PANGEA Posted April 7, 2011 Share Posted April 7, 2011 [quote name='green-girl']Potrzebuję Waszej pomocy. Szykuje mi się tatuowanie szczeniąt Związek Częstochowski nie polecił mi nikogo, powiedział że mam szukać na własną rękę, ba nawet na przegląd miotu nie mają zamiaru przyjechać, muszę dowieść szczeniaki. Szukam więc osób robiących tatuaże, najlepiej metoda pisakową w woj. Śląskim, dokładnie w okolicy Zawiercia. Mile widziana możliwość dojazdu do szczeniąt za dopłatą. Będę Wam bardzo wdzięczna za jakiekolwiek namiary![/QUOTE] ja wprawdzie Krakow ale do Zawiercia daleko nie jest Tatuuje "pisakiem" jak cos to pisz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorota Maria Posted October 25, 2011 Share Posted October 25, 2011 [quote name='Betbet']z tatuażami to chyba jest też ten problem, ze mozna je przerobić, słyszałam jużo złodziejach psów, którzy coś takiego praktykują...wiec chipy wydają się naprawde sensowniejsze[/QUOTE] Wcale nie. Znam przypadki wycinania chipów, co wcale specjalnie trudne nie jest. Pomijam jeszcze kwestię rejestracji psa w bazach danych bo potem jak człowiek sprawdza to okazuje się, że jego zwierzęcia w systemie nie ma. Osobiście juz wolę tatuaż. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorota Maria Posted October 25, 2011 Share Posted October 25, 2011 [quote name='Kaladan'] Mam też nadzieję, że zostanie kiedyś wprowadzony przepis, że przegląd może się odbywać tylko i wyłącznie w hodowli.[/QUOTE] Ja też mam taką nadzieję. I że to ukróci psęudohodowle działające pod egidą ZK, bo przegląd spełni również funkcję kontrolną. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ellig Posted January 3, 2012 Share Posted January 3, 2012 skad moze byc jamnik z takim tatuazem 86TH42? Prosze o podpowiedz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sachma Posted January 5, 2012 Share Posted January 5, 2012 to nie tatuaż ZKwP [url]http://klubgoldena.com/index.php?option=com_content&view=article&id=11:wszystko-o-tatuau-u-psa&catid=17:zanim-kupisz&Itemid=27[/url] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
soboz4 Posted January 25, 2012 Share Posted January 25, 2012 mam jamnika szorstkowłosego z tatuażem T 196 d którego nikt sie nie przyznaje, zielona Góra ma obecnie T 028 i jamnik musiałby mieć 100 lat.. może ktoś potrafi mi pomóc??? tatuaż Norka [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-W4yTtfVsFWI/Tx_OgTKq_PI/AAAAAAAAM04/e_4gIaTphlM/s576/tatua.jpeg[/IMG] [url]http://www.dogomania.pl/threads/221535-Norek-jamnik-szorstkowłosy-rodowód-nie-ochronił-go-przed-bezdomnością[/url]! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wegielkowa Posted February 4, 2012 Share Posted February 4, 2012 U znalezionej 2 tyg. temu Oneczki jest tatuaż 9 0 1 J . Czy wiecie co to za oddział ma taki numer? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Lotty Posted February 4, 2012 Share Posted February 4, 2012 [quote name='wegielkowa']U znalezionej 2 tyg. temu Oneczki jest tatuaż 9 0 1 J . Czy wiecie co to za oddział ma taki numer?[/QUOTE] Oddziały oznacza się za pomocą liter. A literę "J" na końcu ma Kraków. [URL]http://www.zkwp.pl/zg/index.php?n=odd&l=pl&odd=000J[/URL] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gosia2313 Posted August 24, 2012 Share Posted August 24, 2012 A my mamy przypadek suki baardzo w typie DONka, tatuaż "A" :crazyeye: - czipa nie ma :roll: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ENDRIUTRACKER Posted August 24, 2012 Share Posted August 24, 2012 AA na końcu na Legionowo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewunian Posted November 29, 2013 Share Posted November 29, 2013 KTÓRE ZWIĄZKI TATUUJĄ PSY? Do schroniska trafiła sunia z tatuażem w uchu - Tatuaż AK43 lub A443 lub AA43 - druga cyfra nie za bardzo czytelna... Długowłosa DONka. HELP! Oczywiście po sucz już kolejka chętnych, najlepiej do wydania bez sterylki... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aziza Posted November 29, 2013 Share Posted November 29, 2013 [SIZE=2]Wzór tatuażu A000[/SIZE] ma Odddział Warszawski Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wegielkowa Posted January 30, 2014 Share Posted January 30, 2014 U słodkokwaśnej jest ONek. Nr tatuażu [COLOR=#000000]5532K. Kto wie, co to za hodowla?[/COLOR] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cockermanka Posted January 30, 2014 Share Posted January 30, 2014 W ZKwP są trzy cyfry i litera. Wyjątkiem jest oddział Legionowo,gdzie są trzy cyfry i AA na końcu. To pewnie jakiś stowarzyszeniowy tatuaż... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wegielkowa Posted January 30, 2014 Share Posted January 30, 2014 [quote name='cockermanka']W ZKwP są trzy cyfry i litera. Wyjątkiem jest oddział Legionowo,gdzie są trzy cyfry i AA na końcu. To pewnie jakiś stowarzyszeniowy tatuaż...[/QUOTE] Już znalazłysmy. To jest Łodź ZKwP. Pies wrócił do właściciela dzięki tatuażowi. Po 4 miesiącach tułaczki. Hodowla z Łodzi. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wegielkowa Posted March 31, 2014 Share Posted March 31, 2014 Znaleziony retriver w Kielcach, zadbany. Jest w Dyminach w schronisku. Co to za Oddział [COLOR=#898F9C][FONT=lucida grande]470D[/FONT][/COLOR] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FRODKA Posted April 1, 2014 Share Posted April 1, 2014 Oddział Częstochowa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
madziakato Posted October 25, 2015 Share Posted October 25, 2015 Mamy pod opieką suczkę Don z nr tatuażu E 785 lub E 713. Ktoś wie,co to za Oddział? Czy to na pewno ZK? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
*Magda* Posted October 25, 2015 Share Posted October 25, 2015 To jest Oddział Sopot ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chicken Posted July 25, 2017 Share Posted July 25, 2017 Hej, kupilam psiaka z ZKWP. Hodowla zarejestrowana jest w PL, ale sam hodowca mieszka z psiakami w Holandii. Pieski zostaly zachipowane, wyrobione sa paszporty i w przyszlym tygodniu hodowca bedzie jechac na przeglad hodowlany do PL. Chip jest zamiast tatuazu. pytanie jak i gdzie przejestrowac chip z Holandii do PL? Ktos sie spotkal z takim przypadkiem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skinwalker Posted July 26, 2017 Share Posted July 26, 2017 Dnia 25.07.2017 o 11:46, chicken napisał: Hej, kupilam psiaka z ZKWP. Hodowla zarejestrowana jest w PL, ale sam hodowca mieszka z psiakami w Holandii. Pieski zostaly zachipowane, wyrobione sa paszporty i w przyszlym tygodniu hodowca bedzie jechac na przeglad hodowlany do PL. Chip jest zamiast tatuazu. pytanie jak i gdzie przejestrowac chip z Holandii do PL? Ktos sie spotkal z takim przypadkiem? Chip dla własnego świętego spokoju rejestrujesz w dowolnej bazie w Polsce- na wypadek zaginięcia psa. Nie ma to nic wspólnego z rejestracją psa w oddziale ZKwP, wyrobieniem rodowodu itd. Nie musisz niczego przerejestrowywać. Dostajesz gotową metrykę i to wszystko. Mnie zastanawia jedynie jak hodowca chce przekroczyć granicę ze szczeniakami, które nie ukończyły 12 tyg. życia- w końcu zgodnie z regulaminem przegląd miotu (przegląd hodowlany to zupełnie coś innego) powinien odbyć się do 12 tyg życia szczeniąt. Nie wiedziałam, że są jakieś wyjątki... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chicken Posted July 30, 2017 Share Posted July 30, 2017 Szczeniaki mają już paszporty, są zachipowane. Widocznie można skoro to sie tak odbywa. Pieski mają 8 tygodni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts