• Announcements

    • Admin

      Regulamin Forum   12/31/16

      Dogomania na Facebooku
      https://www.facebook.com/groups/DogomaniaPL/    

odpmi

Members
  • Content count

    57
  • Joined

  • Last visited

About odpmi

  • Rank
    Advanced Member
  • Birthday
  1. niestety warunki muszą być spełnione w 100% i suczka mu mieć sierśc nieliniejącą, tzw "włos", który występuje u yorków, shih tzu, nielinieją również sznaucery, westy itp itd suczka oczywiście nie musi być rasowa, moze byc mieszancem, byle spelniala wymogi
  2. Mam rewelacyjny, kochający domek dla psa pod Warszawą, Państwo szukają: 1. suczki 2. małej, do 35 cm w kłębie 2. nieliniejącej 3. młodej, do 4 lat 4. lubiącej inne psy 5. po sterylizacji proszę o propozycje
  3. Chodzi mi o energiczne psiaki do 10kg. Ile czasu zapewniacie im dziennie ruchu? Czy biegają przy rowerach? :)
  4. Jestesmy umówieni u behawiorysty za tydzień i do tego czasu mamy sprawdzić stan zdrowia psa u weterynarza. Jednak jest problem, bo pies jest b agresywny w stosunku do mnie (nie boi się sie, jest bardzo odwazny, uszy postawione, wypięta pierś, ogon w górze) i nie bardzo wiem, co mam zrobić żeby wziąć go ze sobą do weta. Jak mam mu założyć kaganiec żeby mnie nie dziabnął ??? błagam o jakiekolwiek pomysły
  5. Witam, pół roku temu wzięłam średniej wielkości psa pod swój dach, pies jest stary i jest prawie całkiem głuchy i ślepy. Wszystko było idealnie, pies był bardzo grzeczny, lubił mnie i męża. Wyjechał na tydzień do hotelu gdzie również był grzeczny a gdy wrócił zaczął być nagle agresywny w stosunku do mnie. Tak bez powodu ... w codziennych sytuacjach..gryzie mnie, gdy próbuję założyć mu obrożę, gdy go dotykam, ale wszystko poprzedza warczenie. Czasem ogon ma podkulony i jakby się boi, czasem ogon jest wysoko i jest jest bardzo odważny, potrafi mocno ugryźć. Do męża jest ok . Bardzo proszę o wskazówki CO może być powodem takiego zachowania? Co mogła się stać? Pies był u weterynarza i jest okazem zdrowia, miał badaną krew, mocz, serce...
  6. Pies ma rano godzine spaceru szybkim krokiem z komendami, po pracy godzine biegu przy rowerze, wieczorem powtorka spaceru rannego. To maly pies ale aktywny, niektorzy pisza, ze to zdecydowanie za malo ruchu dla psa... to ile ruchu dla huskiego czy borderam w takim wypadku? 8 godz? :P aa, w weekendy pies spedza 5-6 godz poza domem.
  7. Nie, ale polowe czasu mojej nieobecnosci, potem idzie spac na kanapie.
  8. Jest troche wieksza, dwa psy jego wielkosci moglyby sie w niej obrocic. Gdy jest bez klatki swobodnie puszczony w pokoju, biega w kolko non stop.. a w klatce po pol godzinie sie wycisza.
  9. Nie jest.., ale wydaje mi się, że tam mniej stresuje sie moja nieobecnoscią... szczeka pol godziny po moim wyjsciu, a potem spi do mojego powrotu.
  10. Czy męczę swojego psa trzymając go 8 godzin w klatce i zapewniając mu 3 godziny spaceru? Pies malej rasy. Ostatnio rodzina non stop wmawia mi, że znęcam sie nad psem trzymajac go w klatce, w ktorej moze sie jedynie obrócić...
  11. Co mogę podawać psu z chorą wątroba? Z mięs wiem, że żołądki drobiowe, wątróbkę, pierś z kurczaka, z indyka.. i co jeszcze? Czy kość od czas do czasu nie zaszkodzi? Jak jest z marchewką, burakiem, pietruszką?
  12. Czy powinnam dodać witaminy do jedzenia mojego psa, jesli jest dobrze zbilnasowane? Jak wy robicie? Mój je: 1. Mięsa: korpus z kurczaka / pierś z kurczaka / serca kurczaka / wieprzowina 2. Wypełniacz: ryż / kasza / makaron 3. Warzywa: marchewka / pietruszka / burak / brokuły / ziemniak Oprócz tego czasem jajko, masło, nabiał Codziennie odstaje coś innego.. Dodatkowe podawanie witamin wydaje mi sie bez sensu, a moze nie?
  13. Oto odstęptwa od normy badan krwi mojego psa, reszta jest ok: Leukocyty - 4,50 G/l (norma: 6 - 12) Obraz krwinek białych - pałeczkowate - 8% (norma: 0 - 3) AIAT 250 U/l (norma 3 - 60) ALP 19,0 U/l (norma 20 - 155) Chorki 120 mmol/l (norma 98,7 - 115,6) Wet powiedział że za 1,5 miesiąca mam wykonać jeszcze raz badania krwi i i jeśli będzie się to utrzymywać to będzie robił dalsze badania. Czy koś orientuje się, czy te wyniki są powodem do zmartwień? Będę wdzięczna za pomoc!!