Holly1 Posted March 2, 2008 Share Posted March 2, 2008 Właśnie odkryliśmy że Dzielna ma wrośnięte, zawinięte pazury w sierść na tylnych łapkach, więc czym prędzej jutro do weta bo troche kuleje. trzymajcie kciuki za Dzielną. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SZPiLKA23 Posted March 2, 2008 Share Posted March 2, 2008 Trzymamy... Czy ze wstawieniem fot wszystko jasne bo jak nie to ja moge poprwadzic przez gg?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
albiemu Posted March 3, 2008 Author Share Posted March 3, 2008 Holly ja wciąż nie mam pewności czy masz świadomość jak wielkiej rzeczy dokonałaś!!!! Uratowałaś psie życie, Dzielna stała się jednostką, zaistniała po tylu strasznych przejściach. Daj jej trochę czasu, zobaczysz jak będzie Was kochać. Nie wiem jak Wy ale ja patrząc na adopcje psów takich jak Dzielna, często czuje ich świadomość swoejgo wieku, mijającego czasu i tego, że połowa ich życia już za nimi. One potrafią bardzo kochać, śpieszą się ze swoją wielką miłością, są zupełnie inne niż psy młode, zdrowe które nie miały złych doświadczeń. Holly pod tą sierścią bije już spokojne stare psie serce i bije dla Ciebie! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Poker Posted March 3, 2008 Share Posted March 3, 2008 albiemu,jak zwykle potrafisz rozłożyć na łopatki :-( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kanzaj Posted March 3, 2008 Share Posted March 3, 2008 No i jak tu nie ryczeć jak bóbr.... - ale tym razem ze wzruszenia... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Holly1 Posted March 3, 2008 Share Posted March 3, 2008 No to sobie dzisiaj pospałam do 11:multi:.Tego mi było trzeba- wyspać się porządnie.O Brunie się nie martwie, wiem że Ziutabenia nie da jej nikomu nieodpowiedniemu.Holly robi pokaz swoich zabawek przed Dzielną ale jej to nie ineresuje, na razie odsypia stres. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SZPiLKA23 Posted March 3, 2008 Share Posted March 3, 2008 :) cudnie.... człowiek/ pies wyspany zaraz całkiem inaczej patrzy na zycie ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Holly1 Posted March 3, 2008 Share Posted March 3, 2008 Albiemu ja nie zrobiłam nic wielkiego, po prostu ją przygarnęłam a to dzięki temu że że tak przeszywająco potrafiłaś opisać jej cierpienie,dzięki mojemu mężowi (choć musiałam wylać wiele łez przez tydzień, zanim się zgodził) który zapewnia nam godziwy byt. I tym wszystkim którym jej los nie był obojętny i pomogli nam w transporcie i trzymali kciuki- TO DZIĘKI WAM DZIELNA JEST Z NAMI- i za to wam z całego serca DZIĘKUJĘ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
halcia Posted March 3, 2008 Share Posted March 3, 2008 Kochana Holly,ze sie dzieli zabawkami,ale biedne psiaki schroniskowe przeważnie nie potrafia sie bawić,nie wiedza co to zabawka,ale może z czasem ja rozkręci do zabawy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mimiś Posted March 3, 2008 Share Posted March 3, 2008 ojej, jaka cudowna wiadomość: Dzielna "u ludzi"! Holly, fantastyczna babka z ciebie! :calus: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Holly1 Posted March 3, 2008 Share Posted March 3, 2008 piąte pazurki udało się obciąć bez problemu,były tylko wrośnięte w sierść.Gorzej natomiast wygląda sprawa jej cycuszków, cały czas wydobywa się z nich mleko a właściwie brzydko pachnąca wydzielina,którą Dzielna cały czas pobudza wylizując się. dostała na to antybiotyk i mamy przykaz robienia okładów.Dostała też witaminki CALO-PET na wzmocnienie i co najważniejsze czipa.Całą prawą stronę suteczków ma do usunięcia, ponieważ w każdym ma guza w tym jednego niepokojąco dużego.Z lewej natomiast jest jeden i prawdopodobnie wystarczy go wyłuskać.Wszystko będzie poprzedzone badaniami , które wykluczą możliwe do tej pory przerzuty na klatke piersiową. Ten guzek na głowie, będzie badany dokładnie jak Dzielna trochę się ustabilizuje.Ma jeszcze kilka kaszaczków na ciele ale póki się nie powiększą nie są grożne.U weterynarza czuła się świetnie aż wszyscy byli zdziwieni, spacer z powrotem też musiał jej się podobać, szła dumnie obserwując świat.Dla mnie była to niesamowita przyjemność bo cały czas szła przy nodze czego do tej pory nie znałam bo Holly chodzi jak jej pasuje (wiem że to moja wina. A Dzielna szła jak dama.Ja jestem dobrej myśli... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
żaba88 Posted March 3, 2008 Share Posted March 3, 2008 Dzielna trafiła do bajki... :bigcool: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kanzaj Posted March 3, 2008 Share Posted March 3, 2008 Dzielna - teraz już będzie tylko lepiej!!!!!!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SZPiLKA23 Posted March 3, 2008 Share Posted March 3, 2008 Dzielna ma naprawde dobra opieke, zycze duzo zdrowia:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Holly1 Posted March 3, 2008 Share Posted March 3, 2008 [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/Thanks%20to%20ImageShack%20for%20%5BURL=http://imageshack.us%5DFree%20I[/IMG] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Holly1 Posted March 3, 2008 Share Posted March 3, 2008 [IMG]http://img87.imageshack.us/img87/5868/dsc02197yt3.jpg[/IMG] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrystynaS Posted March 3, 2008 Share Posted March 3, 2008 Witajcie!!! No i znów było tak jak z innymi wątkami - kliknęłam na banerek w czyimś podpisie, przeczytałam wiersz albiemu, popłakałam się i od wczoraj śledzę losy Dzielnej. Holly dobry duszku :loveu:, Dzielna psinko :calus: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Elżbieta481 Posted March 3, 2008 Share Posted March 3, 2008 Ona jest przepiękna! Ela Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SZPiLKA23 Posted March 4, 2008 Share Posted March 4, 2008 Sliczna psunka:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALMA2 Posted March 4, 2008 Share Posted March 4, 2008 Pieknie zakończona historia. Życzę powodzenia i wszystkie dobrego:buzi: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Becia66 Posted March 4, 2008 Share Posted March 4, 2008 Cudne, kochane suczydełko.....:loveu: Holly dziekuję....:buzi: A cala ta eksplozja szczęścia dzięki [COLOR=Red]albiemu [COLOR=Black]która sunię wypatrzyła i dala jej szansę na nowe życie....:buzi:[/COLOR][/COLOR] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Poker Posted March 4, 2008 Share Posted March 4, 2008 [quote name='Holly1'] A Dzielna szła jak dama.Ja jestem dobrej myśli...[/quote] Dzielna wie ,że dostała szansę jaką ma się tylko raz w życiu :loveu:,.śliczna kobietka u wspaniałych ludzi. Ona pewnie z czasem się zacznie bawić,jak się odstresuje zacznie żyć pełnią życia :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
junoo Posted March 4, 2008 Share Posted March 4, 2008 Jejku jak sie cieszę :) Kolejny pies znalazł wspaniały dom :multi: Piekny z niej pies. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
halcia Posted March 4, 2008 Share Posted March 4, 2008 Zazdroszcze ludzom psiaków przy nodze,które chodza jak "dama"Ja niestety często ląduje gębą w tujach sąsiada,w zime robie przejażdżki na d...,bo wychowałam bezstresowo.Gratuluje Dzielnej.Bardzo sie cieszymy,gdy ktoś może być dumny z psiaka ze schroniska,to daje też innym do myślenia,ze takiego psa nie można przekreślać,bo często własciciel jest mile zaskoczony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elik Posted March 4, 2008 Share Posted March 4, 2008 [quote name='halcia']Zazdroszcze ludzom psiaków przy nodze,które chodza jak "dama"Ja niestety często ląduje gębą w tujach sąsiada,w zime robie przejażdżki na d...,bo wychowałam bezstresowo...[/quote] Ja też i wcale tego nie żałuję, ani nie zazdroszczę psów "przy nodze". A szczęściem Dzielnej bardzo się raduję. Gratuluję Holly serca i odwagi :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts