Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:)

Muszę Ci Pokerku podziękować za pomysł ze spacerem podczas przekazania bo w przypadku Rudzika znakomicie się sprawdził :)

Nie ma za co.

Bardzo się cieszę szczęściem Rudzika i MarysiO.

Dziewczyna do sklonowania.

Posted

Niestety Oni na razie całkiem zrezygnowali z adopcji. Zresztą Pani powiedziała, że jeśli będą szukać to całkiem malutkiego pieska bo nawet Rudzika było dziewczynce trudno utrzymać na smyczy.

Podesłałam Amisię i jeszcze kilka innych suczek (m.in. Lerkę i Fantę) jednej Pani, która napisała w odpowiedzi na ogłoszenie Rudzika ale miała w domu 6-letnie dziecko. Na razie się nie odezwała ale dostała  bezpośrednie numery telefonów więc może jak się na coś zdecyduje to zadzwoni :)

• 2 weeks later...
Posted

Dzwoniłam dzisiaj do Pana Leszka :) Rudzik zupełnie się już zaaklimatyzował. Zrezygnował ze spania w łóżku, przywłaszczył sobie jeden z foteli i tam spędza noce ;) Uwielbia podróżować z Panem i kiedy tylko uchylą się drzwi od samochodu Rudzik już siedzi w środku i czeka na wycieczkę. Szczeka przez płot na ludzi i psy, ale z gośćmi wylewnie się wita, szczególnie z kobietami. Pan dziękował za telefon i mówił żebym się nie martwiła bo Rudzik ma się bardzo dobrze :)

Nie mam już wątpliwości, że Rudek czekał właśnie na ten dom i w związku z tym zmieniam tytuł wątku :) Kasę Rudzika na razie zamrożę u siebie jeśli nie macie nic przeciwko - może się przyda dla jakiegoś kolejnego tymczasowicza ;)

• Upvote 1
Posted

W sumie to byłam spokojna i nawet się nie wybierałam do Konstancina! ;) :D

Hmmm.... czuję przez skórę, że COŚ się szykuje :)

Ale tak czy inaczej dziękuję Ci, że byłaś gotowa się wybrać gdyby coś poszło nie tak 16icon_kiss.gif

Co do nowego tymczasa to faktycznie długo nie wytrzymałam ;) Jutro przyjeżdżają do Warszawy psy z Radys a wśród nich moja nowa lokatorka :) Wybór był trudny ale ostatecznie padło na Pokrzywę:

pokrzywa1.jpg

Posted

Maryś - idziesz jak BURZA! Tylko imię szybko trzeba cudnej suni zmienić, żeby tak nie "odstraszało" ;) A ja ją w takim razie kasuję z olx, bo za chwilę będzie jej można zrobić lepsze, bardziej "wyczerpujące" ogłoszenie :)

Posted

Cóż, ponieważ nie wiem kiedy będzie następna okazja na przywiezienie psiaka z Rady to stwierdziłam, że trzeba korzystać. Sunia i tak spędziła w schronisku o ponad dwa lata za dużo - jest tam od maja 2013...

A mnie to imię się podoba :) Ale do ogłoszeń może faktycznie średnio się nadaje, pomyślimy ;)

Posted

I ja czekam. Z psów w Radysach, cały czas myślę o Szejku

https://www.facebook.com/psyzradys/photos/a.303986886455200.1073741844.299621636891725/319315921588963/?type=3&theater

i dziwię sie, że cały czas tam tkwi. To taki piękny pies. Fakt, że duży. Z suń, zauroczyła mnie niesamowita Florka

https://www.facebook.com/psyzradys/photos/a.303986886455200.1073741844.299621636891725/347206115466610/?type=3&theater

Cóż, mogę tylko interesować się nimi platonicznie :(.

Imię "Pokrzywa", może i odstraszy zwylkaków, ale pewnie przywabi tych pozytywnie zakręconych, no i jakoś pasuje do panienki ;)