Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Agata Balu']Dla mnie wygląda jakby był podstrzyżony. Mam nadzieję, że nie. Bo te miękkie loczki juź mu nie odrosną.[/QUOTE]
O qrczę, to nie wiedziałam. Potraktowana nożyczkami sierść terriera nie odrasta?

Posted

Hmm terier potraktowany maszynką albo nożyczkami bedzie miał kręcona wate, obcinanie osłabia sierść która odrasta bardzo szybko i jest beznadziejna :) Basik należy raczej do takich które trzeba trymować.

Posted

dt/hotelu szukamy dalej, wysłałam już chyba ze 100 pytań do hoteli i dt i każdy zapchany:(

myślę o założeniu nowego wątku a zamknięciu tego ale dopiero jak Basik zostanie przeniesiony w inne miejsce, nerwy ucichną i zapanuje porządek.

rozmawiałam z Selengą o allegro i miała zrobić, wysłałam jej dziś zapytanie w związku z tym.
Dziś Majqa wysłała mi tekst do allegro więc wystawię mu zwykłe allegro adopcyjne. Strasznie podrożały koszta allegro bo można by mu zrobić wyróżnione i podświetlone:(

Ja Basika wykąpałam od razu pierwszego dnia a później już chyba nie był kąpany. Obcięłam kilka dredów i nic poza tym.

[B][U]Nowe wpłaty:[/U]
20zł Iwona B. 25.11
150zł Bartosz B. 28.11

BARDZO DZIĘKUJEMY[/B]

kurcze szkoda, że on taki macho jest bo ogranicza to jego możliwości adopcyjne:( no ale trudno, jest jaki jest.

prosiłam admina aby przeniósł wątek na mnie ale nie wysłuchano mej prośby, musi chyba zrobić to modliszka.Łatwiej by mi było prowadzić wątek, pozbierać informacje

Posted

[quote name='piechcia15'](...) myślę o założeniu nowego wątku a zamknięciu tego ale dopiero jak Basik zostanie przeniesiony w inne miejsce, nerwy ucichną i zapanuje porządek.(...) prosiłam admina aby przeniósł wątek na mnie ale nie wysłuchano mej prośby, musi chyba zrobić to modliszka.Łatwiej by mi było prowadzić wątek, pozbierać informacje[/QUOTE]
Zrobisz oczywiście Piechciu jak uważasz ale... z chwilą, gdybyś przejęła wątek i 1 stronę uporządkowała tak, jak Ty ją widzisz, a ta i na ogół ostatnia jest najistotniejsza dla nowo dochodzących to chyba mijałoby się z celem zakładanie nowego wątku, bo... co do nerwów, w moim oczywiście przekonaniu, one znacznie, znaczenie zmalały i wątek zaczął normalnieć.

Posted

Piechciu, ale jak ktoś wrzuci Basika w wyszukiwarkę, bo może uzna, że umknął jakiś link do bazarku itp. to na ten wątek się nadzieje i tak.
A druga sprawa, ludzie aż tyle czasu nie mają, by tropić, co się na wątkach dzieje, post po poście (poza nielicznymi wyjątkami ;-)), chyba, że... zastrzeżenia budzi 1 strona, coś jej na niej niejasnego itp. Nie dajmy się zwariować. Możesz przecież założyć nowy wątek i na tym nowym też może się zadziać coś mało sympatycznego. Czy nie szkoda więc czasu?
Ale... jak wspomniałam, decyduj i działaj według własnego uznania, ja już nie brnę w dyskusję, czy, po co itd... :-)

Posted

[quote name='elik']No i bardzo dobrze,bo to mistrz nad mistrze w tworzeniu grafiki na allegro :)[/QUOTE]

Popieram, sama proszé Selenge o miszczowskie allegra :)

[quote name='storozak']Może to brzydkie powiedzenie, ale .... Każda potwora znajdzie swego amatora:) Basikowi daleko do potwora, ale na pewno znajdzie się jakaś dobra dusza, której Basik skradnie serce:) Trzymam kciuki:):):)[/QUOTE]

hihi, dokladnie! to tak jak z adopcjami spanieli zébatych. trzeba kochac i chciec zaadoptowac takiego slodkiego dziada :)

[quote name='majqa']Piechciu, ale jak ktoś wrzuci Basika w wyszukiwarkę, bo może uzna, że umknął jakiś link do bazarku itp. to na ten wątek się nadzieje i tak.
A druga sprawa, ludzie aż tyle czasu nie mają, by tropić, co się na wątkach dzieje, post po poście (poza nielicznymi wyjątkami ;-)), chyba, że... zastrzeżenia budzi 1 strona, coś jej na niej niejasnego itp. Nie dajmy się zwariować. Możesz przecież założyć nowy wątek i na tym nowym też może się zadziać coś mało sympatycznego. Czy nie szkoda więc czasu?
Ale... jak wspomniałam, decyduj i działaj według własnego uznania, ja już nie brnę w dyskusję, czy, po co itd... :-)[/QUOTE]

Dokladnie. Tu jest cala histora Basika, nie mozna pozawiac go "przeszlosci" ;p A wnioski sobie moze kazdy sam wysnuc jak ma ochote :p

Posted

To ja biorę się za ogłoszenia- namiary daję na Piechcię- tak jak na allegro. [I]Przepraszam, że tak to mija ale załamałam się naroślą mojej suczy w pycholu...zobaczyłam coś dziwnego- to nie zapalenie dziąseł, obawiam się czegoś gorszego...[/I]
no ale tu nie będę pisać bo Basika to jest temat.

Posted

Basik nie był przeze mnie strzyżony, za to trzykrotnie kąpany, ponieważ wydziela nie do końca neutralny zapach. Możliwe, że jest to efekt wydalania leków/toksyn z organizmu, albo po prostu taki wydziela pot. Sierść ma rzadką, dlatego sugerowałam kupienie ubranka.
Dzisiaj przy wysokim ciśnieniu i ładnej pogodzie Basik dostał wariacji i chciał ciągle wychodzić na dwór, w związku z tym poszliśmy na moją działkę, gdzie sobie brykał. Po powrocie do domu po 2 godzinach wcale nie czuł się zmęczony i dalej był gotowy do działania !!! Basik naprawdę nie jest agresywny !! Mimo swoich 4 lat, zachowuje się trochę jak stetryczały starzec, coś tam pogoni, coś tam obszczeka, ale to są epizody.
Jutro wstawię rachunek za Basika. Jeśli Piechcia chce go na swoje nazwisko musi mi podać adres i nip i termin spłaty faktury, bo jak mówiłam formalnie Basik jest na Sforę i dopiero po spłacie fundacja będzie mogła korzystać z kliniki.
W kolejce czeka suka bezdomnych, która miała mieć na SGGW sterylkę ,jednak okazało się, że ma podejrzenie hemobartonelli i musiałam jej przez 10 dni robić zastrzyki, teraz powinna iść na ponowne badanie krwi i sterylkę, ale dopiero po odblokowaniu kliniki z długu Basika.

Posted

No to trzeba zakasać rękawy i szybko zbierać pieniążki, żeby Basikowe długi spłacić:) Ja wiem dziewczyny, że macie pełne ręce roboty, ale trzeba uaktualnić profil Basika na fb bo smutno tam bardzo....

Posted

[quote name='patrycja ostrowska']Basik nie był przeze mnie strzyżony, za to trzykrotnie kąpany, ponieważ wydziela nie do końca neutralny zapach. Możliwe, że jest to efekt wydalania leków/toksyn z organizmu, albo po prostu taki wydziela pot. Sierść ma rzadką, dlatego sugerowałam kupienie ubranka.
Dzisiaj przy wysokim ciśnieniu i ładnej pogodzie Basik dostał wariacji i chciał ciągle wychodzić na dwór, w związku z tym poszliśmy na moją działkę, gdzie sobie brykał. Po powrocie do domu po 2 godzinach wcale nie czuł się zmęczony i dalej był gotowy do działania !!! Basik naprawdę nie jest agresywny !! Mimo swoich 4 lat, zachowuje się trochę jak stetryczały starzec, coś tam pogoni, coś tam obszczeka, ale to są epizody.
Jutro wstawię rachunek za Basika. Jeśli Piechcia chce go na swoje nazwisko musi mi podać adres i nip i termin spłaty faktury, bo jak mówiłam formalnie Basik jest na Sforę i dopiero po spłacie fundacja będzie mogła korzystać z kliniki.
W kolejce czeka suka bezdomnych, która miała mieć na SGGW sterylkę ,jednak okazało się, że ma podejrzenie hemobartonelli i musiałam jej przez 10 dni robić zastrzyki, teraz powinna iść na ponowne badanie krwi i sterylkę, ale dopiero po odblokowaniu kliniki z długu Basika.[/QUOTE]

Oj niedobre dziewczynki! Przez niespłacony dług Basika dziesiątki psów, które chciała uratować Fundacja Sfora umrą na ulicy bo lecznica jest zablokowana. Po co wypisujesz takie głupoty? Bo co? Bo w ogóle to jest ta faktura czy jej nie ma? Czy może idzie pocztą? przez Londyn chyba bo coś długo jej się idzie.

Posted

Proponowałabym jednak żeby dogomaniacy NIE KUPOWALI cegiełek.
Dlaczego? Ponieważ od każdej aukcji musimy zapłacić prowizję - po podwyżce na allegro cen to jest 5% a to przy 200 cegiełkach to już się robi 50 zł, a to wcale nie jest mała kwota. Jeżeli wpłacicie swoje pieniądze bezpośrednio na konto, to dla Basika będzie przeznaczona cała wpłacona przez was kwota, a jeśli kupicie cegiełki, to część tej kwoty zgarnie allegro. Zostawmy allegrowe cegiełki dla tych, którzy nie są na dogomanii - oni nie mają innej drogi pomocy. Albo róbcie tak jak to robią niektórzy wpłacający - kupują 1 cegiełkę ale wpisują wysoką kwotę w koszty przesyłki. Jest taki pan, który regularnie kupuje 1 cegiełkę i "życzy sobie" przesyłkę za 50 zł czyli z jego wpłaty dla psa zostaje 54,75 zł. Gdyby zrobił odwrotnie, to dla psa byłoby 52,50 zł...

Posted

Powielam ogłoszenie z Lubelskiego - to Polska B. Tam bieda i głód psów!!!

Ponizej ogloszenie:
"Przytulisko oraz jego mieszkańcy w Rachowie Starym, są pozostawieni na pastwę losu. Wszystkimi zwierzętami zajmują się dwie bezrobotne osoby, które cały swój czas poświęcają tylko im.Zwierzęta pochłaniają ogromne ilości jedzenia. Jednorazowo trzeba przygotować im ok. 12 olbrzymich garów mięsa i makaronu. Samo nakarmienie ich zajmuje prawie pół dnia, a za moment trzeba już przygotowywać jedzenie na kolejne karmienie. Wymaga to ogromnej determinacji i siły fizycznej. Bardzo często Pani Renata musi martwić się również o to, czy będzie miała czym nakarmić taką ilość zwierząt.

Dlatego postanowiliśmy zawalczyć i pomóc im wygrać w konkursie sklepu KrakVet: ---> pomoc dla schronisk---> głosowanie na schronisko listopad 2011. Do wygrania jest duża suma pieniędzy za którą kupuje się karmę, dzięki której psiaki miałyby zapewnione jedzenie na zimę. Wystarczy że każdy z Państwa odda jeden głos. To niewiele, a dla nich to ciepła miska każdego dnia.

Zdjęcia:
[URL="https://plus.google.com/u/0/photos/107274905493768446998/albums/5672694563698791361"]https://plus.google.com/u/0/photos/1...94563698791361[/URL]
Strona i historia przytuliska tutaj: [URL]http://www.przytuliskorachow.hsms.pl/[/URL]

Instrukcja głosowania na forum KrakVet:
1. Proszę wejść na stronę [URL]http://www.krakvet.pl/forum[/URL]
2. Następnie na górze strony wcisnąć link Zarejestruj się
3. Proszę zaakceptować warunki rejestracji
4. Teraz trzeba wypełnić pola wymagane do rejestracji: Pole "użytkownik", "email", "hasło", "powtórz hasło" oraz wpisać kod z obrazka, następnie nacisnąć "wyślij"
5. Otrzymacie Państwo e-mail aktywujący konto (który może być w zakładce spam)
6. Logujecie się na Forum Krakvetu [URL]http://www.krakvet.pl/forum[/URL] wpisując nazwę użytkownika i hasło
7. Następnie prosimy wybrać dział "Pomoc dla schronisk" oraz wybieramy temat "Głosowanie na schronisko, które otrzyma pomoc - listopad 2011"
8. W ankiecie która się pojawi, prosimy zaznaczyć "Przytulisko w Rachowie Starym" i zagłosować

Bardzo dziękujemy. Każdy głos jest na wagę złota!"

[B]DZISIAJ OSTATNI DZIEŃ GŁOSOWANIA !!![/B]

Posted

[URL]http://imageshack.us/photo/my-images/207/img0785n.jpg/[/URL] - OTO FAKTURA !!! Jeśli ktoś może ją tu wstawić i przekręcić, to bardzo proszę.
Piechciu, nadal nie porozumiałaś się ze mną na kogo ma być rachunek i w jakiej formie ma być spłacony. Pisz proszę na pw. lub zadzwoń. Jeśli się na mnie obraziłaś to naprawdę nie wiem za co, przecież się w ogóle nie znamy !! Do agresywnych postów Rewelacji nie będę się już NIGDY odnosić, żeby nie psuć wątku.

Posted

[quote name='patrycja ostrowska'][URL]http://imageshack.us/photo/my-images/207/img0785n.jpg/[/URL] - OTO FAKTURA !!! (...)[/QUOTE]
[IMG]http://img43.imageshack.us/img43/4002/img0785nr.jpg[/IMG]