COLOR][/quote]

• 3 weeks later...
Posted

Gdybym była psem a ktoś strzelił mi np zielono fioletowe łapy to chyba nie byłabym zbyt szczęśliwa:shake:. Mysle ze nie czują sie z tym zbyt fajnie.
Poza tym każda farba niszczy w jakiś sposób włosy, nam ludziom a co dopiero psom które mają zupełnie inną sierść i skórę...
Nie wygląda to ładnie, oszpeca psiaka który powinien ( moim zdaniem) mieć taką sierśc jaką mu bozia dała. Można co najwyżej mu pomóc ja oczyścić z błotka jak już sam sie ufarbował na brąz:p

Posted

Te farby działają na tochę innej zasadzie niż ludzkie.
Próbowałaś sobie kiedyś farbować włosy krepom ?
Psu nie robi różnicy jaki ma na sobie kolor, za to jest dużo psów, które lubią być w centrum zainteresowania i np. różowa czupryna im to znacznie ułatwia :lol:

Posted

[quote name='*hania']Te farby działają na tochę innej zasadzie niż ludzkie.
Próbowałaś sobie kiedyś farbować włosy krepom ?
Psu nie robi różnicy jaki ma na sobie kolor, za to jest dużo psów, które lubią być w centrum zainteresowania i np. różowa czupryna im to znacznie ułatwia :lol:[/quote]

Muszę sie zgodzić. Ja mam właśnie takiego psa, kocha być w centrum. Może czas mu strzelić jakiś róż czy fiolecik:eviltong:. Będzie w niebie jak wszyscy będą zwracać na niego uwagę.

Posted

Nie no, psa nie obchodzi jakiego jest koloru, ale pytam po co? Czy psom w ich naturalnym umaszczeniu nie jest ładniej niż w jakiś sztucznych odcieniach?
Rzecz gustu, ale osobiście nie jestem za malowaniem psa.
No i na psi włos, też nie jest obojętna ta farba, wiadomo żę to chemia...

A psu który chce być w centrum zainteresowania można założyć jakąś kamizelę z fajnym napisem albo bandamkę i też inaczej i fajnie wygląda:)

Ups, zapomniałam dodać
[URL]http://youtube.com/watch?v=VtoSgmwBPuE&feature=related[/URL]

Posted

[quote name='WŁADCZYNI']Mydło też chemia porzucam mycie!:diabloti: A szampon nawet psi to dzieło szatana...[/quote]
Jednego jestem pewna... co do mydła i szamponu to Bi się będzie z tobą zgadzać w 100% :evil_lol:...