gryf80 Posted February 20, 2015 Posted February 20, 2015 love.amstaff na "sporty"to i tak musisz zaczekac jak pies bedzie dorosły...jak chcesz od razu sporty uprawiac to bierz sprawdzonego-jak było pisane wcześniej-dorosłego psa.jak chcesz ksiazki o astach to zajrzyj na link u mnie ponizej"mega bazar..."itd.może co kupisz do poczytania Quote
Delph Posted February 20, 2015 Posted February 20, 2015 Przeczytaj na tej stronie zakładkę (lewy dolny róg) "Artykuły - wychowanie". Nie tylko " Kupilismy stafforda i... co dalej ", pozostałe też. Nie ze wszystkim można się zgadzać, artykuły zostały napisane dawno, ale p. Jasińska na pewno ma olbrzymie doświadczenie w wychowaniu i codziennym życiu z psami. Z tego co wiem miała rottki, amstaffy, teraz ca de bou. Żadne z wymienionych do łatwych w prowadzeniu nie należą ;) http://www.cadebou.com.pl/ Swoją drogą ca de bou też cudowne, zakochałam się w samcu z hodowli p. Jasińskiej na ostatniej wystawie, a mój TZ z miejsca chciał kupować szczeniaka :P Quote
dwbem Posted February 20, 2015 Posted February 20, 2015 Nie odradzam amstaffa z dobrej hodowli, sama też znam świetną hodowlę amstaffów, normalnych, nieagresywnych. Raczej zastanawiam się, czy masz na tyle wiedzy i doświadczenia, żeby umieć takiego psa wychować, zsocjalizować tak, żeby wyrósł na psa nie zagrażającego otoczeniu bo to jest najważniejsze. Sama mam ponad 33 lata te "straszne" rottweilery, wszystkie szkolone na obronne i to na serio nie sportowo a mimo to wszystkie mogły chodzić ze mną na spacery bez smyczy i kagańca, oczywiście tam gdzie mogły i nigdy nie stanowiły zagrożenia ani dla dorosłych ani dla dzieci ani dla wszelkich dużych i małych zwierząt. Ale takie wychowanie wymaga dużo pracy, poświęcenia się wychowywaniu psów, a miałam je kiedy pracowałam, mimo to miałam czas na szkolenie, wystawianie, czasem hodowlę, w domu nie w kojcu na podwórku bo zawsze mieszkałam w mieście, w osiedlu, w bloku. Więc nie rasa jest najważniejsza tylko umiejętność postępowania z psem danej rasy. A staffiki też polecam, może nie są tańsze ale o niebo łatwiejsze do wychowania bo w nich jest zero agresji, w amstafach nieumiejętnie wychowywanych może się ona jednak pojawić. Quote
annakott300 Posted February 27, 2015 Posted February 27, 2015 Moja suczka jest łagodna jak baranek, a wziełam ją ze schroniska, Może więc niekoniecznie trzeba szukać u hodowców? 1 Quote
love.amstaff Posted March 22, 2015 Author Posted March 22, 2015 A więc postanowiłem i jestem już właścicielem pięknej suczki jest umnie dziś równe 4 tygodnie , faktycznie życie się zmieniło o 180 stopni , ale w pozytywnym sensie . Ona ma teraz 5 miesięcy i odkąd jest u mnie nauczyła się już czystości , siad , łapa jedna druga , leżeć , czołgaj się wracaj na miejsce czyli na jej legowisko ładnie aportuje no i naj bardziej przydatnej komendy jak dla mnie nie rusz oraz prosze , przydaje sie na spacerze jak chcę coś czego nie może , wiadomo każde komendy co dzień utrwalamy teraz staram się oduczyć skakania na ludzi oczywiście skacze z radości ale nie każdemu się to podoba hehe ,co dzień ma jeden spacer przynajmniej 2 godzinki to tak w południe jak wracam z pracy , a reszte czasu spędza na podwórku gdzie ma dostęp do koni kotów i reszty rodziny , odrazu się zaprzyjażniła z naszym kundelkiem i przed wieczorem ani rusz do domu .Jest to straszny pieszczoch :D i wiadomo że najgorszy okres to może być dojrzewanie , ale teraz jestem już pewien że damy sobie rade na 100 % zwłaszcza że mamy stały kontakt z hodowcą który udziela nam wyczerpujących wskazówek . Także dziękuje wszystkim za wyrażanie swoich opinii i poglądów , z pewnością się przydały myślę że nie tylko mi :D Teraz to już zostane na forum na dłużej .a tak ode mnie to myślę że najważniejsze to kochać zwieżaki , dawać im miłośc a i one się nam odwdzięczą w 100 % o tym coś wiem bo gromada zwieżat jest spora ( rybki , amstaf , kundelek ,koń ,kucyk , koty całe 4 :-) króliki i ptactwo ) Pozdrawiam . 1 Quote
love.amstaff Posted March 24, 2015 Author Posted March 24, 2015 Z tej co pisałem na samym początku :-) Poznałem hodowle poznałem inne pieski a w mojej sie :loveu: hehe Quote
toyota Posted March 24, 2015 Posted March 24, 2015 To może zapodaj parę zdjęć małej, bo w awatarze to przez lupę trzeba oglądać ;). Quote
love.amstaff Posted March 25, 2015 Author Posted March 25, 2015 A jak wstawić zdjęcia na forum ? :-) Quote
toyota Posted March 25, 2015 Posted March 25, 2015 Ja wrzucam najpierw na swojego fejsa, a potem wklejam na dogo. Tylko szczerze mówiąc, to nie umiem zmniejszyć foty. A jak ona ma na imię ??? Podobają mi się takie łaciatki ;). Tutaj jeden z moich wariatów: Quote
gryf80 Posted March 25, 2015 Posted March 25, 2015 To może zapodaj parę zdjęć małej, bo w awatarze to przez lupę trzeba oglądać ;). mnie wystarczy :) Quote
gojka Posted March 27, 2015 Posted March 27, 2015 Pewnie nie mniej fajne niż regały do archiwum... Quote
love.amstaff Posted March 29, 2015 Author Posted March 29, 2015 Tak więc poniżej 2 fotki a ja postaram sie zapodac na youtube filmik jak sie bawi z kucykiem i podam link Quote
love.amstaff Posted March 29, 2015 Author Posted March 29, 2015 A więc miała przydomek Gwiazda i tak też unas zostało Quote
love.amstaff Posted March 29, 2015 Author Posted March 29, 2015 A tu filmik https://www.youtube.com/watch?v=DjHgP4yjUBU 1 Quote
love.amstaff Posted June 24, 2015 Author Posted June 24, 2015 Witam po kilku miesiącach , dziś już mogę sam coś więcej powiedzieć o temacie amstaff jako pierwszy pies . Krótko i na temat , nie ważne że to pierwszy pies tej rasy kiedyś musi być pierwszy , ważne jest to aby poświęcić mu dużo czasu i dać jak naj więcej miłości , a pies się odwdzięczy tym samym na 100 % , dla mnie był to nie tylko pierwszy pies tej rasy ale pierwszy pies w domu nie w budzie czy w kojcu tylko w domu hm ludzie pisali że się wszystko zmieni o 180 stopni i mieli rację ( ale dla mnie zmieniło się na lepsze ) Tyle szczęścia ile daje nam mała to jest nie do opisania , a inteligencja tego psa wielkie wow , nikt mi już nie powie że pies nie rozumie co się do niego mówi , on rozumie wszystko :-) . Nasza mała toleruję inne psy koty króliki , dzieci innych ludzi po prostu wszystko zero przejawu dominacji czy też nie chcianych zachowań , ale to na pewno dzięki miłości jaką dostała i dostaję od nas . Słowa z opowieści o Małym Księciu " jesteś odpowiedzialny za to co oswoiłeś" rozumiem jako wierność w przyjaźni i miłości. Przyjaźń może narodzić się nie tylko wobec drugiej osoby, ale też wobec zwierząt. Bez względu na to co oswajamy , czyli z kim się zaprzyjaźniamy musimy czuć się za to odpowiedzialni i pamiętajmy o tym Mam nadzieję że temat komuś się jeszcze przyda Nie raz wrzucę jakąś fotkę jak to się nam wiedzie Quote
love.amstaff Posted June 24, 2015 Author Posted June 24, 2015 Po wyżej mała miała 6 miesięcy , a poniżej 8 miesięcy i pierwsze wspólne wakacje Quote
Delph Posted June 24, 2015 Posted June 24, 2015 Gratuluję, sunia przepiękna :) To są wspaniałe, mądre i bardzo kochające psy. Dawaj koniecznie znać jak mała się rozwija. W kwestii wychowania pamiętaj, że dorosła będzie dopiero w wieku około 1,5-2 lat i jej charakter jeszcze się kształtuje więc nie osiadaj na laurach :P Ale widzę, że masz dużo zapału i serca do psiaka, więc dacie radę. Pozdrawiam. Quote
love.amstaff Posted June 25, 2015 Author Posted June 25, 2015 Na laurach nie usiądziemy na pewno mamy zaplanowane sporo zajęć na bardzo długi czas , w wrześniu wystawa pierwsza w naszej karierze tak więc ćwiczymy , a jak skończy 1,5 roku pobawimy się w sporty ale wszystko to tylko hobbistycznie dla przyjemności małej , a w jakie zobaczymy co się jej spodoba na razie to widzę że uwielbia skakać może to będzie to hehe wszystko wyjdzie z czasem . Pozdrawiam szczęśliwy posiadać Amstaffa Quote
Monieq Posted June 25, 2015 Posted June 25, 2015 Śliczna jest ;) Może załóż jej galerię? Będziemy mogli ją podziwiać częściej :D Quote
love.amstaff Posted June 25, 2015 Author Posted June 25, 2015 Po niżej dwie fotki jak to mała skończyła rok , wspaniały członek rodziny , tyle radości ile ona wnosi w nasze życie to jest nie do opisania Quote
love.amstaff Posted November 2, 2015 Author Posted November 2, 2015 No i nie dawno skonczyła rok Quote
Recommended Posts