Toller 10 Report post Posted October 27, 2007 Dziś znajoma powiedziała mi, że jeśli przez 5 lat nie ma się pod zarejestrowanym przydomkiem szczeniąt, przydomek "przepada" i trzeba go ponownie rejestrować. Przejrzałam regulamin, i nie znalazłam tego punktu. Może mi ktoś pomóc, i powiedzieć jak jest naprawdę? Share this post Link to post Share on other sites
Ania W 10 Report post Posted October 27, 2007 Wydaje mi się, że to nie jest prawdą... Znam przypadki wśród ogarów gdzie przerwa między miotami była prawie 20- letnia i obydwa mioty wyszły z tym samym przydomkiem. Nie mam wprawdzie pewności, że w międzyczasie nie było miotów innych ras... Na logikę wydaje mi się ,że nawet gdyby miał on przepadać to nie po okresie 5 lat. Bo czy to oznaczałoby , że po pięciu latach może na siebie zarejestrować go ktoś inny? Czy pozostaje w stanie "nieczynnym"? Myślę, że póki płaci się składki to ZK nie wnika czy szczeniaki są czy nie ;-) Share this post Link to post Share on other sites
Neiven 10 Report post Posted October 29, 2007 Nie moze byc to prawda bo w reguleminie nic takiego nie pisze. A tak na logike: Hodowle moze miec nawet osoba posiadająca psa/psy (nie suke/suki) Pierwszy raz o czyms takim slysze... Share this post Link to post Share on other sites
Toller 10 Report post Posted October 29, 2007 [quote name='Hawana']Nie moze byc to prawda bo w reguleminie nic takiego nie pisze. A tak na logike: Hodowle moze miec nawet osoba posiadająca psa/psy (nie suke/suki) Pierwszy raz o czyms takim slysze...[/quote] No też mi się tak wydaje, ale chciałam się dowiedzieć na 100 %. Może kiedyś taki zapis był?? Share this post Link to post Share on other sites