Małgoś 10 Report post Posted May 2, 2008 Żakla, dopiero teraz trafiłam na ten topik, więc nie wiem czy tydzień przed zawodami cos ci pomogę :oops: Ale w tym regulaminie nigdzie nie jest napisane że trzeba od razu do nogi. Cytat: "ilość komend podstawowych 3 ([U][B]np[/B][/U] 2 x hop, do nogi)". Może też być np. przeszkoda (jako komenda na skok tam i spowrotem), do mnie, noga - też 3 komendy. Share this post Link to post Share on other sites
Jura 10 Report post Posted May 2, 2008 [quote name='zakla']W zerowce, po przeskoczeniu przeszkody pies musi bezposrednio przyjac pozycje zasadnicza, nie moze byc najpierw przywolany 'do mnie', tak?[/quote] Może tylko punkty lecą :evil_lol:. Nam na zawodach w listopadzie p. Lewkowicz za to obciął, bo zgodnie z regulaminem: [B][COLOR=black][/COLOR][/B][FONT="][I][FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=black][U]Pies powinien jak najszybciej [/U]w obie strony przeskoczyć przez przeszkodę i [U]wrócić do[/U][/COLOR][U]nogi[/U][COLOR=black][U]przewodnika. [/U][/COLOR][/SIZE][/FONT][/I][FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=black]Za to w 1. [/COLOR][/SIZE][/FONT][/FONT][FONT="][I][SIZE=2][COLOR=black]Pies powinien przeskoczyć jak najszybciej w obie strony przez przeszkodę i wrócić do przewodnika[/COLOR]bezpośrednio do nogi lub siadając przed przewodnikiem, który następnie daje komendę "do nogi"'.[/SIZE] :roll: [/I] [/FONT][FONT="][FONT=Verdana][SIZE=2][/SIZE][/FONT][I][FONT=Verdana][SIZE=2][/SIZE][/FONT][/I][/FONT] Share this post Link to post Share on other sites
Ada_Mirra 10 Report post Posted June 10, 2012 w związku z tym że tamte linki się nie wstawiają daję nowy do regulaminu obiendience [URL=http://www.zkwp.pl/zg/szkolenia/Regulamin_egzaminow_zawodow_obedience.pdf]REGULAMIN[/URL] Share this post Link to post Share on other sites
Jura 10 Report post Posted June 12, 2012 Ale to nie jest link do aktualnych regulaminów obowiązujących w Związku Kynologicznym w Polsce. Aktualne regulaminy można znaleźć tutaj [URL]http://www.zkwp-szkolenie.pl/[/URL] Share this post Link to post Share on other sites