dusia98 Posted May 11, 2013 Share Posted May 11, 2013 [COLOR=#3E3E3E]Mamy szczeniaka rasy leonberger. Specjalnie został wzięty z hodowli, żeby ryzyko chorób genetycznych było wykluczone. Niestety, Leoś ma 10 miesięcy i przestał słyszeć. Kiedy przyszli do nas znajomi, pies spał, nie zareagował na ich przyjście. Natychmiast udaliśmy się do weterynarza. Uszy czyste, pies jest pogodny, normalnie je i pije. Po konsultacji z innymi weterynarzami, nadal nie było wiadomo co z nim jest. Lekarze polecili nam wizytę we Wrocławiu na badaniu BAERa i teście, do ilu decybeli nie słyszy. Pojechaliśmy. Okazało się, że Leon na pewno nie słyszy do 80 decybeli. Bad. BAERa wykazało, że ma płyn w uchu środkowym (dotyczy to obu uszu). Nie wiadomo skąd się tam wziął, wiemy tylko, że nie mógł się pojawiać z zewnątrz. Weterynarz zapisał antybiotyki i sterydy. Po 3 tygodniach widać niewielką różnicę, właściwie żadną. Nie wiemy co robić, szukamy ludzi, którzy wiedzą coś o psich uszach lub spotkali sie z takim przypadkiem, cokolwiek!!! Co sądzicie klinice dr Niedzielskiego we Wroclawiu? Warto zrobic wlasnie tam tomografie glowy psa?[/COLOR] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gryf80 Posted May 11, 2013 Share Posted May 11, 2013 jeśli leki działaja to nalezy uzbroić sie w cierpliwość,.natychmiast działa tylko kurrara;),więc spokojnie.może to efekt nie doleczonego kiedys zapalenia ucha zewn.lub wewn.?cierpliwości. p.s.chyba powinnaś ptrzenieśc temat do działu weterynaria Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koszmaria Posted May 11, 2013 Share Posted May 11, 2013 powiadomcie hodowcę-jeśli to hodowca przez duże 'h' będzie waszym wsparciem i podporą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dusia98 Posted May 11, 2013 Author Share Posted May 11, 2013 @gryf80 Staramy się być cierpliwi... Jednak leczenie antybiotykami już się skończyło, a sterydami już się kończy (wszystko wg zaleceń weta). Myślę, że potrzebne się kolejne kroki. Bardzo dziękuję za zainteresowanie. @Koszmaria Dziękuję za odpowiedź. Z hodowcą utrzymujemy stały kontakt. On również stara się szukać, pytać, ale w jego hodowli nigdy coś takiego nie miało miejsca. Walczymy cały czas... z każdej strony. Jeżeli ktokolwiek z Was ma jakąkolwiek informacje na temat głuchoty u psa- piszcie! Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koszmaria Posted May 11, 2013 Share Posted May 11, 2013 myślę,że konsultacja u innego weta to dobry krok. co dwie głowy,to nie jedna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dusia98 Posted May 11, 2013 Author Share Posted May 11, 2013 @Koszmaria Całe 4 głowy "weterynaryjne" pracują nad sprawą Leosia, niestety powoli zaczynają być bezradni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koszmaria Posted May 11, 2013 Share Posted May 11, 2013 nic innego poza słowami wsparcia nie przychodzi mi do głowy. wytarmoś Leosia mocno ode mnie. trzymajcie się cieplutko [SIZE=1]wpadł mi tylko do głowy nieśmiały pomysł,by monitorować mu nerki i wątrobę,przy sterydach głównie nerki...ale to pewnie wiecie.[/SIZE] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dusia98 Posted May 11, 2013 Author Share Posted May 11, 2013 @Koszmaria Dziękuje za słowa otuchy (Leoś również) :) Oczywiście pomysł zostaje w pamięci, bardzo dziękujemy. Jeżeli cokolwiek wpadnie Wam do głowy piszcie :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a_niusia Posted May 11, 2013 Share Posted May 11, 2013 ja ze swojej strony moge tylko polecic klinike dr niedzielskiego. to srednia pomoc, ale jesli zastanawiacie sie, gdzie jeszcze pojsc, to idzcie wlasnie tam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts