Jump to content
Dogomania

Prawdziwy CRITTERS -ma dom.

MaDi

Recommended Posts

• Replies 334
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

[quote name='Lusia91']Bardzo dziękuje. Pieniążki zostały dzisiaj wysłane. Bardzo proszę o potwierdzenie dostarczonej wpłaty na starym bazarku, żebym mogła go zamknąć:)[/QUOTE]
Potwierdzam wpłatę. Tylko gdzie ten bazarek;)?

• 2 weeks later...

a w porządku, towarzyszka zabaw tylko mu zachorowała bo jest za gruba i jej kręgosłup się odezwał, musi iść na odchudzanie, w zastępstwie Gizio bardziej męczy szynszyla, koło 25 września mamy jechać na kontrolę oczu i umówić się na zęby i przepuklinę, troszkę się zrobił nieposłuszny i uważa, że może samodzielnie chodzić bez żadnych przewodników nawet na ulicę, dalej gryzie i cmokta te swoje łapiny, może taką miał zabawę w tej obórce :(

[quote name='ewalit']a w porządku, towarzyszka zabaw tylko mu zachorowała bo jest za gruba i jej kręgosłup się odezwał, musi iść na odchudzanie, w zastępstwie Gizio bardziej męczy szynszyla, koło 25 września mamy jechać na kontrolę oczu i umówić się na zęby i przepuklinę, troszkę się zrobił nieposłuszny i uważa, że może samodzielnie chodzić bez żadnych przewodników nawet na ulicę, dalej gryzie i cmokta te swoje łapiny, może taką miał zabawę w tej obórce :([/QUOTE]
Czytałam, że czasami jak mają zatkane zatoki okołoodbytowe to gryzą łapki. A podgryza tylko łapki czy drapie się wszędzie?

[quote name='ewalit']sprawdzam mu te zatoki u weterynarza co jakiś czas, bo mu się zapychają, wczoraj miał czyste, przeważnie podgryza łapki, ale też i drapie się[/QUOTE]
A dajesz mu karmę z kurczakiem? Jeśli to nie pchełki - u mnie mała załapała kilka mimo bayerowskiej obroży i dodatkowemu zakropleniu :/. Jeśli to nie pchełki to może być alergia na kurczaka - one często tak mają.

[quote name='b-b']A dajesz mu karmę z kurczakiem? Jeśli to nie pchełki - u mnie mała załapała kilka mimo bayerowskiej obroży i dodatkowemu zakropleniu :/. Jeśli to nie pchełki to może być alergia na kurczaka - one często tak mają.[/QUOTE]
dzięki za podpowiedzi, psów w moim otoczeniu dostatek to może gdzieś jakieś żyjatko się przypałętało (ponoć do dobrych ludzi zwierzątka lgną ;) ) chociaż zakroplone mają przeciwko

[quote name='ewalit']dzięki za podpowiedzi, psów w moim otoczeniu dostatek to może gdzieś jakieś żyjatko się przypałętało (ponoć do dobrych ludzi zwierzątka lgną ;) ) chociaż zakroplone mają przeciwko[/QUOTE]
Koniecznie dobrze go pilnujcie skoro tak się rozochocił.

• 1 month later...

u nas wszystko w porządku, Gizuś wygląda jak mały niedźwiadek :) czuje się bardzo dobrze, tylko ma dość zapuszczania tych kropli do oczu, za 2 tygodnie znów jedziemy do kontroli, ostatnio czekaliśmy 4 godziny bo pan profesor bardzo zapracowany jest, no ale jak trzeba to trzeba, koleżanka jego już powoli dochodzi do siebie po niedowładzie tylnych łap, także próbują na nowo się bawić (Gizuś ma niespożyte siły, czasem mamusia się poświęca i robi za kość do gryzienia)

[quote name='MaDi']Cztery godziny? Szok. Mam nadzieję,że tym razem już nie będzie takiej potrzeby. Czy te kropelki się kiedyś skończą?[/QUOTE]

Profesor też był zaskoczony, jak na razie końca nie widać z kropelkami, ale na szczęście coraz tańsze profesor przepisuje :)

[quote name='b-b']To tyle dobrze. :)
A co to było suni z tymi łapkami?[/QUOTE]
chyba dyskopatia, ona długa jest, to chyba ten jamniczy paraliż, jeździłam z nią aż pod Wrocław do dr Sekuły i farmakologicznie też ją leczyłam już chodzi, ale jeszcze ją zawiewa i co jakiś czas siada, no ale w porównaniu z tym co było to jest super, bo byłam już załamana bardzo, Gizio dzielnie ją wspierał, dał jej spokój i się z nią nie bawił, a teraz ją pobudza do dalszych ćwiczeń i ruchu :)