Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[CENTER][COLOR=#000000][SIZE=4][B][SIZE=5] Leila-kolejny psiak bez domu,bez obroży,bez chipa...

[/SIZE][/B][/SIZE][/COLOR][IMG]http://images61.fotosik.pl/598/b481bfd092baf580gen.jpg[/IMG][COLOR=#000000][SIZE=4][B][SIZE=5]

[/SIZE][/B][/SIZE][/COLOR][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]Co zrobić? Pozostawić na pastwę losu - na mrozie, głodną, bezbronną? Wiedząc że może wpaść pod samochód, może stać się ofiarą ludzkiego okrucieństwa. A jeśli uda się przeżyć to za chwilę przyjdzie ją zbierać ze stadem szczeniaków? [/FONT][/COLOR]

[COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]Pomóżcie proszę sunieczce... to jeszcze dzieciak, a już poznała co to bezdomność i głód... [/FONT][/COLOR]

[COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]Leila znalazła chwilowo przystań u ajlii. Nie trafiła do schroniska - ma BDT, ale musi coś jeść, potrzebuje szczepień i sterylizacji (warunek by mogła tam zostać - u ajlii są niekastrowane ze względów zdrowotnych psy). [/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]Jak się trochę ją ogarnie, szukamy najlepszego domku na świecie![/FONT][/COLOR]

[COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]Leila ma ok pół roku, będzie psem średniej wielkości. Była na pierwszej wizycie u weterynarza (zdrowa, brak chipa). [/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]W okolicy gdzie była znaleziona nikt jej nie zna, nie potrafi wskazać właściciela. Nikt też nie zamieścił ogłoszenia o zagubieniu takiego psiaka, ani nie odpowiedział na wywieszone. [/FONT][/COLOR]

[COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]Leila na chwilę obecną:[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]1) ma:[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Times New Roman] - opiekę (bezpłatny dom tymczasowy)[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]2) potrzebuje:[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Times New Roman] - karmy dla szczeniaków lub wysokooenergetycznej (jest wychudzona)[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Times New Roman] - funduszy na szczepienie przeciw wściekliźnie[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Times New Roman] - funduszy na szczepienia przeciw wirusówkom[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Times New Roman] - funduszy na preparat na odrobaczenie[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Times New Roman] - obróżki przeciw pchłom i kleszczom[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Times New Roman] - zabawek gumowych dla szczeniaków (do gryzienia)[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Times New Roman] - w niedalekiej przyszłości - funduszy na sterylizację[/FONT][/COLOR][/CENTER]

Posted (edited)

[B][COLOR=#000000][SIZE=4]Rozliczenia bieżące:

[/SIZE][/COLOR][/B][COLOR=#000000][SIZE=4]wpłaty:
[/SIZE][/COLOR][COLOR=#000000][SIZE=4][SIZE=2]100zł-bea100 [/SIZE][/SIZE][/COLOR]:kiss_2:[COLOR=#000000][SIZE=4]
[/SIZE][/COLOR][COLOR=#000000][SIZE=4][SIZE=2]100zł-israel [/SIZE][/SIZE][/COLOR]:kiss_2:[COLOR=#000000][SIZE=4]
[SIZE=2]172,50zł-bazarek pauli_t [/SIZE][/SIZE][/COLOR][URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/250645-Dla-staruszka-Amisia-i-Leili-do-14-02-do-godz-21-59-)"]http://www.dogomania.pl/forum/thread...godz-21-59-)[/URL] :kiss_2:
90,40zł-bazarek katarzyna09 [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/250816-Filmy-nagrywarka-dla-Leili-i-Amisia-do-10-02-do19-00[/URL]
10,50zł-bazarek pauli_t [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/250645-Dla-staruszka-Amisia-i-Leili-do-14-02-do-godz-21-59-)"]http://www.dogomania.pl/forum/thread...godz-21-59-)[/URL] :buzi:
[COLOR=#000000][SIZE=4][SIZE=2]356zł-bazarek Doda_ [/SIZE][/SIZE][/COLOR]http://www.dogomania.pl/forum/threads/251248-SERWISIKI-FILIŻANKI-CZAPKI-RALPH-LAUREN-TORBA-SZALIK!-na-sterylkę!-do-09-03:multi:[COLOR=#000000][SIZE=4]

wydatki:
[/SIZE][/COLOR][COLOR=#000000][FONT=Verdana]- 127,72 zł - karma Bosh Junior Medium (15 kg)[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Verdana]- 18 zł - odrobaczenie dehinel +
[/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][COLOR=#000000][FONT=Verdana]- 31 zł - szczepienie p/c wściekliźnie + książeczka[/FONT][/COLOR][/COLOR]
[COLOR=#000000][COLOR=#000000][FONT=Verdana]- 15 zł - dojazd do lecznicy (dzielony pół na pół z innym psem)- na razie p/c
[/FONT][/COLOR][/COLOR]-117,68zł-karma bosch junior
-200zł- sterylka
- 62zł- badania
-50zł-obróżka przeciwkleszczowa
- 60 zł – szczepienie p/c chorobom wirusowym (I tura)
- 60 zł – chip z wpisaniem do bazy safe Animals
- 30 zł – dojazd do lecznicy
- 98,80 zł – karma Bosh Adult Poultry & Spelt

[COLOR=#000000][FONT=Verdana]saldo: -40,80 zł

Faktury:[/FONT][/COLOR]https://plus.google.com/photos/117809451114028701827/albums/5977020612588875073

Inne datki i dary rzeczowe:

- dojazdy do lecznicy Zwierzętarnia związane z zabiegiem sterylizacji, badaniami krwi i wizytami kontrolnymi/zdjęcie szwów na sumę ok. 160 zł opłaciła ajlii
- ubranko i środki do pielęgnacji rany pooperacyjnej zakupiła ajlii

- zabawki i smaczki sprezentowała Marycha35

- ogłoszenia adopcyjne zasponsorowała bea100

Konieczne wydatki w najbliższym czasie:

- odrobaczenie (ok. 18 zł)

- szczepienie p/c chorobom wirusowym (II tura) + koszty dojazdu do lecznicy

Leila niezmiennie prosi o twarde zabawki do gryzienia, porządne szelki dla wysokiego szczupłego psa ok. 16 kg, plastikowe posłanie do spania oraz klatkę kennelową... a przede wszystkim o DS...
Leila od stycznia 2014 przebywa w BDT. Jest psem który kompletnie nie znał życia domowego i przez pierwsze miesiące bardzo dużo niszczył w domu, w związku z czym brakuje możliwości zapewnienia Jej wielu niezbędnych rzeczy.

Edited by katarzyna09
Posted

Jestem u Leili- piękna suńka :)
Najważniejsze, że ma dach nad głową.
Na jedzonko- miałam w planie dać kniżki na bazarek, ale zrezygnowałam bo tu czas stanowi- zamiast tego wyślę w tygodniu 100zł do ajlii na karmę dla Leili :)

Dogomaniacy pomocy...Kto jeszcze wspomoże biedulę?

Posted

[quote name='bea100']Jestem u Leili- piękna suńka :)
Najważniejsze, że ma dach nad głową.
Na jedzonko- miałam w planie dać kniżki na bazarek, ale zrezygnowałam bo tu czas stanowi- zamiast tego wyślę w tygodniu 100zł do ajlii na karmę dla Leili :)

Dogomaniacy pomocy...Kto jeszcze wspomoże biedulę?[/QUOTE]

bea,jesteś taka Kochana!Dzięki! :kiss_2:
Tak,najważniejsze,że Leila ma dach nad głową i wspaniałą opiekę :)

Posted

Ajlii sobie już nie da rady sama, ma tyle zwierząt na BDT i stare też i chore :shake:. Ja znam tam sytuację- przecież samo złote serce ajlii i jubu nie wystarczy...

PS Kto będzie prowadził rozliczenia na dogo? Ty katarzyna09?

PS2 A jak będzie ruszał bazarek dla Leili, dajcie znać, mam fajne rzeczy do dołożenia to wyślę pocztą...

Posted

[quote name='bea100']Ajlii sobie już nie da rady sama, ma tyle zwierząt na BDT i stare też i chore :shake:. Ja znam tam sytuację- przecież samo złote serce ajlii i jubu nie wystarczy...

PS Kto będzie prowadził rozliczenia na dogo? Ty katarzyna09?

PS2 A jak będzie ruszał bazarek dla Leili, dajcie znać, mam fajne rzeczy do dołożenia to wyślę pocztą...[/QUOTE]
Dlatego musimy Im pomóc...
Tak bea,ja zajmę się finansami sunieczki ;)
Co do bazarku,to fajnie ,że pomyślałaś o fantach,na pewno się przydadzą-damy znać.W tej chwili paula_t przygotowuje bazarek m.in.dla Leili :smile:

Posted

Ja mam coś na dokładkę do jej bazarku. To czekam na hasło na pw komu i kiedy mam wysłać :)

Dzisiaj była straszliwa pogoda (dobrze, że Laila bezpieczna u ajlii), dziś nie dałabym rady ale jutro postaram się dokonać wpłaty na jedzonko ;)

A jaka jest ta suńka? Wiemy tylko, że młodziutka. Napisz coś o niej plizzz

Posted

[quote name='bea100']Dzisiaj wysłane 100zł na karmę (na konto ajlii), jutro powinno być na koncie :)[/QUOTE]
Jeszcze raz serdeczne dzięki :loveu:

Taką oto wiadomość otrzymałam dziś od ajlii:

[COLOR=#000000][FONT=Verdana]"Tak wogóle to Leila jest... okropna ;) Jest w najgłupszym wieku, gryzie [/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Verdana]wszystko, rozrabia, ciągle szczeka. Zabiła poduszkę Amisia..., kilka [/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Verdana]ścierek, wynosi buty.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Verdana]Kiepsko chodzi na smyczy. Wydaje się że nie był to pies domowy [/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Verdana](doskonale wiedziała do czego służy buda, a początkowo miała problem z [/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Verdana]obyciem w domu).[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Verdana]Apetyt ma świetny, już rozumie że trzeba czekać grzecznie na swoją [/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Verdana]miskę. Uwielbia się bawić - zarówno szaleńcze gonitwy, jak i leniwe [/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Verdana]przewalanie się po podłodze z innym psiakiem. Lubi kota - też się razem [/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Verdana]bawią. Śmieszne to stworzenie, ale sporo pracy potrzeba by Ją [/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Verdana]przygotować do adopcji."[/FONT][/COLOR]

Posted

Zdaje mi się, że tu bez bazarkowania cud się nie zdaży ;)
Zwykła młodziutka suczka uchroniona na czas od bezdomności na mrozie i pierwszej ciąży na ulicy i szczeniąt w jakiejś norze- w dodatku już zaopiekowana i nie po jakiejś tragedii czyli nie tak "medialna" jak to bywa na dogo gdzie hurmem rusza pomoc...;)
A dla mnie właśnie to, że Leila została zaopiekowana na czas stanowi tu największą wartość! Wielki mój szacunek dla ajlii i jubu!!!

Posted

[quote name='israel']Śliczna sunia!

Czym bawią, się takie szalone dziewczynki? Nigdy nie mieliśmy szczeniaka tej wielkości ;)[/QUOTE]
Ona jest wielkości ogara 6 mc jak dla mnie, tylko drobniejszej kości. Będzie psem średnim zapewne. Ja sądzę, że jakby była twarda lana piłeczka a jeszcze jakby do niej był przyczepiony sznur- to byłoby najfajniejsza zabawka dla takiej aktywnej dziewczyneczki :)