Jump to content
Dogomania
anica

Piesek z raną w oku, bardzo potrzebuje naszej pomocy.. pomożemy prawda :) :)

Recommended Posts

Dnia 27.10.2018 o 14:02, mdk8 napisał:

dorzucę do leczenia - dobrze by było zrobić badania tarczycy. Starsze psiaki często mają z nią kłopoty

Bardzo dziękuję, zasugeruję p doktor , po cichu mając nadzieję że sama na to wpadnie , będę dzisiaj z nią rozmawiać, zobaczymy co pokazały te już wykonane badania krwi?

Dnia 27.10.2018 o 23:58, b-b napisał:

Aniu i ja coś dorzucę. 

Nie możemy tak tego zostawić :(

Bardzo dziękuję, też tak pomyślałam!  tutaj Pan ,chce współpracować... przynajmniej na razie , tak to wygląda :)

Dnia 28.10.2018 o 09:04, Anula napisał:

I ja też postaram się pomóc.

Bardzo dziękuję , Anulko ja ... nie wiem jak Dziękować, trochę się boję , tego wszystkiego! :)

Dnia 30.10.2018 o 00:03, elik napisał:

Aniu kochana i ja także przyłączam się do pomocy. Psiaczkowi trzeba pomóc i to najszybciej jak tylko to będzie możliwe.

I Bardzo dziękuję ,Elu będziemy ,szukać tych pieniążków, wszędzie gdzie się da! chociaż ja już teraz nie wiem ???... czego mi brakuje bardziej, pieniędzy?   czy czasu?  :(

... Jeszcze zajrzałam za Nadziejką na wątek Supergogi!.. wyję! ryczę!... dla mnie niewyobrażalna tragedia tego psa!.. tyle już spotkałyśmy nieszczęścia tu na dogo!  a ciągle boli tak samo....

Share this post


Link to post
Share on other sites
Znalezione obrazy dla zapytania gify misie szare

Zagladam psiuniu z mnostwem modlitwy za Pancia za Ciebie psiniu za zdrowko

 abyscie razem mogli jeszcze wspolnie cieszyc kazdym dniem

                  kazdym rokiem

    w spokojnosci zdrowiu

 Aniu jako bediesz zbierac

            to pisz mi prosze

 od Nadziejkow tez cos bedzie dla psiego serduszenka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tak w biegu, są wyniki jutro wkleję! natomiast nie ma Pana!?  :(   podobno był przed 18 w sklepie ,ja musiałam wyjść wcześniej! dzisiaj jak byłam w gabinecie, doktor Oskar powiedział ,że niestety wczoraj nie mógł rozmawiać z panem, nie wie nawet czy pan był? ponieważ z wypadku, trafił się nagły zabieg i niestety nie odbierał telefonów , nie przyjmował... dzisiaj cały dzień prawie siedziałam murem i czekałam , niestety pan się nie pojawił :(    martwię się ,że może poczuł się zawiedziony moją nieobecnością, że nie dotrzymałam słowa... nie wiem już co mam myśleć :(

... jeśli chodzi o wyniki to chyba nie są takie złe!  organy jak nerki ,wątroba raczej w normie ,biorąc pod uwagę wiek psa i jego ,nazwijmy to 'życie' raczej jak powiedział lekarz, jest ostry stan zapalny ,który wymaga leczenia, podania antybiotyku... chyba tak ,mniej więcej to było powiedziane...

Share this post


Link to post
Share on other sites

VETLAB spółka z ograniczoną
odpowiedzialnością sp. k.
ul. Parkowa 13
51-616 Wrocław
tel. 71 722 35 25
Wynik badania laboratoryjnego nr: 10878-1018
Data pobrania materiału: 2018-10-29 Data badania: 2018-10-29 Rodzaj próbki: krew EDTA, surowica
Właściciel: Andrzej Pacyna
Pacjent: Rocky Gatunek: Pies Rasa: Mieszaniec Płeć: samiec Wiek: 15 lat
Lecznica: D0187 "VITA-WET" GABINET WETERYNARYJNY
Lekarz:
Badanie Wynik Jedn. Norma
Badanie podstawowe + morfologia:
Morfologia (oznaczenie maszynowe)
WBC 26,8 G/l 6,00-12,0 X
NEU 23,2 G/l 3,00-9,00 X
NEU % 86,6 % 55,0-75,0
LYM 1,66 G/l 1,00-3,60
LYM % 6,20 % 13,0-30,0
MONO 1,52 G/l 0,150-0,850
MONO % 5,67 % 1,00-10,0
EOS 0,274 G/l 0,040-0,600
EOS % 1,02 % 0,010-6,00
BASO 0,140 G/l 0,001-0,100
BASO % 0,524 % 0,001-1,00
RBC 4,97 T/l 5,50-8,50
HGB 120,0 g/l 150,0-190,0
HCT 0,348 l/l 0,440-0,550
MCV 69,9 fl 60,0-77,0
MCH 24,1 pg 21,0-27,0
MCHC 345,0 g/l 320,0-360,0
PLT 531,0 G/l 150,0-500,0
Albuminy 28,4 g/l 25,0-44,0
ALT (GPT) 29,0 U/l 1,00-80,0
AP - fosfataza alkaliczna 49,0 U/l 1,00-141,0
AST (GOT) 27,1 U/l 1,00-76,0
Białko całkowite 74,1 g/l 54,0-75,0
Glukoza 4,79 mmol/l 3,05-6,10
Kreatynina 43,9 μmol/l 35,0-132,0
Mocznik 3,30 mmol/l 3,30-8,30
Stosunek albuminy/globuliny 0,621 0,670-1,60
Globuliny 45,7 g/l 18,0-45,0
Fruktozamina
Wynik 198,0 μmol/l 225,0-365,0
Interpretacja
W przypadku insulinoterapii na dobrą kontrolę leczenia cukrzycy wskazuje stężenie fruktozaminy w zakresie
350-450 μmol/l.
Kurier rowerowy
Szybka diagnostyka stanu zapalnego - od 1.09.2018 oznaczenie CRP wykonywane jest w trybie dziennym.
Badanie zatwierdził: lek. wet. Honorata Sapikowska

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aniu,a nie wiesz czy pan ma telefon? Tak by było najprościej o kontakt.Bo to czekanie czy pan przyjdzie do Lecznicy i na przypadkowe spotkanie to jest bardzo trudne.W tej sytuacji jest potrzebny nieutrudniony kontakt aby się jakoś normalnie porozumiewać.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pacyna Andrzej (10878-1018).pdf

Tak konieczna, Eliczku piesek nawet 2minut nie może usiedzieć w miejscu, takie dziwne ruchy wykonuje bez przerwy, że nawet staram się nie myśleć czy on w ogóle może np spać? jak on funkcjonuje ? brzydko pachnie! i to nie jest ... taki typowy ''z niemycia''  eeee...to coś innego!   Eliczku ja wiem ile masz na głowie ale , nie mogę sobie poradzić żeby ten wynik wkleić na dogo ? fotosik nie obsługuje pdf ?  męczę się z tym ale kopiuj-wklej jakoś inaczej to pokazuje? nie wszystko czy mogła byś mi pomóc? na wszelki wyślę Ci na mejla :)

Dnia 31.10.2018 o 08:58, Anula napisał:

Aniu,a nie wiesz czy pan ma telefon? Tak by było najprościej o kontakt.Bo to czekanie czy pan przyjdzie do Lecznicy i na przypadkowe spotkanie to jest bardzo trudne.W tej sytuacji jest potrzebny nieutrudniony kontakt aby się jakoś normalnie porozumiewać.

Aniu nie mam telefonu, ale tak sobie obiecałam ,że zaraz po Święcie ,będę tak długo szukała Pana w tych wszystkich miejscach gdzie się spotykaliśmy aż znajdę, już dzwoniłam do lecznicy ale na razie nie odbierają / czyli standard/ czy czasem nie zostawił adresu? czy może był wieczorem?  muszę sobie tylko ustalić jakiś 'plan'  na razie jeszcze jedna wizyta p/adopcyjna i Święto :)

Pacyna Andrzej (10878-1018).pdf

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 godziny temu, anica napisał:

czy mogła byś mi pomóc? na wszelki wyślę Ci na mejla :)

Oczywiście Aniu ślij. Wprawdzie za kilkanaście minut będę wychodzić na wizytę PA dla Kajtusia, ale jeśli od razu przyślesz, to jeszcze zdążę. Jeśli nie, to wkleję po powrocie z wizyty.

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 godziny temu, anica napisał:

dzwoniłam do lecznicy ale na razie nie odbierają / czyli standard/ czy czasem nie zostawił adresu?

Moja wetka zawsze prosi o nazwisko, adres i telefon opiekuna może więc i w tej lecznicy także dbają o możliwość kontaktu w razie nagłej potrzeby.

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 minut temu, elik napisał:

Oczywiście Aniu ślij. Wprawdzie za kilkanaście minut będę wychodzić na wizytę PA dla Kajtusia, ale jeśli od razu przyślesz, to jeszcze zdążę. Jeśli nie, to wkleję po powrocie z wizyty.

Soreczki nie wiedziałam, że e-mail tkwi na mojej  poczcie już od kilku godzin. Szkoda, że nie zadzwoniłaś :)  Nie miałam czasu usiąść do kompa, dopiero teraz i to na krótko, ale już wstawiam wyniki psiaczka.

anica.thumb.png.4e876997a851d7fd466de6bb48a97c7a.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dziękuję , Eluniubuziak.gif to nie było nic takiego pilnego, dzisiaj raczej wszyscy na cmentarzach, po Święcie zacznę ustalać gdzie jest pan i dlaczego nie przyszedł? dzisiaj też go nie było :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dobra wiadomość to taka ,że Pan podjął leczenie, niestety nie wygląda to wszystko tak różowo :(   ponieważ nie wszystko do końca spamiętałam ale ... ogólny stan zapalny jest mocny ,plus wysoki poziom hematokrytów? hamakrytów? może świadczyć o jakimś guzie na śledzionie? na razie dostał leki i zobaczymy czy będzie przychodził, bo dzisiaj musiałam po pracy lecieć do niego do domu, może resztę napiszę jutro, jestem jeszcze umówiona na cmentarz, może jeszcze ktoś zajrzy i obejrzy te wyniki?

Jak myślicie, czy powinnam jednak założyć nowy wątek?

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 godzin temu, Poker napisał:

Jest anemia i duży stan zapalny. czy wiadomo gdzie? Dobrze ,że pan podjął leczenie. Myślę ,że dobrze by było założyć nowy wątek.

 

13 godzin temu, elik napisał:

Też tak myślę.

No to jest nowy wątek!  Serdecznie zapraszamserce.gif

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×