REVOLUTION Posted February 26, 2016 Share Posted February 26, 2016 Witajcie, obecnie karmie psa surowizną - głównie mięso - różne oraz mięso z kością - niewiele kości, warzywa i trochę owoców, podroby i do tego ser biały i jajka oraz olej rybny. Dostaje też nieraz suchą karmę oraz sporą niestety liczbę nagródek podczas szkolenia, czyli szprotki, pieczone ciastka, żołądki i serca drobiowe, mięso mielone, biały ser, żwacze, płucka, banan, jabłko, nieraz pasztet ale rzadko, wycofałyśmy żółty ser, parówkę. Jakich składników unikać, co zmniejszyć lub wyeliminować, dążąc do zmniejszenia masy ciała? Jakie rady dla nas? Z góry dziękujemy! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TaMałaMenda Posted April 4, 2016 Share Posted April 4, 2016 O, widzę, że mamy ten sam problem. Przy ostatnim ważeniu mojej suki mocno się zdziwiłam, z 18 kg zwierzątka po zimie zrobiła mi się prawie 23 kg kluska. Tak jak Ty karmię barfem, wcześniej jednak nie mając wagi kuchennej dawałam porcje na oko (jak się okazało sporo za duże), do tego dochodziły pieczone w domu ciasteczka, używane w sporych ilościach podczas szkolenia, jak również inne smakołyki podrzucane przez członków rodziny. Nie ma się więc co dziwić, że suczydło tak mi przytyło. Obecnie udało się zrzucić ponad 0,5 kg. W jadłospisie pozostało tylko mięso z kością jak i bez, podroby, ryby , jajka, warzywa + suplementy (olej z łososia, drożdże piwne, hemoglobina, algi, sól himalajska, tkovit e, spirulina) i absolutnie żadnych niezdrowych przysmaków. Podczas odchudzania należy przede wszystkim ograniczyć ilość węglowodanów, wyeliminować zupełnie produkty zawierające cukier i zboża - ciasteczka, kupne przysmaki, karmy zawierające dużo węglowodanów, zmniejszyć nieco ilość podawanych owoców. Musisz ustalić dokładną dzienną porcję pokarmu uwzględniając docelową wagę jaką pies powinien osiągnąć po schudnięciu i wliczać w nią wszelkie nagródki wykorzystywane w trakcie treningów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.