Nano Posted June 25, 2013 Posted June 25, 2013 Kurdę, szkoda że pup... ja poszukuje jawz-a bądź innego mocnego dla pitbulla... Quote
łapa_12 Posted August 9, 2013 Posted August 9, 2013 W jakim sklepie (najlepiej internetowym) mogę kupić fastback'a? Quote
Harley Posted September 29, 2013 Posted September 29, 2013 Czy w Warszawie w którymś sklepie można kupić frisbee? Wybieram się do "stolycy" i myślę, czy dałoby się przy okazji zaoszczędzić na kosztach wysyłki. Quote
Victoria Posted September 29, 2013 Posted September 29, 2013 whippy ma odbior osobisty w wawie ;P Quote
Harley Posted September 30, 2013 Posted September 30, 2013 whippy niestety ma wszystkie dyski niedostępne w sklepie... Quote
Hahnoto Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 Ktoś wie co się dzieje z discdogs.pl? Prowadzą jeszcze sklep? Quote
Robertx Posted January 17, 2014 Posted January 17, 2014 Poszukuję do kupienia 2 dyskó JAWZ, nie mogę ich znaleźć dostępnych w żadnym sklepie internetowym. Ma ktoś jakiś pomysł, gdzie mógłbym takie dostać? (poza zakupem z innego kraju) Quote
Bellis_perennis Posted March 9, 2015 Posted March 9, 2015 Czy ktoś zamawiał dyski w Czechach? Szukam na gwałt super aero, pisałam nawet do jednego sklepu ale odp brak. help! Quote
nadira Posted March 24, 2015 Posted March 24, 2015 Gdzie kupujecie dyski? Nie mogę znaleźć nic ciekawego, a chciałabym fajny, niedrogi dysk dla początkujących. Ostatnio kupiłam Mamadisc light, ale jest już dość zużyty- każda styczność z psimi ząbkami zostawia na nim ślad :/ Quote
Harley Posted March 25, 2015 Posted March 25, 2015 Hero Air jest fajny jeśli chodzi o te tańsze dyski. Ładnie lata, ale pies musi być z tych co nie wymagają mega miękkiego dysku. Jak psu nie podejdzie zawsze możesz wykorzystywać do własnych ćwiczeń. http://fastncrazy.blogspot.com/2013/05/idealne-frisbee-cz-3.htmlTen artykuł mi sporo pomógł w wyborze frisbee chociaż mój pies jest cztery razy większy niż pies autorki. Quote
nadira Posted March 27, 2015 Posted March 27, 2015 Dzięki :) Artykuł rzeczywiście bardzo fajny, przy okazji podkradłam pomysł na foremkę do psich ciasteczek :D Zdecydowałam, że kupię Fastback Flex, nie wiem tylko, na który się zdecydować :/ Będziemy próbować po kolei :D Quote
.Agata. Posted March 27, 2015 Posted March 27, 2015 W sensie na jaki kolor zdecydować? ;) Osobiście nie polecam fastbacków, szybko się rozczarujesz, że to już koniec zabawy i trzeba je wyrzucić :P mój bez większego wysiłku przegryza ranty i kaleczy sobie pysk, mimo, że akurat tymi nigdy się z nimi nie szarpię, bo do tego mamy inne ;) Na początek najlepszy jest moim zdaniem hero xtra - na fun4dog kosztuje 20zł, jest trwalszy i mam wrażenie, że te zadziory, które się robią po wbiciu zębów nie są takie ostre jak w fastbackach, co do xtrasów - jak się frisbee spodoba to wystarczy na całkiem długo , jak nie to nie szkoda wyrzucić, no i rzuca się całkiem przyjemnie :) I od razu zapytam, może ktoś wie - superaero tylko na fun4dog kupię najprędzej czy jeszcze gdzieś się pojawia? (na whippy nigdy nie widziałam dostępnych) Quote
nadira Posted March 28, 2015 Posted March 28, 2015 Nie kolor, są różne rodzaje- przynajmniej dla totalnego laika tak to wygląda :D Jest Fastback Flex: Standard i Toss & Fetch Set i Ferrstyle Set. Tak czy inaczej rezygnuję z nich, dzięki za opinię i pomoc. Właśnie obecny dysk bardzo szybko się zużył i chciałabym uniknąć powtórki. A czy masz może porównanie pomiędzy hero xtra / air / distance jeżeli chodzi o miękkość? Domyślam się, że delikatność nie idzie w parze z trwałością, ale fajnie by było, gdyby dysk był w miarę delikatny dla psa. Póki co skłaniam się ku proponowanemu hero xtra, jeszcze raz dzięki za pomoc :) Quote
.Agata. Posted March 28, 2015 Posted March 28, 2015 Standard to jedna sztuka, toss&fetch to dwa dyski, bo do tej konkurencji używa się dwóch - jednym rzucasz a drugi masz u sędziego i w razie problemów możesz go wymienić no a Freestyle to zestaw 10 dysków, wychodzi tanio bo 10zl za dysk ale za 100zł wolałabym 5 xtrasów niż 10 fastbacków :) Tutaj akurat chodzi o ilość i cenę, dyski są takie same :) Hero air nie miałam, bo podobno są porównywalne do fastbacków, mam xtra freestyle i distance i przyznam, że nie widzę pomiędzy nimi różnicy. Podobno Freestyle mają w składzie coś co zapobiega sklejaniu się kilku dysków w ręku, a w czasie występu to dość istotne ;) Quote
nadira Posted March 28, 2015 Posted March 28, 2015 Hahaha a ja się ciężko zastanawiałam, jaka między nimi różnica :D rozjaśniłaś mi niesamowicie, biorę w takim razie hero xtra i nie kombinuję więcej, zresztą do takiego frisbee jakie my uprawiamy to pewnie nadaje się cokolwiek :D co akurat nie jest winą psa, bo chęci to on ma ogromne, uwielbia skakać Quote
Recommended Posts