Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='kkanarekk']Nowe zdjęcia Pikusia, zobaczcie jaki ma super kubraczek :)

[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-5_fzgMZOLlo/Tzf3orpaP9I/AAAAAAAAAWA/tH7KjjZh7-A/s800/piku%25C5%259B%25C5%259B%25C5%259B%25C5%259B.JPG[/IMG]

[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-c8ix9fRyVnE/Tzf3nbe3Q1I/AAAAAAAAAV4/OzVfEnMcY24/s800/piku%25C5%259B%25C5%259B.JPG[/IMG][/QUOTE]

Śliczny Pikulek, ubrany, już mu nigdy nie będzie zimno!

• Replies 296
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Cudny , tyle że nikt o niego nie pyta :shake:
Ja nie miałam żadnego zapytania, nikt nie dzwoni zupełnie, a to taki dobry pies :roll:
Potrzebne pieniążki na utrzymanie psiaka.
Już teraz jesteśmy na minusie, a trzeba jeszcze psiaka zaszczepić i jeśli by się dało wyczyścić zęby.
Czy ktoś miałby jakieś fanty na [COLOR=red]bazarek [/COLOR]dla Pikusia?
Trzeba zapłacić za ten miesiąc za utrzymanie w DT a nie ma żadnych przychodów.
Ja porozsyłałam już link do tego wątku do przypadkowych osób z dogo ale jak widać marny jest efekt.
Macie jakieś pomysły jak podreperować finanse dziadunia?
Strasznie bym chciała, żeby psiak miał jakieś ogłoszenia w gazecie może być bezpłatnej np "metrze".
Czy ktoś wie gdzie takie ogłoszenie można załatwić?

Edited by keria
Posted

Czasem tak jest , trzeba dłużej poczekać na dobry domek . Tamb pisała , że będzie niedługo w Dzienniku Polskim , może ktoś fajny zadzwoni . Spróbujemy tez jeśli będzie taka konieczność zamieścić ogłoszenie w Przełomie. Po prostu musimy Pikusia w miarę często ogłaszać i cierpliwie czekać na ten wymarzony dom .

Posted

Skończył się węgiel i dostawca nie dowiózł. Dowiezie jutro rano. Dzisiaj rano przeniosłam Mieszka i Pikusia na dół i jestem w otoczeniu 16 zwierząt. Odzieliłam od Gerdy i Ozziego płotkiem w drzwiach. Wolałam napalić na parterze dobrze, niż wszędzie kiepsko. Pikuś nie reaguje na koty, to domowy piesek, który dziaduje przy stole, podaje łapkę. Przy szczotkowaiu się bronił, ale nieskutecznie z braku zębów. Jutro będzie mi smutno, znowu przenieść chłopaków na górę, ale szkoda mi Gerdy za płotkiem. Ozzy już się spotkał z Mieszkiem i Pikusiem i zaakceptowal. Pikuś bardzo się ożywił, odmłodniał, dobrze się czuje. Tylko z Gerdą bałam się doprowadzić do spotkania.

Posted

[quote name='keria']Cudny , tyle że nikt o niego nie pyta :shake:
Ja nie miałam żadnego zapytania, nikt nie dzwoni zupełnie, a to taki dobry pies :roll:
Potrzebne pieniążki na utrzymanie psiaka.
Już teraz jesteśmy na minusie, a trzeba jeszcze psiaka zaszczepić i jeśli by się dało wyczyścić zęby.
Czy ktoś miałby jakieś fanty na [COLOR=red]bazarek [/COLOR]dla Pikusia?
Trzeba zapłacić za ten miesiąc za utrzymanie w DT a nie ma żadnych przychodów.
Ja porozsyłałam już link do tego wątku do przypadkowych osób z dogo ale jak widać marny jest efekt.
Macie jakieś pomysły jak podreperować finanse dziadunia?
Strasznie bym chciała, żeby psiak miał jakieś ogłoszenia w gazecie może być bezpłatnej np "metrze".
Czy ktoś wie gdzie takie ogłoszenie można załatwić?[/QUOTE]

ja bym miała, ciuchy po synu i płyty z bajkami, jeśli ktoś zrobi bazarek to chętnie przekaże.

Posted

U mnie też się węgiel skończył muszę jutro zamówić.
Mam jeszcze około 40 zł dla Pikusia. Przelać je teraz tamb czy poczekać aż uzbiera się nieco więcej?
A może spróbować z Pikusiem do "kundla burego"? Nie wiem czy w programie są jakieś większe szanse adopcji? Mogę Kiedyś zadzwonić do pani Magdy Hejdy tylko nie wiem czy tam są duże kolejki ? No i mówię od razu że potrzebowałabym kogoś kto by poszedł z Pikuniem na wizję, bo ja się nie piszę.

Posted

[quote name='Malgoska']ja bym miała, ciuchy po synu i płyty z bajkami, jeśli ktoś zrobi bazarek to chętnie przekaże.[/QUOTE]
Bazarek mogłabym zorganizować tylko że ja nie mieszkam w Krakowie i nie zawsze mogę podjechać, czasami bywam w weekendy. Malgoska a ty z jakich rejonów?

Posted

Poproszę Panią Magdę o udział Pikusia w programie. Ostatnio byłam z Brysiem, nic to nie dało. Keria, nie przelewaj, dam znać jak będzie trzeba. Szczepić go będę za jakieś dwa tygodnie, leki jeszcze mam.

Posted

[quote name='keria']Bazarek mogłabym zorganizować tylko że ja nie mieszkam w Krakowie i nie zawsze mogę podjechać, czasami bywam w weekendy. Malgoska a ty z jakich rejonów?[/QUOTE]

kraków, mogę Ci dostarczyć, Nowa Góra daleko od Krakowa?

Posted

[quote name='keria']Tamara a co z psiakiem z hotelu w Krakowie ? Państwo go biorą i kiedy?[/QUOTE]
Wspaniali ludzie, biorą Nutka 25 lutego. Pani wtedy bierze dla niego urlop. Wejdź w mój podpis z Nutkiem, Ci Państwo mają 2 psy z dogo. Jak Nutek pójdzie, w hotelu będę miała już tylko Maksa. Niestety, nie dam rady wziąć go do siebie bo jest agresywny do psów i kotów.

Posted

[quote name='Maruda666']Jestem na zaproszenie u Pikusia. Sympatyczny dziadzio:):)
Mogę tylko spróbować wesprzeć bazarkiem, postaram się za kilka dni coś zrobić.[/QUOTE]
Witamy na wątku Pikunia i bardzo dziękujemy za pomoc :loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='Malgoska']kraków, mogę Ci dostarczyć, Nowa Góra daleko od Krakowa?[/QUOTE]
Możesz dostarczyć do Krakowa do mojej siostry? Ja jak będę u niej może w weekend to sobie odbiorę. Okolice Krakowskich Błoń. Podam adres na pw.

Posted

[quote name='keria']Pikus dostał 25 zł od Katarzyny K. Dziękujemy bardzo :loveu:[/QUOTE]
Z fb , sama wysyłałam nr konta :multi:
Keria , mogłabyś zrobić rozliczenie wpłat w pierwszym poście , na fb podaję link do wątku więc każdy może łatwo zobaczyć czy jego wpłata została uwzględniona .

[quote name='jotpeg']krasnoludki powiedzialy, ze jutro Pikuś będzie w Dzienniku Polskim!
kciuki trzymać proszę!
:happy1::happy1::happy1::happy1::happy1:[/QUOTE]

Wow , już zaciskam kciuki :thumbs: , nie powiem aby to ułatwiało zaśnięcie ;)

Posted

[quote name='elaja']Z fb , sama wysyłałam nr konta :multi:
Keria , mogłabyś zrobić rozliczenie wpłat w pierwszym poście , na fb podaję link do wątku więc każdy może łatwo zobaczyć czy jego wpłata została uwzględniona .[/QUOTE]
Nie wiem czy potrafię coś zrobić na facebooku ale spróbuję.
Tamb posłałam 74,32 zł do opłaty za hotelik dla pana P.

Posted

[quote name='keria']Nie wiem czy potrafię coś zrobić na facebooku ale spróbuję.
Tamb posłałam 74,32 zł do opłaty za hotelik dla pana P.[/QUOTE]
Sorry Keria , ale moja wina , że głupoty piszę - tak jest jak się najpierw robi a potem myśli :oops:- chodziło mi o rozliczenie w pierwszym poście wątku na dogo a nie na fb. Jeśli bym najpierw sprawdziła ( bo wszystko jest rozliczone ) to nie musiałabym sie teraz tłumaczyć z głupoty:shake:

Posted

Jednak nie wiem jak to dopisać na facebooku :oops:
Poproszę o pomoc w tłumaczeniu działania FB
Jutro może coś pokombinuję
Oczywiście trzymam kciuki za powodzenie ogłoszenia w gazecie i najwspanialszy dom dla Pikusia :cool3: