Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[LEFT][B][FONT=HelveticaCondensedCE-Bold][COLOR=#231f20][FONT=Arial]Rozdűlenê plemen podle skupin FCI:[/FONT][/COLOR][/FONT][/B][/LEFT]

[FONT=HelveticaCondensedCE-Bold][B][COLOR=#231f20][FONT=Arial]Sobota: [/FONT][/COLOR][/B]
[LEFT][/FONT][COLOR=#231f20][FONT=Arial]I., III., IV., VI., VII., VIII., X.[/FONT][/COLOR]

[B][COLOR=#231f20][FONT=Arial]Nedűle: [/FONT][/COLOR][/B]

[FONT=HelveticaCondensedCE][SIZE=1][COLOR=#231f20][FONT=Arial][SIZE=2]II., V., IX. + národnê, dosud FCI neuzn. plemena[/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT][/LEFT]

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='cockermanka'][LEFT][B][FONT=HelveticaCondensedCE-Bold][COLOR=#231f20][FONT=Arial]Rozdűlenê plemen podle skupin FCI:[/FONT][/COLOR][/FONT][/B][/LEFT]

[FONT=HelveticaCondensedCE-Bold][B][COLOR=#231f20][FONT=Arial]Sobota: [/FONT][/COLOR][/B]
[LEFT][/FONT][COLOR=#231f20][FONT=Arial]I., III., IV., VI., VII., VIII., X.[/FONT][/COLOR]

[B][COLOR=#231f20][FONT=Arial]Nedűle: [/FONT][/COLOR][/B]

[FONT=HelveticaCondensedCE][SIZE=1][COLOR=#231f20][FONT=Arial][SIZE=2]II., V., IX. + národnê, dosud FCI neuzn. plemena[/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT][/LEFT][/QUOTE]
Ooooooooooooooooo :loveu::loveu::loveu:

to moze i mnie sie tak uda, ze w sobote bede w Krakowie a w niedziele w Brnie :loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='rencze']Kraków przedłużył termin zgłoszenia do 31.05 ale opłata po 20.05 -niestety 120 zł.-cwaniaki he he[/quote]
Chwila!! Zgłaszałam psa sporo wczesniej i świadoma takich praktyk specjalnie patrzyłam czy jest informacja o różnych terminach płacenia i rózńych wysokościach opłat! NIE BYŁO !!!
Więc jakim prawem taka informacje wstawia sie teraz?? :angryy:

Posted

[quote name='Gaga']Chwila!! Zgłaszałam psa sporo wczesniej i świadoma takich praktyk specjalnie patrzyłam czy jest informacja o różnych terminach płacenia i rózńych wysokościach opłat! NIE BYŁO !!!
Więc jakim prawem taka informacje wstawia sie teraz?? :angryy:[/quote]

Wiem, też patrzyłam.Pewnie przyszło mało zgłoszeń i przedłużyli termin, ale myślę że to jest coś w rodzaju przstrogi - im wcześniej zgłosisz, tym mniej zapłacisz.
Cwaniaki:)

Posted

Wybieram się - zdecydowałam się bo chcemy Tośce wyrobić uprawnienia hodowlane. Z tego co czytałam nie ma wymaganej karencji czasowej tak jak przy CWC. Z dwóch dotychczasowych wystaw mamy oceny doskonałe więc z Krakowa powinniśmy wyjechać z brakującym dokumentem.
Coś może wiadomo Ci o sędzi z Włoch?

Posted

[quote name='Gaga']Chwila!! Zgłaszałam psa sporo wczesniej i świadoma takich praktyk specjalnie patrzyłam czy jest informacja o różnych terminach płacenia i rózńych wysokościach opłat! NIE BYŁO !!!
Więc jakim prawem taka informacje wstawia sie teraz?? :angryy:[/quote]
Nie wiem,gdzie patrzyłaś - jak info o wyższych opłatach po terminie zgłoszeń widziała od razu...:roll:

[quote name='otka123']Coś może wiadomo Ci o sędzi z Włoch?[/quote]
Niestety nic....poza tym,że podobno jest hodowcą cockerów :roll:

Posted

[quote name='cockermanka']Nie wiem,gdzie patrzyłaś - jak info o wyższych opłatach po terminie zgłoszeń widziała od razu...:roll:
[/quote]

Generalnie rozumiem system podawania dwóch terminów na opłaty i róznicowania tychże. W końcu za jakies tam rzeczy trzeba zapłacić. Pomijam juz organizację, wysyłanie wszystkiego w jednym momencie itp. Wszystko OK. Dlatego zawsze płace przy zgłoszeniu.
Tym jednym, jedynym razem zgłosiłam bez opłaty (nieprzewidziane inne wydatki). Więc przy zgłaszaniu SPECJALNIE sprawdzałam czy przesuniecie terminu płatności nie oznacza większej kwoty. Bo byłam tym zainteresowana.
Ja lubie zasady jasne i podane od poczatku.
Cóz, zapłace bo nie mam innego wyjścia ale niesmak pozostanie....

Posted

Czy wysyłaliście kopię rodowodu faxsem?
Na stronie piszą, żeby wysłać a w automatycznym potwierdzeniu wysłania zgłoszenia wręcz przeciwnie - zgłupiałam.

Posted

[quote name='asia40']I u mnie to samo :( W domu 2 suki ;) a dziecko bez zainteresowania JH :([/quote]

Tak jest zazwyczaj.U mnie nie było psa - potem się pies pojwił (od zawsze chciałam mieć zwierzątko, a wystawy psów też mnie kusiły) i wystawy uwielbiam. Ale inni mogą nie lubieć - wydaje mi się to normalne, że ja jedyna z klasy mam na tym punkcie "świra".;)

Posted

[quote name='Śnieżynka']Gaga nie wiem kiedy zgłaszałaś psa ale ja jak dostałam ulotke przy zapisaniu psa do zwiazku tj 31 stycznia to jest napisane ze do 20 maja 90 zl a po 20 maja 120 zl :)[/quote]

Tak, ale wtedy ostateczny termin zgłaszania był właśnie 20 maja!
W Radomiu gdy przedłużali termin zgłoszeń (czytaj - było za mało psów zgłoszonych) przedłużyli też termin płatności i uważam to za uczciwe postawienie sprawy, w końcu oraganizatorzy chcą "klientów" zachęcić.

Posted

[B]UWAGA UWAGA [/B]!;)

Mam [B]2 wolne miejsca[/B] w samochodzie dla [B]2 osób[/B], albo dla [B]1 osoby z max. średnim psiakiem[/B] do Krakowa na [B]sobotę[/B]. Przypominam w sobotę oceniane są grupy: [B]2, 4, 5, 7, 9[/B]. Jestem z [B]Sosnowca[/B], ale mogę zabrać kogoś z okolic (typu: Mysłowice, Katowice, Jaworzno, ew. Dąbrowa Górnicza, Będzin - wszystko do ugadania). Jadę z TZ i z koleżanką "marymek" także będzie zabawnie, chętnych zapraszam!
Jakby co, proszę pisać na [B]PW[/B] albo na kom [B]500755100[/B] ;)

Czekam na propozycje ;)

Posted

Hej :) Czy ktoś coś wie na temat sędziny [FONT=Tahoma][B]Sylvie Desserne ?[/B] Ocenia Yorki w niedzielę i będe u niej z Ruby w młodzieży. Fajnie zaś by było wiedziec co preferuje :)[/FONT]

Posted

czy ma ktos katalog z ubieglego roku i moze mi powiedziec czy w ubieglum roku sedzia (jakikolwiek) sedziowal szpice w takim zestawieniu z innymi rasami jak jest w tym roku ?

a jesli tak to czy ktos mogl by mi powiedziec jaka byla przewidziana orientacyjna godzina wejscia szpicow mini na na ocene ?

Bede w krakowie dopiero o 10.15 ( pociag) - nie chce sie spoznic na ocene a musze jeszcze jakos dojechac z dworca na wystawe a nie mam zielonego pojecia jak i gdzie:)

Posted

filonek_bezogonek katalog z zeszłego roku z Krakowa jest na stronie oddziału ;) Co do godziny kiedy w zeszłym roku wchodziły szpice - tego nie wiem, może ktoś ze szpiców pamiętać będzie.
Szczerze wątpię, żeby godziny sędziowania były takie same rok temu i w tym roku ;) Ale będzie podany plan sędziowania więc nie powinnaś się martwić

Posted

Jak znam życie to szpice wejdą na końcu.
Trzeba poczekać na plan sędziowania i wszystko będzie jasne.Jeszcze się zapewne nastoisz i naczekasz -ja też:placz:

Posted

[B]efra[/B]
katalogi powystawowe widzialam ale mnie nie chodzi o same stawki a raczej o godziny sedziowania

[B]bogi [/B]
ciesze sie ze cie poznam osobiscie :) sama juz nie wiem co gorsze czy byc wymeczonym czekaniem na ocene czy leciec na zlamanie karku na ocene :)

Posted

[quote name='filonek_bezogonek'][B]efra[/B]
katalogi powystawowe widzialam ale mnie nie chodzi o same stawki a raczej o godziny sedziowania

[B]bogi [/B]
ciesze sie ze cie poznam osobiscie :) sama juz nie wiem co gorsze czy byc wymeczonym czekaniem na ocene czy leciec na zlamanie karku na ocene :)[/QUOTE]
[U]Katalog z zeszłego roku:[/U]

Sędzia: Magdalena Musiał (PL)

13.05 Szpic mały kolorowy klasyczny (brązowy, czarny)

Psy
kl. mł - 1
Suki
kl. otw - 1

13:10 Szpic mały kolorowy współczesny (pomarańczowy, wilczasty, inne kolory)
Psy
kl. mł - 1
Suki
kl. mł - 1
kl. pośr - 1
kl. wet - 1

13:20 Szpic miniaturowy

Psy
kl. mł - 1
kl. otw - 4
kl. ch - 2
Suki
kl. mł - 3
kl otw - 4

14:00 Szpic średni kolorowy współczesny (pomarańczowy, wilczasty)

Suki
kl. otw - 1

14:05 Szpic wilczy

Psy
kl. mł - 3
kl. otw - 1
kl. ch - 1
Suki
kl. mł - 1
kl. otw - 4

14:35 Szpic włoski

Psy
Kl. mł - 1

Posted

[quote name='ula.p']Hej :) Czy ktoś coś wie na temat sędziny [FONT=Tahoma][B]Sylvie Desserne ?[/B] Ocenia Yorki w niedzielę i będe u niej z Ruby w młodzieży. Fajnie zaś by było wiedziec co preferuje :)[/FONT][/quote]
Uznana we Francji sędzina.
Z V gr. wiem, że bardzo lubi basenji (sama tak powiedziała). Poza tym: rzeczowa, lubi podotykać psiaki, pomiętolic (w dobrym tego słowa znaczeniu), kulturalna, sprawna na ringu...
Pzdr.