Murka 3909 Posted January 22 Author Share Posted January 22 4 godziny temu, Olena84 napisał: Też mordownia tam jest, widać jak psiak przerażony:( Psiak jest ogólnie wycofany (prawdopodobnie ma braki w socjalizacji z człowiekiem, został odłowiony z grupą psiaków, które się błąkały i były dokarmiane przez ludzi), ale niestety jego lęki pogłębiło stosowanie hycla w schronisku. Popo ma okropną traumę i nie jest możliwe założenie mu niczego przez głowę, np. obroży zaciskowej, szelek (broni się, szarpie i gryzie). Ze zwykłą obrożą wokół szyi nie ma problemu. Był bardzo przerażony i zeszło mi godzinę zanim udało mi się go wyjąć z klatki i przeprowadzić do boksu. Teraz jest już dużo lepiej, wychodzimy na spacerki i niedługo mam zamiar przenieść go domu. Jeśli chodzi o schronisko to mogę tylko tyle powiedzieć, że kontakt z kierownikiem jest bardzo dobry, bardzo mi poszedł na rękę, przyjechał specjalnie po godzinach do schroniska, żeby mi wydać psiaka. Wszystko było już przygotowane. A dziś do domku do Pruszkowa wybył ostatni szczeniorek Saby (Państwo przyjechali po niego osobiście:)) 2 Quote Link to post Share on other sites
jankamałpa 826 Posted January 28 Share Posted January 28 A o Toudiego, czy Grzesia nie ma zapytań? Quote Link to post Share on other sites
Murka 3909 Posted January 29 Author Share Posted January 29 Dnia 28.01.2021 o 18:28, jankamałpa napisał: A o Toudiego, czy Grzesia nie ma zapytań? Sporadycznie ktoś pyta, ale bez konkretów. Ostatnio w sprawie Toudiego dzwoniła pani, ale myślała, że to mały piesek... Quote Link to post Share on other sites
Murka 3909 Posted January 31 Author Share Posted January 31 Dziś do domków wybyły kolejne dwa szczeniorki, jasny chłopak do Czechowic-Dziedzic, a czarna suczka do Wrocławia: 2 Quote Link to post Share on other sites
Murka 3909 Posted February 5 Author Share Posted February 5 Kolejny maluch wybył do domku do Lublina:) Szukamy transportu w okolice Poznania dla jego siostrzyczki, DS może wyjechać ok. 200 km. 1 Quote Link to post Share on other sites
Murka 3909 Posted February 12 Author Share Posted February 12 Nowe nabytki odpięte z łańcucha z podzamojskiej wsi, Felka i Ida:) Wątek: https://www.dogomania.com/forum/topic/353116-ich-dotychczasowy-świat-to-obszar-okręgu-wyznaczonego-przez-długość-łańcucha-czy-uda-się-zmienić-życie-2-suczkom-matce-i-córce-bardzo-proszę-o-pomoc-w-ich-imieniu/#comments Quote Link to post Share on other sites
Murka 3909 Posted February 15 Author Share Posted February 15 Dziś kolejne szczeniorki wybyły do DSów: jedna sunia do Wrocławia, druga do Poznania. 2 Quote Link to post Share on other sites
Murka 3909 Posted February 15 Author Share Posted February 15 Dnia 22.01.2021 o 09:12, Olena84 napisał: Też mordownia tam jest, widać jak psiak przerażony:( Popo już się trochę rozruszał, kluczem do sukcesu okazało się towarzystwo innych psiaków. Ma bombowe uszy:) 1 Quote Link to post Share on other sites
Olena84 2829 Posted February 16 Share Posted February 16 On ma taką ... ludzką twarz ;) 1 Quote Link to post Share on other sites
ala123 380 Posted February 19 Share Posted February 19 W schronisku w Wojtyszkach jest taki Zorko-podobny pies, czy w/g Ciebie Murko to może być ona? Wprawdzie w opisie jest "samiec", ale różnie może być z tą płcią. A to Zorka: Quote Link to post Share on other sites
Murka 3909 Posted February 19 Author Share Posted February 19 2 godziny temu, ala123 napisał: W schronisku w Wojtyszkach jest taki Zorko-podobny pies, czy w/g Ciebie Murko to może być ona? Wprawdzie w opisie jest "samiec", ale różnie może być z tą płcią. A to Zorka: Wg mnie to nie Zorka niestety:( Dziś hurtowo wybyły kociaki, dwa dwupaki do dwóch domków (Pruszków i Warszawa):) 1 Quote Link to post Share on other sites
bakusiowa 1404 Posted February 19 Share Posted February 19 2 godziny temu, Murka napisał: Dziś hurtowo wybyły kociaki, dwa dwupaki do dwóch domków (Pruszków i Warszawa):) Murko, dzięki Tobie zostały uratowane. Quote Link to post Share on other sites
Murka 3909 Posted February 19 Author Share Posted February 19 2 godziny temu, bakusiowa napisał: Murko, dzięki Tobie zostały uratowane. Z Waszą "małą" pomocą:) Quote Link to post Share on other sites
Murka 3909 Posted Wednesday at 02:27 PM Author Share Posted Wednesday at 02:27 PM Wczoraj wybyły: Cygan do DT z opcją dożywocia w okolicach Poznania. Saba (mama szczeniaków) do DS w Lublinie Quote Link to post Share on other sites
Murka 3909 Posted Friday at 10:56 PM Author Share Posted Friday at 10:56 PM Nowa sunia z okolic Zamościa, błąkała się z dwójką szczeniąt (im udało się znaleźć DT), dokarmiał je pan, który poprosił o pomoc dla suniek. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts