nichya&nazir Posted September 2, 2015 Share Posted September 2, 2015 Czy jest tu ktoś z Gdańska Oliwy i może powiedzieć, gdzie można legalnie pospacerować z psem? Może też są jakieś przyjazne kawiarnie, restauracje? Poszperałam w internecie i ukazały mi się tylko same zakazy.. zakaz wchodzenia z psem do parku Oliwskiego, zakaz wchodzenia na plażę Jelitkowo.. to w takim razie gdzie można? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudakacha Posted September 3, 2015 Share Posted September 3, 2015 No aż tak źle to chyba nie jest. Rzeczywiście do parku oliwskiego z psem wejść nie można, tak samo jak nie można jeździć rowerem... aczkolwiek analogia dosyć odległa;) Jest mnóstwo terenów zielonych np. w Oliwie, gdzie można spacerować z psem lub puścić go luzem pod warunkiem, że jest w kagańcu ale kaganiec obowiązuje wszędzie. Znam dwa wybiegi dla psów (pewnie to mało ale zawsze): przy ul. Kartuskiej i róg Ciasnej w Gdańsku i we Wrzeszczu przy ul. Wyspiańskiego w niedużym parku. Ale na plażę niestrzeżona to chyba można wejść, tym bardziej po (prawie) sezonie. Z przybytków gastronomicznych to ktoś pisał, że w Wielkim Błękicie przy molo w Brzeźnie psy są mile widziane. Mam nadzieję, że nie pokręciłam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gezowa Posted September 3, 2015 Share Posted September 3, 2015 Park Regana na Przymorzu jeszcze. Od Oliwy to kawałek ;) Poza Gdańskiem to Kolibki w Gdyni Orłowo - wyznaczona strefa dla psów i plaża + Sopot Park Północny. Osobiście najbardziej lubię Kolibki :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nichya&nazir Posted September 3, 2015 Author Share Posted September 3, 2015 Dzięki dziewczyny za odzew ;) Niestety nie będę miała czasu na jakieś większe zwiedzanie Trójmiasta, dlatego interesuje mnie tylko Oliwa. Ktoś jeszcze coś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudakacha Posted September 3, 2015 Share Posted September 3, 2015 Przyszły mi do głowy tereny zielone w okolicy ZOO lub po drugiej stronie ulicy Spacerowej - Pachołek i tamtejsze tereny leśne. Ale w lesie radziłabym psa mieć na smyczy lub lince, jest u nas sporo zwierzyny i jak pies złapie trop to szukaj ... wiatru w polu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wronka Posted September 3, 2015 Share Posted September 3, 2015 Z Oliwy jest przecież rzut bardzo lekkim kapciem do całych przebogatych terenów Trójmiejskiego Parku Krajobrazowego. A z plaży od tego roku wolno korzystać z psami na wszystkich odcinkach, które nie są kąpieliskami strzeżonymi. Czyli z większości. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nichya&nazir Posted September 3, 2015 Author Share Posted September 3, 2015 Przyszły mi do głowy tereny zielone w okolicy ZOO lub po drugiej stronie ulicy Spacerowej - Pachołek i tamtejsze tereny leśne. Ale w lesie radziłabym psa mieć na smyczy lub lince, jest u nas sporo zwierzyny i jak pies złapie trop to szukaj ... wiatru w polu. Dlatego szukałam czegoś raczej na luźny spacer z wąchaniem trawki i ew. pohasanie za piłką, bo lasy to wiem, że są tylko takie miejsca nie są właśnie do swobodnego latania psów, tym bardziej jak się okolicy nie zna. ;) A z plaży od tego roku wolno korzystać z psami na wszystkich odcinkach, które nie są kąpieliskami strzeżonymi. Czyli z większości. No właśnie co do plaży to na stronach miasta czytałam zupełnie inne info. Wynikało z nich, że z psem tylko na wyznaczone "psie" plaże, na jedną po 18-stej, a tak to zdecydowany zakaz do 30 września.. ;/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wronka Posted September 3, 2015 Share Posted September 3, 2015 http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/W-Gdansku-mozna-wejsc-na-plaze-z-psem-niemal-wszedzie-poza-kapieliskami-n91856.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts